У Београду и Смедереву огромно загађење, а полицијски је час и нема возила!?

• Začetnik teme Začetnik teme 3BEP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Биће да нас гуши производња струје. То рекли само једном, неко је обавестио јавност и то је све. Ваљда је проблем у слабом угљу. Треба неки бољи да користимо, али таквог немамо.

Зато ће загађење да буде стално, све док не направимо нуклеарку, вероватно низводно од Београда. Знам да су многи "одушевљени" таквом идејом, али немамо баш неки велики избор решења.

нема?

А подаци са сајта ти нису меродавни?

па, свако данас може да провери податке. Купиш оно сокоћало за јефтине паре и сама мериш.

Za jeftine pare i stavim ga pored auspuha ...i evo dokaza .. daj

Биће да нас гуши производња струје. То рекли само једном, неко је обавестио јавност и то је све. Ваљда је проблем у слабом угљу. Треба неки бољи да користимо, али таквог немамо.

Зато ће загађење да буде стално, све док не направимо нуклеарку, вероватно низводно од Београда. Знам да су многи "одушевљени" таквом идејом, али немамо баш неки велики избор решења.

Čak i to pored dve reke i košave i ravnice i okolnih šuma ne pije vodu

Nekome smeta što mi imamo našu struju ... neko bi da nam i to otme

Čak i to pored dve reke i košave i ravnice i okolnih šuma ne pije vodu

Nekome smeta što mi imamo našu struju ... neko bi da nam i to otme
Толику комбинацију нико не може да направи. Све мени познате земље саме праве сопствену струју за општу публику.

У Београду, као и у још неколико градова Србије, вечерас је забележено огромно загађење и поред тога што је на територији целе земље на снази полицијски част и практично нема друмског саобраћаја од 20 часова, па све до пет ујутро.

Тако је у центру Београда вечерас забележен индекс загађености од 169, односно ваздух је био нездрав за све категорије становништва.
Slavija-700x591.jpg

У Смедереву и Ваљеву је индекс био преко 220, што спада у екстремно загађење.

Од чега су српски градови оволико загађени? Неко ће за Смедерево окривити Железару, али шта изазива екстремно загађење у центру Београда где нема индустрије, а сада ни саобраћаја?

Држава остаје дужна да одговори и на ово питање, а што се тиче аутомобила, пре свега да пружи стимулације за возила на ТНГ и ЦНГ, како би што већи број грађана могао да вози еколишки чистија превозна средства.

https://srbin.info/drustvo/u-beogra...zagadjenje-a-policijski-je-cas-i-nema-vozila/
Naci lazu da je od automobila

Режим лаже да друмски саобраћај је главни загађивач, а опозиција лаже да је железара у Смедереву загађивач број један.
Главни загађивач су куће, односно индивидуална ложишта, јер пола Београда се греје на угаљ и дрва.

Што се саобраћаја тиче то смо доказали за време карантина, а што се тиче железаре, доказ је да загађење нагло пада када се грејна сезона заврши и људи престану да ложе.

2019021212020_530cc92f5d1c8c90db150b5afdefdb9df061fa2de5271f918416ace4265f1157.jpeg

Такође треба знати да мерења у граду су подешена тако да мере баш у деловима који су мање загађени или чак најмање загађени попут Новог Београда, где је централно грејање спорведено скоро 100%, где нема кућа, па самим тим и ложишта, а такође нема саобраћајних гужви, јер су булевари широки и прометни.

Back