U Belgiji deca sama odlucuju o eutanaziji!!!

Gde ide ovaj svet?

Ništa novo pod kapom nebeskom . I ranije su žrtvovali decu Molohu ;)

tumblr_mbyexeYCke1qf1b42o1_500.jpg

BRISEL - Belgijski Senat prihvatio je izmene zakona o eutanaziji u decembru prošle godine, a Donji dom parlamenta prihvatio je izmene za legalizaciju eutanazije dece.

Za izmene je glasalo 86 poslanika, 44 se izjasnilo protiv, dok je 12 bilo suzdržano.

Belgija je time postala prva zemlja u svetu koja je dozvolila eutanaziju dece bez ograničenja starosne granice.

Eutanazija maloletnika moći će da se sprovede kod terminalno bolesne dece, koja to sama žele, a imaju "sposobnost rasuđivanja", iako se zakonom ne definiša šta to tačno znači.

Roditelji će morati da se saglase sa odlukom deteta, prenose agencije.

Bez osude i bez opravdanja,da nije bilo potrebe za tim,zakon ne bi bio ni donesen.Slusala sam ispovest oca cija je cetrnaestogodisnja cerka umrla u velikim mukama i njene i roditeljske zelje da bolovi prestanu....bol bez nade je uzasan bol i neizdrzljiv,i zato pre nego osudite,prvo pokusajte zamisliti kako je to trpeti bol pri kojem ni morfijum vise ne pomaze a znas da ce isti prestati samo kada dodje smrt.

Daj boze da nikad i ne vidi!

Moja poznaica je na studijama medicine obilazila sva moguca odjeljenja, i nikada se nije zalila da joj je nesto gadno, tesko i slicno.... jedino je uvjek pominjala da se nikada vise nebi volela da vrati na pedijatriju jer joj je bilo psihicki jako tesko da gleda bolesnu djecicu i da se emotivno ne veze za njih, bolest je teska sama po sebi jos kada se radi o djeci mislim da na okolinu ostavlja 100 puta jaci utisak.

Na samu pomisao o eutanaziji u meni se javlja otpor i užasnutost,međutim...
Treba posmatrati širu sliku,šta to u stvari znači.
Ni članak nije dovoljno jasan,a ni zakon nije sasvim uređen,kako izgleda.
Meni se ovo čini samo kao mogućnost,jedna opcija.
O zloupotrebama nemam snage ni da mislim.

Особа која би ово злоупотребила је озбиљно болесна.

Одувек сам била за еутаназију као дубоко хуман гест, када је особа неизлечиво болесна и трпи ужасне болове.

Онај ко није имао такву особу у близини не зна колико еутаназија може спасити и болесника и његове ближње од дубоке патње.

Особа која би ово злоупотребила је озбиљно болесна.

Одувек сам била за еутаназију као дубоко хуман гест, када је особа неизлечиво болесна и трпи ужасне болове.

Онај ко није имао такву особу у близини не зна колико еутаназија може спасити и болесника и његове ближње од дубоке патње.

Potpuno se slazem!Bila je na Nemackoj TV emisija povodom ovog zakona,i prikazani su snimci beba sa tumorom i morfijumom kao terapijom,ono je najblaze receno uzas!

Na samu pomisao o eutanaziji u meni se javlja otpor i užasnutost,međutim...
Treba posmatrati širu sliku,šta to u stvari znači.
Ni članak nije dovoljno jasan,a ni zakon nije sasvim uređen,kako izgleda.
Meni se ovo čini samo kao mogućnost,jedna opcija.
O zloupotrebama nemam snage ni da mislim.

mislim da je u takvim slucajevima manje verovatnoca zlupotrebe, jer obicno deca nista ne ostavljaju nista u smislu novca, nekretnina. plus ako je zakon ogranicen na terminalne faze bolesti, tesko je tu napraviti manipulaciju. puno veca mogucnost zloupotrebe je kada su u pitanju stariji ljudi.

Back