Ovo je uvod u sporednu priču koja je kontrapunkt glavne linije. Zemlji preti unutrašnja
katastrofa koja se ubrzano približava i koja je neizbežna. Da bi se bar nešto spasilo
šalju se misije u zemljinu orbitu, na Mesec, Mars, ali i na udaljene planete koje nisu
dovoljno istražene. Cilj je opstanak i produžetak ljudske vrste. Tyranthia je sve samo
ne obična negostoljubiva planeta kakvom je smatraju. Spremna je da se bori protiv
ljudi koji je žele teraformirati, na način na koji ljudi nikako nisu spremni.
Kapetan Darius Cole je komandant misije Tyrantija koja je jedna od još nekoliko.
Specijalista je za vojnu taktiku, svemirsku navigaciju, snažan i odlučan lider sa
višegodišnjim iskustvom u vojnim misijama. Ima jasnu viziju i cilj, ali je svestan
emocionalnih i moralnih izazova koje nosi ovakva misija.
Dr. Amina Sinclair je specijalista za biogenetiku i evolucionu biologiju. Visoko
inteligentna i pronicljiva, sa specifičnim fokusom na ljudsku prilagodljivost u
ekstremnim uslovima. Svesna je svoje uloge kao potencijalne majke buduće
generacije na Tyranthiji, ali je to za nju istovremeno i naučni eksperiment i
emocionalna dilema.
Iako su kombinacije napravljene na osnovu naučnih i genetskih analiza, neke veze
se jednostavno ne razvijaju kako je planirano. Na primer, Organizatori misije ili
skraćeno Komisija, se suočava s izazovom kako da motiviše parove da što pre stvore
emocionalne i fizičke veze. Mogući pristupi uključuju različite strategije – od
psihološke podrške do socijalnog pritiska, što dodatno komplikuje situaciju. uprkos
tome što su Darius i Amina idealan par na papiru, njihova interakcija u praksi može
biti mnogo kompleksnija, možda čak i konfliktna, što bi moglo dodatno zategnuti
njihov odnos.
Zanimljivo je posmatrati dinamiku koja se razvija kada se parovi prirodno uparuju,
ostavljajući ostale u komplikovanijoj situaciji. Fokusiranje na te parove može pružiti
duboko razumevanje međuljudskih odnosa, posebno u kontekstu gde su ljubav,
privlačnost i preživljavanje isprepleteni.
Pokucala je na vrata kancelarije na Zemlji i sačekavši par trenutaka ušla, po običaju
namrgođenog izraza lica. Bila je obučena u pilotski kombinezon sa dugom plavom
kosom skupljenom ispod kačketa. Na licu je imala velike naočari sa crnim okvirom
a na nogama masivne ali mekane čizme. Darijus komandant misije i broda Tyranthija
koji je sedeo za stolom prepunim dosijea, znatiželjno podigne pogled naboravši čelo.
-Ja sam Amina, - kratko se najavila što je značilo da se zna ko je ona i zašto je došla.
-Zatvori vrata za sobom da nas neko ne vidi u intimnom razgovoru, - reče Darijus
ozbiljnim tonom.
-U kakvom intimnom razgovoru?
-Šta u kakvom? - čudio se Darijus, - zbog čega si ti uopšte ovde došla?
-Da ti kažem da sam ja određena od Komisije da ti budem ljubavna i bračna
partnerka na misiji Tyranthija. - Aminin ton je bio nesiguran zbog nedovoljno
hrabrosti u suočavanju sa ovom neizvesnom situacijom.
-Na osnovu kakve procene su oni to odredili?
-Ja mislim na osnovu mojih intelektualnih sposobnosti.
-A šta je sa tvojim telom?
-Šta je sa telom? - Aminu je to pitanje zbunilo.
-Da li tvoje telo meni odgovara?
-Prošla sam sve medicinske preglede pa Komisija smatra da ispunjavam sve uslove.
-Možda ona to smatra, ali se valjda i ja nešto pitam. Skini naočare i stavi ih na moj
sto.
Nije razumela svrhu ali je to uradila.
-A sada skini kačket i pusti kosu da ti slobodno pada.
I to je uradila protresavši glavu da joj se kosa raširi svuda podjednako.
Transformacija je bila vidljiva iako je Amina i dalje zadržala namršten izraz.
-Napravi krug oko svoje ose da proverim tvoju figuru.
Amina ga je poslušala ali su joj njegovi motivi postajali sve sumnjiviji a njen okret
nezgrapan.
-Skini kombinezon i čizme hoću da te vidim potpuno golu.
-Neko će nas videti, - hvatala se za poslednju šansu. Obuka kandidata za misiju
nije podrazumevala preteranu diskreciju pa su mnoge devojke koristile priliku da
pokazuju svoje atribute kako bi zavodile svoje kolege. Emina nije spadala u tu
kategoriju. A ova situacija u kojoj se našla bila je još delikatnija.
-Zaključaj vrata sa unutrašnje strane pa nas niko neće videti.
To je Emini bilo previše, - ne želim se skinuti gola tek tako.
-Razumem. Skupi kosu i stavi je pod kačket, pa stavi i naočari.
-Da li me ti to odbijaš? - osetila se doza razočarenja kod Emine.
Princip uparivanja je bio i jednostavan i komplikovan, zavisno od od ugla
posmatranja. Da bi se išlo u misiju svemirskog opstanka i ljudske reprodukcije
bilo je nužno formiranje emotivnih parova. I jedan i drugi član u paru se morao
saglasiti da pristaje na zajednički život i reprodukciju pre poletanja. Neki parovi su
se nakon preporuke komisije spontano sparili i rešili taj problem. Ostali su imali
više ili manje mogućnosti. Onaj ko pristaje da bude u paru ima prioritet nad onim
koji ne pristaje i to tako što može da bira sledećeg slobodnog kandidata. Onaj
kojem niko ne odgovara bude isključen iz konkurencije a na njegovo mesto dolazi
drugi kandidat biran od Komisije. Odbačenom kandidatu se ne piše dobro.
-Ne odbijam te jer mi to nije u interesu, ali nisam siguran kakva je situacija s
tobom. Da li bi više volela da te vodim na kafu u neki romantični kafić? Da je
pijuckamo uz opušten razgovor?
-To bi mi baš odgovaralo, - Emini je ta situacija bila prihvatljivija.
-I meni to odgovara, ali pre toga da svratimo do moje sobe i u krevetu obavimo
nešto na brzinu, pa posle možemo na kafu gde ćemo pričati.
-Ne želim tako. - Emina se još više mrštila.
-Ako ne želiš, ne preostaje mi veliki izbor.
-Ipak me znači odbijaš? - Emina nije bila na čisto sama sa sobom. Imala je jasnu
ideju šta želi ali joj se način nikako nije dopao. Ona nije stvar već ličnost koja
zaslužuje bar kakvo takvo poštovanje. Da li ona ima pravo na crvenu liniju ali da
se ipak ne odrekne putovanja? Ostanak na Zemlji nije samo značio neizbežnu
katastrofu već i moralni pad. Iako vas je Komisija izabrala od velikog broja
kandidata na osnovu intelektualnih i drugih osobina, činjenica da vas niko ne želi u
paru je bila razočaravajuća.
-Ne žuri. Ti kao da želiš da te odbijem pa da nađeš drugog partnera. Što nisi
odmah išla kod njega nego došla kod mene? Izbor je sledeći. Ako nećeš seks
odmah, kaži mi - volim te, ljubavi moja, - priđi mi pa me iskreno poljubi. To će biti
znak da smo pristali da živimo zajedno i da smo spremni da pravimo decu.
Emina je neodlučno razmišljala.
-Ne moraš odmah odlučiti, dođi sutra u ovo isto vreme pa mi javi šta si odlučila.
Ukoliko ne dođeš sve će mi biti jasno.
Emina nije htela da se preda, - zar ne postoje neke druge mogućnosti da prevaziđemo
ovu problematičnu situaciju?
-Ja ne vidim nikakvu situaciju, ponudio sam ti seks, kafu, razgovor i ljubav. Ti meni
ništa nisi ponudila. Dođi sutra pa da vidim šta si smislila. Kad bih znao sigurno da
ćeš biti moja žena ne bih te pustio nego uhvatio u zagrljaj i ljubio pa ovde na radnom
stolu vodio ljubav s tobom.
Eminina namrgođenost se donekle promenila, ali je neodlučnost ostala iako joj je
slika postala jasnija ako donese očekivanu odluku. Darijusove provokacije joj nikako
nisu prijale, međutim, nije joj pala na pamet mogućnost da on sve to radi namerno
i to samo zato da bi je stavio na muke i testirao.
Amina je očigledno bila u vrlo delikatnoj situaciji, suočena s Darijusovim
provokacijama koje su testirale njenu odlučnost i spremnost da pristane na uslove
koje nije očekivala. Njegov način komunikacije bio je suptilan, ali i oštar, što je nju
stavilo u neugodnu poziciju. On joj je dao izbor: da ga odmah fizički prihvati ili da
ona verbalno izrazi svoje emocije, ali i jedno i drugo su bili direktni zahtevi koje je
teško mogla da ispuni bez potpune predanosti.
Darijusova namera možda nije bila zlonamerna, već je više izgledala kao način da
ispita njenu spremnost i želju za misijom, s obzirom na okolnosti u kojima su se
nalazili. On je bio pragmatičan i očigledno nije imao vremena za igru - tražio je
partnerku koja će biti potpuno posvećena, ne samo misiji već i njemu kao osobi.
S druge strane, Amina je bila zbunjena i nije znala kako da reaguje na ovakvu vrstu
pritiska. Njen strah od toga da bude odbačena bio je veliki, ali je istovremeno bila
svesna da ne može samo da pristane na sve što se od nje traži bez pripreme i
razmišljanja.
Moraće da odluči šta je zaista važno za nju i da li je spremna da prihvati Darijusove
uslove ili će pokušati da pronađe neki drugačiji način da se izbori sa situacijom.
Njena namrgođenost nije bila samo odraz njenog raspoloženja, već i zaštitni
mehanizam od sveta koji je nije uvek razumeo ili podržavao. Ali Darijus nije bio
običan čovek - bio je komandant, osoba koja je zahtevala jasnoću i odlučnost.
Ona bi mogla da pokuša da pronađe kompromis sa Darijusom, pokazujući mu da,
iako nije spremna na sve odmah, ima volju da učestvuje u misiji i da istraži
mogućnost zajedničkog života s njim. Ako uspe da prevaziđe svoju nesigurnost,
njihova veza bi mogla postati mnogo jača i dublja, što je možda ono što Darijus od
početka pokušava da postigne.
Amina je provela noć u tišini, umorna i preplavljena emocijama. Mračna soba bila
je jedino mesto gde je mogla da se povuče i razmisli o svom sledećem koraku.
Darijusove reči su je progonile - njegova provokacija i njegova neposrednost, kao i
svi problemi koje je predstavljala njihova potencijalna veza. Značila su mu mnogo
više od puke formalnosti. Dok je razmišljala o njegovom predlogu, shvatila je da
jednostavno ne može da pobegne od istine - da je ova misija daleko više od
profesionalnog izazova; postala je pitanje lične angažovanosti i odnosa.
Narednog dana, Amina je odlučila da se suoči sa situacijom. Znala je da ne može
da nastavi s neodlučnošću i da je vreme za akciju. S pravom odlukom, otišla je do
Darijusove kancelarije. Tamo je, sa većim samopouzdanjem, pokucala na vrata i ušla.
Njeno lice, i dalje namršteno, pokazivalo je znakove odlučnosti.
-Darijuse, započela je, dok je zauzimala stpolicu nasuprot njega i njegovog stola, -
razmislila sam o svemu što smo razgovarali. Shvatila sam da ono što se od mene
traži nije jednostavno, ali misija na kojoj radimo je presudna i važna. Ako ćemo
živeti i raditi zajedno, moramo pronaći način da uspostavimo balans.
Darijus je podigao pogled sa papira i pažljivo je posmatrao. Njegov ozbiljan izraz
lica nije se promenio, ali u njegovim očima se mogao naslutiti trag znatiželje.
-Šta tačno predlažeš? - upitao je.
Amina je duboko uzdahnula. - Ne mogu ti obećati da ću odmah biti spremna na
sve što se od mene traži, ali želim da pokažem svoju spremnost za zajednički rad
i za mogućnost da razvijemo naš emotivni odnos. Možda nema ljubavi odmah,
ali mogu da radim na tome. Misija je važna, i naš uspeh kao para može biti značajan
doprinos ukupnom opstanku Misije.
Kada je Amina završila svoj govor, Darijus je bio vidno impresioniran njenom
odlučnošću. Sa ozbiljnim izrazom lica, ali s tračkom olakšanja u očima, rekao je:
-Prihvatam sve tvoje predloge, Amina. Kao komandant, moj raspored je pretrpan i
neću imati mnogo vremena za romantične trenutke. Ali žena mi je potrebna sada,
da se mogu posvetiti ostalim obavezama.
Amina je ustala i pružila mu ruku preko stola kao znak prijateljskog pristanka.
Darijus se pravio da ruku ne vidi. Ustao je i on i obišao sto, naslonio se na njega
i privukao Aminu u svoj zagrljaj. Dok su im se nosevi skoro dodirivali on je spustio
ruke na njeno dupe i počeo ga snažno privlačiti k sebi. Amina je razmišjala kako
da reaguje ali ju je u tome sprečio Darijus. Podigao je ruke uz njena leđa,
dlanovima obuhvatio njeno lice i počeo da joj ljubi usne.
Amina je osetila toplinu i čvrstinu njegovog zagrljaja, dok su mu usne lagano
prekrivale njeno lice i vrat poljupcima. Nije imala ni najmanju želju da se odvoji.
Iznenada, prisnost ali i uzbuđenje koje je osećala bila je pomalo neugodna,
ali u isto vreme prijatna. Njihovi poljupci su se činili kao trenutak utehe i očiglednog
olakšanja, dok su njihove ruke istraživale jedno drugog. Amina nije pokazivala
znakove otpora; naprotiv, osećala je da su ti poljupci ono što joj je bilo potrebno
u ovoj situaciji.
Dok su se njihova tela još više spajala, Amina je zatvorila oči i prepustila se osećaju.
Njene ruke su se lagano obavile oko Darijusovog vrata, a ona je osećala kako njen
um počinje da se smiruje u njegovom prisustvu. Darijus je nežno, ali sa odlučnošću,
masirao njen struk, njene grudi, njeno dupe, dajući joj osećaj sigurnosti i bezbrižnosti.
U tom trenutku, Amina je shvatila da, uprkos svim nesigurnostima i izazovima koji
su pred njima, njeno prisustvo pored Darijusa je nešto što ne može da zanemari.
Osećaji su je preplavili, a ona je sve više osećala da je ovaj trenutak upravo ono
što je potrebno oboma.
Darijus je nastavio da je ljubi, a njihovi poljupci su postajali sve strastveniji, kao da
su želeli da kompenzuju sve promašaje i nesigurnosti koje su postojale pre ovog
trenutka. Amina se prepustila tom osećaju, shvatajući da će njihova veza biti
izazovna, ali i potencijalno ispunjena.
Dok su se polako povlačili, oboje su osećali da su napravili značajan korak napred.
Ovaj trenutak nije bio samo fizička bliskost, već i početak stvaranja nečega dubljeg
između njih, što će biti ključno za uspeh njihove misije i njihovog međusobnog
odnosa
Nakon što su se polako odvojili iz dugog i strastvenog zagrljaja, Darijus je iskoristio
trenutak opuštanja da isprovocira Aminu. Njegov osmeh je bio pomalo ciničan dok
je upitao: -Amina, s kim ćeš večeras spavati?“
Amina, čije su oči bile još uvek zamagljene od strasti i uzbuđenja, shvatila je da nije
vreme za taktiziranje ili suzdržavanje. Njen glas je bio odlučan, dok je odgovarala:
-Ne samo večeras, nego i sve večeri ubuduće sigurno neću spavati sama. Ciljevi
misije i moji ciljevi su se poklopili. Ti se, kao komandant, posveti ostalim članovima
posade, dok sam ja rešila svoj status na svoje zadovoljstvo. Preuzimam na sebe da
obavestim Komisiju da smo postali par, pa će imati jednu brigu manje da rešavaju.
Njen odgovor bio je direktan i odlučan, pokazujući da je pronašla jasnoću u svojoj
odluci i da je spremna da se posveti svojoj ulozi, bez ikakvih skrivenih motiva ili
dvoumljenja. Ovaj trenutak je bio više od običnog sporazuma; predstavljao je
početak njihove zajedničke budućnosti, što je njoj i njemu omogućilo da se posvete
svojoj misiji, ali i jedno drugom, sa novim razumevanjem i posvećenošću.
Krenula je ka izlazu kancelarije izazovnim vrckanjem dupeta, dok ju je Darius pratio
pogledom, ali je to radila prilično nezgrapno. Bila je svesna da je čekaju i mnoga
iskušenja i promene. Za sada se bar donekle, namrgođenost na njenom licu smanjila.
domatrios
katastrofa koja se ubrzano približava i koja je neizbežna. Da bi se bar nešto spasilo
šalju se misije u zemljinu orbitu, na Mesec, Mars, ali i na udaljene planete koje nisu
dovoljno istražene. Cilj je opstanak i produžetak ljudske vrste. Tyranthia je sve samo
ne obična negostoljubiva planeta kakvom je smatraju. Spremna je da se bori protiv
ljudi koji je žele teraformirati, na način na koji ljudi nikako nisu spremni.
Kapetan Darius Cole je komandant misije Tyrantija koja je jedna od još nekoliko.
Specijalista je za vojnu taktiku, svemirsku navigaciju, snažan i odlučan lider sa
višegodišnjim iskustvom u vojnim misijama. Ima jasnu viziju i cilj, ali je svestan
emocionalnih i moralnih izazova koje nosi ovakva misija.
Dr. Amina Sinclair je specijalista za biogenetiku i evolucionu biologiju. Visoko
inteligentna i pronicljiva, sa specifičnim fokusom na ljudsku prilagodljivost u
ekstremnim uslovima. Svesna je svoje uloge kao potencijalne majke buduće
generacije na Tyranthiji, ali je to za nju istovremeno i naučni eksperiment i
emocionalna dilema.
Iako su kombinacije napravljene na osnovu naučnih i genetskih analiza, neke veze
se jednostavno ne razvijaju kako je planirano. Na primer, Organizatori misije ili
skraćeno Komisija, se suočava s izazovom kako da motiviše parove da što pre stvore
emocionalne i fizičke veze. Mogući pristupi uključuju različite strategije – od
psihološke podrške do socijalnog pritiska, što dodatno komplikuje situaciju. uprkos
tome što su Darius i Amina idealan par na papiru, njihova interakcija u praksi može
biti mnogo kompleksnija, možda čak i konfliktna, što bi moglo dodatno zategnuti
njihov odnos.
Zanimljivo je posmatrati dinamiku koja se razvija kada se parovi prirodno uparuju,
ostavljajući ostale u komplikovanijoj situaciji. Fokusiranje na te parove može pružiti
duboko razumevanje međuljudskih odnosa, posebno u kontekstu gde su ljubav,
privlačnost i preživljavanje isprepleteni.
Pokucala je na vrata kancelarije na Zemlji i sačekavši par trenutaka ušla, po običaju
namrgođenog izraza lica. Bila je obučena u pilotski kombinezon sa dugom plavom
kosom skupljenom ispod kačketa. Na licu je imala velike naočari sa crnim okvirom
a na nogama masivne ali mekane čizme. Darijus komandant misije i broda Tyranthija
koji je sedeo za stolom prepunim dosijea, znatiželjno podigne pogled naboravši čelo.
-Ja sam Amina, - kratko se najavila što je značilo da se zna ko je ona i zašto je došla.
-Zatvori vrata za sobom da nas neko ne vidi u intimnom razgovoru, - reče Darijus
ozbiljnim tonom.
-U kakvom intimnom razgovoru?
-Šta u kakvom? - čudio se Darijus, - zbog čega si ti uopšte ovde došla?
-Da ti kažem da sam ja određena od Komisije da ti budem ljubavna i bračna
partnerka na misiji Tyranthija. - Aminin ton je bio nesiguran zbog nedovoljno
hrabrosti u suočavanju sa ovom neizvesnom situacijom.
-Na osnovu kakve procene su oni to odredili?
-Ja mislim na osnovu mojih intelektualnih sposobnosti.
-A šta je sa tvojim telom?
-Šta je sa telom? - Aminu je to pitanje zbunilo.
-Da li tvoje telo meni odgovara?
-Prošla sam sve medicinske preglede pa Komisija smatra da ispunjavam sve uslove.
-Možda ona to smatra, ali se valjda i ja nešto pitam. Skini naočare i stavi ih na moj
sto.
Nije razumela svrhu ali je to uradila.
-A sada skini kačket i pusti kosu da ti slobodno pada.
I to je uradila protresavši glavu da joj se kosa raširi svuda podjednako.
Transformacija je bila vidljiva iako je Amina i dalje zadržala namršten izraz.
-Napravi krug oko svoje ose da proverim tvoju figuru.
Amina ga je poslušala ali su joj njegovi motivi postajali sve sumnjiviji a njen okret
nezgrapan.
-Skini kombinezon i čizme hoću da te vidim potpuno golu.
-Neko će nas videti, - hvatala se za poslednju šansu. Obuka kandidata za misiju
nije podrazumevala preteranu diskreciju pa su mnoge devojke koristile priliku da
pokazuju svoje atribute kako bi zavodile svoje kolege. Emina nije spadala u tu
kategoriju. A ova situacija u kojoj se našla bila je još delikatnija.
-Zaključaj vrata sa unutrašnje strane pa nas niko neće videti.
To je Emini bilo previše, - ne želim se skinuti gola tek tako.
-Razumem. Skupi kosu i stavi je pod kačket, pa stavi i naočari.
-Da li me ti to odbijaš? - osetila se doza razočarenja kod Emine.
Princip uparivanja je bio i jednostavan i komplikovan, zavisno od od ugla
posmatranja. Da bi se išlo u misiju svemirskog opstanka i ljudske reprodukcije
bilo je nužno formiranje emotivnih parova. I jedan i drugi član u paru se morao
saglasiti da pristaje na zajednički život i reprodukciju pre poletanja. Neki parovi su
se nakon preporuke komisije spontano sparili i rešili taj problem. Ostali su imali
više ili manje mogućnosti. Onaj ko pristaje da bude u paru ima prioritet nad onim
koji ne pristaje i to tako što može da bira sledećeg slobodnog kandidata. Onaj
kojem niko ne odgovara bude isključen iz konkurencije a na njegovo mesto dolazi
drugi kandidat biran od Komisije. Odbačenom kandidatu se ne piše dobro.
-Ne odbijam te jer mi to nije u interesu, ali nisam siguran kakva je situacija s
tobom. Da li bi više volela da te vodim na kafu u neki romantični kafić? Da je
pijuckamo uz opušten razgovor?
-To bi mi baš odgovaralo, - Emini je ta situacija bila prihvatljivija.
-I meni to odgovara, ali pre toga da svratimo do moje sobe i u krevetu obavimo
nešto na brzinu, pa posle možemo na kafu gde ćemo pričati.
-Ne želim tako. - Emina se još više mrštila.
-Ako ne želiš, ne preostaje mi veliki izbor.
-Ipak me znači odbijaš? - Emina nije bila na čisto sama sa sobom. Imala je jasnu
ideju šta želi ali joj se način nikako nije dopao. Ona nije stvar već ličnost koja
zaslužuje bar kakvo takvo poštovanje. Da li ona ima pravo na crvenu liniju ali da
se ipak ne odrekne putovanja? Ostanak na Zemlji nije samo značio neizbežnu
katastrofu već i moralni pad. Iako vas je Komisija izabrala od velikog broja
kandidata na osnovu intelektualnih i drugih osobina, činjenica da vas niko ne želi u
paru je bila razočaravajuća.
-Ne žuri. Ti kao da želiš da te odbijem pa da nađeš drugog partnera. Što nisi
odmah išla kod njega nego došla kod mene? Izbor je sledeći. Ako nećeš seks
odmah, kaži mi - volim te, ljubavi moja, - priđi mi pa me iskreno poljubi. To će biti
znak da smo pristali da živimo zajedno i da smo spremni da pravimo decu.
Emina je neodlučno razmišljala.
-Ne moraš odmah odlučiti, dođi sutra u ovo isto vreme pa mi javi šta si odlučila.
Ukoliko ne dođeš sve će mi biti jasno.
Emina nije htela da se preda, - zar ne postoje neke druge mogućnosti da prevaziđemo
ovu problematičnu situaciju?
-Ja ne vidim nikakvu situaciju, ponudio sam ti seks, kafu, razgovor i ljubav. Ti meni
ništa nisi ponudila. Dođi sutra pa da vidim šta si smislila. Kad bih znao sigurno da
ćeš biti moja žena ne bih te pustio nego uhvatio u zagrljaj i ljubio pa ovde na radnom
stolu vodio ljubav s tobom.
Eminina namrgođenost se donekle promenila, ali je neodlučnost ostala iako joj je
slika postala jasnija ako donese očekivanu odluku. Darijusove provokacije joj nikako
nisu prijale, međutim, nije joj pala na pamet mogućnost da on sve to radi namerno
i to samo zato da bi je stavio na muke i testirao.
Amina je očigledno bila u vrlo delikatnoj situaciji, suočena s Darijusovim
provokacijama koje su testirale njenu odlučnost i spremnost da pristane na uslove
koje nije očekivala. Njegov način komunikacije bio je suptilan, ali i oštar, što je nju
stavilo u neugodnu poziciju. On joj je dao izbor: da ga odmah fizički prihvati ili da
ona verbalno izrazi svoje emocije, ali i jedno i drugo su bili direktni zahtevi koje je
teško mogla da ispuni bez potpune predanosti.
Darijusova namera možda nije bila zlonamerna, već je više izgledala kao način da
ispita njenu spremnost i želju za misijom, s obzirom na okolnosti u kojima su se
nalazili. On je bio pragmatičan i očigledno nije imao vremena za igru - tražio je
partnerku koja će biti potpuno posvećena, ne samo misiji već i njemu kao osobi.
S druge strane, Amina je bila zbunjena i nije znala kako da reaguje na ovakvu vrstu
pritiska. Njen strah od toga da bude odbačena bio je veliki, ali je istovremeno bila
svesna da ne može samo da pristane na sve što se od nje traži bez pripreme i
razmišljanja.
Moraće da odluči šta je zaista važno za nju i da li je spremna da prihvati Darijusove
uslove ili će pokušati da pronađe neki drugačiji način da se izbori sa situacijom.
Njena namrgođenost nije bila samo odraz njenog raspoloženja, već i zaštitni
mehanizam od sveta koji je nije uvek razumeo ili podržavao. Ali Darijus nije bio
običan čovek - bio je komandant, osoba koja je zahtevala jasnoću i odlučnost.
Ona bi mogla da pokuša da pronađe kompromis sa Darijusom, pokazujući mu da,
iako nije spremna na sve odmah, ima volju da učestvuje u misiji i da istraži
mogućnost zajedničkog života s njim. Ako uspe da prevaziđe svoju nesigurnost,
njihova veza bi mogla postati mnogo jača i dublja, što je možda ono što Darijus od
početka pokušava da postigne.
Amina je provela noć u tišini, umorna i preplavljena emocijama. Mračna soba bila
je jedino mesto gde je mogla da se povuče i razmisli o svom sledećem koraku.
Darijusove reči su je progonile - njegova provokacija i njegova neposrednost, kao i
svi problemi koje je predstavljala njihova potencijalna veza. Značila su mu mnogo
više od puke formalnosti. Dok je razmišljala o njegovom predlogu, shvatila je da
jednostavno ne može da pobegne od istine - da je ova misija daleko više od
profesionalnog izazova; postala je pitanje lične angažovanosti i odnosa.
Narednog dana, Amina je odlučila da se suoči sa situacijom. Znala je da ne može
da nastavi s neodlučnošću i da je vreme za akciju. S pravom odlukom, otišla je do
Darijusove kancelarije. Tamo je, sa većim samopouzdanjem, pokucala na vrata i ušla.
Njeno lice, i dalje namršteno, pokazivalo je znakove odlučnosti.
-Darijuse, započela je, dok je zauzimala stpolicu nasuprot njega i njegovog stola, -
razmislila sam o svemu što smo razgovarali. Shvatila sam da ono što se od mene
traži nije jednostavno, ali misija na kojoj radimo je presudna i važna. Ako ćemo
živeti i raditi zajedno, moramo pronaći način da uspostavimo balans.
Darijus je podigao pogled sa papira i pažljivo je posmatrao. Njegov ozbiljan izraz
lica nije se promenio, ali u njegovim očima se mogao naslutiti trag znatiželje.
-Šta tačno predlažeš? - upitao je.
Amina je duboko uzdahnula. - Ne mogu ti obećati da ću odmah biti spremna na
sve što se od mene traži, ali želim da pokažem svoju spremnost za zajednički rad
i za mogućnost da razvijemo naš emotivni odnos. Možda nema ljubavi odmah,
ali mogu da radim na tome. Misija je važna, i naš uspeh kao para može biti značajan
doprinos ukupnom opstanku Misije.
Kada je Amina završila svoj govor, Darijus je bio vidno impresioniran njenom
odlučnošću. Sa ozbiljnim izrazom lica, ali s tračkom olakšanja u očima, rekao je:
-Prihvatam sve tvoje predloge, Amina. Kao komandant, moj raspored je pretrpan i
neću imati mnogo vremena za romantične trenutke. Ali žena mi je potrebna sada,
da se mogu posvetiti ostalim obavezama.
Amina je ustala i pružila mu ruku preko stola kao znak prijateljskog pristanka.
Darijus se pravio da ruku ne vidi. Ustao je i on i obišao sto, naslonio se na njega
i privukao Aminu u svoj zagrljaj. Dok su im se nosevi skoro dodirivali on je spustio
ruke na njeno dupe i počeo ga snažno privlačiti k sebi. Amina je razmišjala kako
da reaguje ali ju je u tome sprečio Darijus. Podigao je ruke uz njena leđa,
dlanovima obuhvatio njeno lice i počeo da joj ljubi usne.
Amina je osetila toplinu i čvrstinu njegovog zagrljaja, dok su mu usne lagano
prekrivale njeno lice i vrat poljupcima. Nije imala ni najmanju želju da se odvoji.
Iznenada, prisnost ali i uzbuđenje koje je osećala bila je pomalo neugodna,
ali u isto vreme prijatna. Njihovi poljupci su se činili kao trenutak utehe i očiglednog
olakšanja, dok su njihove ruke istraživale jedno drugog. Amina nije pokazivala
znakove otpora; naprotiv, osećala je da su ti poljupci ono što joj je bilo potrebno
u ovoj situaciji.
Dok su se njihova tela još više spajala, Amina je zatvorila oči i prepustila se osećaju.
Njene ruke su se lagano obavile oko Darijusovog vrata, a ona je osećala kako njen
um počinje da se smiruje u njegovom prisustvu. Darijus je nežno, ali sa odlučnošću,
masirao njen struk, njene grudi, njeno dupe, dajući joj osećaj sigurnosti i bezbrižnosti.
U tom trenutku, Amina je shvatila da, uprkos svim nesigurnostima i izazovima koji
su pred njima, njeno prisustvo pored Darijusa je nešto što ne može da zanemari.
Osećaji su je preplavili, a ona je sve više osećala da je ovaj trenutak upravo ono
što je potrebno oboma.
Darijus je nastavio da je ljubi, a njihovi poljupci su postajali sve strastveniji, kao da
su želeli da kompenzuju sve promašaje i nesigurnosti koje su postojale pre ovog
trenutka. Amina se prepustila tom osećaju, shvatajući da će njihova veza biti
izazovna, ali i potencijalno ispunjena.
Dok su se polako povlačili, oboje su osećali da su napravili značajan korak napred.
Ovaj trenutak nije bio samo fizička bliskost, već i početak stvaranja nečega dubljeg
između njih, što će biti ključno za uspeh njihove misije i njihovog međusobnog
odnosa
Nakon što su se polako odvojili iz dugog i strastvenog zagrljaja, Darijus je iskoristio
trenutak opuštanja da isprovocira Aminu. Njegov osmeh je bio pomalo ciničan dok
je upitao: -Amina, s kim ćeš večeras spavati?“
Amina, čije su oči bile još uvek zamagljene od strasti i uzbuđenja, shvatila je da nije
vreme za taktiziranje ili suzdržavanje. Njen glas je bio odlučan, dok je odgovarala:
-Ne samo večeras, nego i sve večeri ubuduće sigurno neću spavati sama. Ciljevi
misije i moji ciljevi su se poklopili. Ti se, kao komandant, posveti ostalim članovima
posade, dok sam ja rešila svoj status na svoje zadovoljstvo. Preuzimam na sebe da
obavestim Komisiju da smo postali par, pa će imati jednu brigu manje da rešavaju.
Njen odgovor bio je direktan i odlučan, pokazujući da je pronašla jasnoću u svojoj
odluci i da je spremna da se posveti svojoj ulozi, bez ikakvih skrivenih motiva ili
dvoumljenja. Ovaj trenutak je bio više od običnog sporazuma; predstavljao je
početak njihove zajedničke budućnosti, što je njoj i njemu omogućilo da se posvete
svojoj misiji, ali i jedno drugom, sa novim razumevanjem i posvećenošću.
Krenula je ka izlazu kancelarije izazovnim vrckanjem dupeta, dok ju je Darius pratio
pogledom, ali je to radila prilično nezgrapno. Bila je svesna da je čekaju i mnoga
iskušenja i promene. Za sada se bar donekle, namrgođenost na njenom licu smanjila.
domatrios
Poslednja izmena: