Tvrda stolica ili dushevni zajeb..

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Krecem novim stazama intervalnih tragova,
poput puza da oprobam galakticke brzine kroz fibonačijevu spiralu..
20890.jpg

Mislish da je lako?mesecima se pripremam
sve je tu, pri ruci: novi 300gramski papir
Piston Water Brush Fountain Pens stigli
maste i ideja za tri zivota.
no knedla ravnoteze zeza
neposlushni prsti, isprekidana misao
samo taj korak prvi, potreban da preokrene svet i putanju misli do novih dimenzija.
SAmo da se suprotstavim svojoj nemoci
sto poput hipnoze paralise zelju
znaci li to da nanovo pokrecem aksiom o balansu i
pretpostavim sebe "Zakonu jedinstva i borbe suprotnosti" Hegelovom zakonu dijalektike

Sta se desava u nama da nezadovoljstvo trivijalom-obicnim nacinom prezivljavanja
moze biti toliko dominatno da diktira sveshcu?
Vezbe psihofizicke-redovne
disanje skladno
raspolozenje malo mutnjikavo, ali osmeh razbija oblake sumnje.
Sve je tu, elementi za kreativnost na broju.
no, fali neki zayeb licni, crv koji zivot znaci.
Cak i prolece daje svoj doprinos da otopi blatnjave kandze beznadja, apatije koja vec nervira.
Koji mi je klinac?
greatestgifever.gif

Tajgeru:eek: ti si mocni blokator srca???:think::sad2:

Kako smoci snage i suprotstaviti se???
Svaki trenutak naseg postojanja je protkan nitima suprotnosti, samo sto ih retko ko vidi, jer ih u principu i ne trazi.
Postajemo ih svesni kad krene 'frka', dokonost.. kao posledica - nemara prema sebi i okolini..
Od cega krenuti?

Ti imash sasvim razlicito interesovanje od mene...krenuvshi od knjiga...ritma zivota..muzike...hrane...no mi funkcionisemo sjajno-ako se ne mesamo u ta interesovanja-hobije..posao..
suprotstavljamo se vlastitom nagonu za mesetarenje..i zivimo sjajno ako se pommazemo u stavu..mishljenju oko realnih tema zivota...
Moze li se to zaista., biti svoj i ziveti skupa sa nekim?.ili je sve magija koju si bacio na mene??? Pa ne mogu da izadjem iz magle koju namece tvoja posesivnost??:per::D

naslov ti je boli glava koliko je dobar
dala si odgovor u samom naslovu, da to je tvrda stolica koja se moze zvati i dusevni zajeb :D
danas to zovu rizik, (a ne pada mi na pamet da je nekad postojala rec za to i koja, probacu da se setim )
dusevni zajeb je strah od rizika, ciji je uzrok ili pozadina, kako oces, cija je pozadina teski konformizam (tko sad zovu nekog kom je dupe prece od svega)
e dupe kad prevagne gadno je stanje
a kako dupe da ne prevagne kad se cini pogibe ko se ne drzi ustaljenih trasa
a ustvari, ustvari gine se na trasama mnogo gore nego igde, od zatvora :lol:
e ovo je zanimljivo
bezimo citav zivot od zatvora a upadamo u zatvor :lol:

Petrana, odlicno razmishljash..to je onaj sistem :"seci ushi-krpi dupe"

"Tvrda stolica" jeste stanje kada se borish izmedju HTETI I MOCI...klackalica.hod po ivici - kakogod!
No vazan je samo prvi korak- a i najtezi da se iznadje resenje..tj..hrabrost da se udje u rizik...bez toga samo plivamo po povrsini mulja zivotnog...ili potonemo.

Evo da prokomentarisem samu sebe , tacnije to oko reci rizik i da li se nekad koristila neka rec nasa za to
Nisam se setila neke nase reci ali sam se setila sledeceg
Od straha se covek da izvinete prosere. Na primer, izlasci na ispite :per: sto je to bilo proseravanje :lol: a bilo je tako jos nekih epizoda
E pa, znaci, ljud, ne budte ludi
zasto pare na probavite davati
i od raznih travki gorke tekucine spravljati
sve to mozte bataliti i u promet se staviti :lol:

Tol;bt74292:

"Tvrda stolica" jeste stanje kada se borish izmedju HTETI I MOCI...klackalica.hod po ivici - kakogod!
No vazan je samo prvi korak- a i najtezi da se iznadje resenje..tj..hrabrost da se udje u rizik...bez toga samo plivamo po povrsini mulja zivotnog...ili potonemo.
Ma Petrani je problem da ispliva na površinu ona stalno roni kroz dubinu(podsvesnog muškog)

Tol;bt74292:

meni se ne cini da je potrebna ikakva hrabrost
strah je neohodan, i on je tu uvek
e ne znam dalje, zavezao mi se sad mozak :lol:

petrana;bt74295:
Evo da prokomentarisem samu sebe , tacnije to oko reci rizik i da li se nekad koristila neka rec nasa za to
Nisam se setila neke nase reci ali sam se setila sledeceg
Od straha se covek da izvinete prosere. Na primer, izlasci na ispite :per: sto je to bilo proseravanje :lol: a bilo je tako jos nekih epizoda
E pa, znaci, ljud, ne budte ludi
zasto pare na probavite davati
i od raznih travki gorke tekucine spravljati
sve to mozte bataliti i u promet se staviti :lol:

hehehe, Petrana...strah od neuspeha=strah od neznanja-------->osnova je NEZNANJE

ni jedna travka tu ne pomaze..blamaza je neizostavna..tj..lakmus-znanje nema teorije da zeznesh!

Tol;bt74301:
hehehe, Petrana...strah od neuspeha=strah od neznanja-------->osnova je NEZNANJE

ni jedna travka tu ne pomaze..blamaza je neizostavna..tj..lakmus-znanje nema teorije da zeznesh!
Ali mehanizam je sasvim isti i u svemu drugom
znaci covek se zakopca
da se ne bi blamirao
da bi ljudi oko njega zadrzali isto ono misljenje o njemu koje su i imali
da bi se stanje zadrzalo na tom, da ne bi bilo gore,a to ti je konformizam, covek se ne pomera
jer, za ispit mozes da naucis i tu znanje pomaze
ali za zivot nema lekcija napapircenih pa da naucis i izadjes sav siguran i ponosan, nego ...

petrana;bt74309:
Ali mehanizam je sasvim isti i u svemu drugom
znaci covek se zakopca
da se ne bi blamirao
da bi ljudi oko njega zadrzali isto ono misljenje o njemu koje su i imali
da bi se stanje zadrzalo na tom, da ne bi bilo gore,a to ti je konformizam, covek se ne pomera
jer, za ispit mozes da naucis i tu znanje pomaze
ali za zivot nema lekcija napapircenih pa da naucis i izadjes sav siguran i ponosan, nego ...

To je lazan osecaj sigurnost..Zbog koga da izgledam "savrseno" ako postoje metode svuda oko nas koje ce raskrinkati laz???
A zivot...to je sve "ono sto se desava oko nas dok mi jurimo za srecom"

Back