TVOJE NE MENJA SVE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

check021

Početnik
Poruka
34
U sklopu sto boljeg informisanja,lecenja i preventive kao i dizanja nacionalne svesti o rizicima i ucincima medikamenata i droga - kao i o razbijanju odredjenih,kako politickih,tako i drustvenih stigmi preporucujem da posetite sajt/blog koji je najposeceniji srpski blog/sajt u ovakve svrhe od sredine 2010 do danas.Sajt obiluje informacijama i video klipovima kao i opcijom da upitate za strucno misljenje

metadonplus.blog.com

------------------------------------------

A pitanje za Vas... po statistikama WHO { Svetkse Zdravstvene Organizacije} oko 28% pacijenata obolelo od opoidne zavisnosti je na antagonistima,u Srbiji poznati kao "blokatori. 38-40% je na substitucionim terapijiama buprenorfinom,metadonom i sporo oslobadjajucim morifinom , a ostatak je na alternativnim i specificnim vrstama lecenja.

KOJE LECENJE VI MISLITE DA JE NAJADEKVATNIJE,I DA IMA NAJVISE UCINKA?
ZASTO?
I IMATE LI ISKUSTVA SA NECIM OD OVOGA?
KOJI MEDIKAMENT ,AKO IJEDAN, OPRAVDAVATE ZA "ZALECENJE" ILI IZLECENJE OD narkoMANIJE. Govorimo o medikamentu KOJI MOZE DA VRATI OSOBU U NEKO STANJE NORMALE GDE CE IMATI VREMENA ZA KVALITTETAN ZIVOT KAO "I SVI DRUGI"...

Hvala.

sjajne zaista informacije za mlade mozete naci na

metadonplus.blog.com

-JA SAM NASAO SEBE i POSTAVIO PITANJE - A TI?

Ne znam mnogo o metadonskoj terapiji ali mi je nelogično da droge lečite drogama. Još sumnjam u pravu želju države da se narkomanija iskoreni. Poznato je mnogo slučajeva gde je vlada direktno posredovala u lancu prodaje narkotika i imala od toga veliku zaradu. Lično ne verujem da je naša bolja. Voleo bih da grešim.

A što se tiče iskustva mog, nemam lično iskustvo, ali moj rođak je na primer na metadonskoj terapiji već 2 godine. Navodno nije nikako od tada koristio dop, ali mora i dalje da nastavi sa terapijom. Tako da je njemu može se reći pomogla ali za duže vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back