Tvoja koza, naša briga

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.742
Još nisam čula za rentiranje životinja, tj. jesam u ZOO vrtovima...Da li biste uopšte podržavali iznajmljivanje životinja ljudima koji nemaju uslova da ih odgajaju, drže, brinu se o njima?

Piješ kozje mleko, voliš kozji sir? Iznajmi kozu i budi pastir iz udobnosti sopstvene kuće

koza-2.jpg

U pitomom Dragačevu, na obroncima planine Jelice u zaseoku Broćići na 70 hektara lekovitih neprskanih livada, šumaraka, starih voćnjaka i šuma, koze pasu i brste, a potom daju najkvalitetnije sveže mleko.

Do sira, jogurta ali i same koze možete doći vrlo jednostavno – na sajtu Kozorcijum popunite svoje podatke, odaberete „paket“ – i koza je vaša.

Nesvakidašnja akcija tima koji stoji iza Kozorcijuma nudi priliku iznajmite kozu, a potom budete pastir iz udobnosti svoje kuće i dobijate redovno u toku sezone (od aprila do oktobra) sveže mleko, delikatesne sireve, jogurt, kefir, surutku…

Kako okupljeni oko te zanimljive preduzetničke ideje ističu, tokom cele godine o kozama brine tim iskusnih pastira uz podršku veterinara. U periodu laktacije vredni i iskusni sirari pretvoriće sveže kozje mleko u ukusne proizvode, a onda ih dostaviti na vašu adresu.

Vaše je da odaberete jedan od dva paketa „Moja koza“ ili „Zajednička koza“, upišete svoje podatke, prijavite se i jednom nedeljno paket mlečnih proizvoda je vaš.

Još interesantnije – imaćete pravo da svojoj kozi date ime i odaberete za nju boju ogrlice, da je posetite uz prethodnu najavu, kao i da prisustvujete radionicama za proizvodnju sira.

Paketi inače izgledaju ovako

ZAJEDNIČKA KOZA

3.900 RSD mesečno

Predviđeno za 1-2 osobe
Deliš jednu kozu sa još jednom osobom i dobijaš:
  • Jednom nedeljno paket mlečnih proizvoda za čiju proizvodnju je utrošeno 7 litara mleka
  • 30 predviđenih isporuka u sezoni (od aprila do oktobra)
  • Mogućnost posete vašoj kozi uz prethodnu najavu
  • Prisustvo radionicama za proizvodnju sira
Primer paketa:
  • Kozje mleko 1l
  • Kozji jogurt 1l
  • Francuski kozji sir 125gr
  • Halumi sir 300gr
  • Kozji krem sir 125gr
  • Surutka 1l
* Minimum 12 meseci
** Moguće je prilagoditi količinu proizvoda u paketu po sopstvenim potrebama
*** Uključeni su svi troškovi brige o tvojoj kozi, proizvodnje mlečnih proizvoda i dostave

MOJA KOZA

7.900 RSD mesečno*

Predviđeno za porodice
Imaš svoju sopstvenu kozu i dobijaš:
  • Jednom nedeljno paket mlečnih proizvoda za čiju proizvodnju je utrošeno 15 litara mleka
  • Pravo da daš ime svojoj kozi i biraš boju ogrlice
  • Mogućnost posete tvojoj kozi uz prethodnu najavu

Primer paketa:
  • Kozje mleko 3l
  • Kozji jogurt 2l
  • Francuski kozji sir 250gr
  • Halumi sir 500gr
  • Kozji krem sir 250gr
  • Surutka 2l

* Minimum 12 meseci
*** Uključeni su svi troškovi brige o tvojoj kozi, proizvodnje mlečnih proizvoda i dostave

https://kozorcijum.rs/

Interesantno, veoma zanimljiva ideja,
korisno i za vlasnike i za korisnike.
Ja sam za to da svako treba da radi svoj posao.
Skoro sam čula od jednog prijatelja iz grada ponosno izgovorenu rečenicu, ja imam "svog seljaka" tj ima dogovor sa jednim seoskim domaćinstvom da sve što mogu spremaju, gaje za njega iz svojih izvora uz adekvatnu novčanu naknadu. Povrće, voće, mleko, sireve, jaja, meso...

I to mi je genijalno-savršeno, on dodje pokupi i plati, dobro njemu, dobro njima.

Jedino što je blentavo u čitavoj toj zamisli vezano za kozu je ponuda i potreba da joj neko bira boju ogrlice i da joj daje ime :eek:.

Pitanje iz uvodnog posta:
Da li biste uopšte podržavali iznajmljivanje životinja ljudima koji nemaju uslova da ih odgajaju, drže, brinu se o njima?
Zašto je ovo uopšte pitanje??
Nisam mislila samo na koze. Meni je ova ideja skroz u redu, mislim neki ljudi kao sto je rekla Danik imaju vec svog coveka na sela koji im obezbedjuje mleko, sir, med, meso, jaja i slicno.
Mislila sam i na kucne ljubimce posto mi je ova konkretna ideja kao zamisao miks hrane i ljubimca. Dajes ime, posecujes, itd...
Dakle neko ko ne moze, nema uslova da drzi psa, macku sta god...

Nisam mislila samo na koze. Meni je ova ideja skroz u redu, mislim neki ljudi kao sto je rekla Danik imaju vec svog coveka na sela koji im obezbedjuje mleko, sir, med, meso, jaja i slicno.
Mislila sam i na kucne ljubimce posto mi je ova konkretna ideja kao zamisao miks hrane i ljubimca. Dajes ime, posecujes, itd...
Dakle neko ko ne moze, nema uslova da drzi psa, macku sta god...
Moje pitanje je i dalje isto.
Zašto raspravljati o tome da li da se nekome dozvoli iznajmljivanje životinja ako nemaju uslova?

Moje pitanje je i dalje isto.
Zašto raspravljati o tome da li da se nekome dozvoli iznajmljivanje životinja ako nemaju uslova?
Iskreno nikada nisam razmisljala o tome.
Recimo da imam psa kojeg mnogo volim evo ne znam da li bih ga ustupila za pare nekome. :think:
Mozda nije ni dobro sroceno pitanje.
Da li bi se recimo ljudi koji iznajmljuju kucne ljubimce suvise vezali za njih vremenom...Mozda psu ne bi prijalo da ga odvedu uvek razliciti ljudi u setnju ili gde god?
Bilo je vrlo nasumicno i nepromisljeno pitanje, tako da ga slobodno preskoci :)

Iskreno nikada nisam razmisljala o tome.
Recimo da imam psa kojeg mnogo volim evo ne znam da li bih ga ustupila za pare nekome. :think:
Mozda nije ni dobro sroceno pitanje.
Da li bi se recimo ljudi koji iznajmljuju kucne ljubimce suvise vezali za njih vremenom...Mozda psu ne bi prijalo da ga odvedu uvek razliciti ljudi u setnju ili gde god?
Bilo je vrlo nasumicno i nepromisljeno pitanje, tako da ga slobodno preskoci :)
OK. Preskačemo ovo pitanje, ali onda imamo problem. Koje je, u stvari, pitanje vezano za uvodni post?
Da bih znao na šta treba da odgovorim.

Još nisam čula za rentiranje životinja, tj. jesam u ZOO vrtovima...Da li biste uopšte podržavali iznajmljivanje životinja ljudima koji nemaju uslova da ih odgajaju, drže, brinu se o njima?

Piješ kozje mleko, voliš kozji sir? Iznajmi kozu i budi pastir iz udobnosti sopstvene kuće

koza-2.jpg

U pitomom Dragačevu, na obroncima planine Jelice u zaseoku Broćići na 70 hektara lekovitih neprskanih livada, šumaraka, starih voćnjaka i šuma, koze pasu i brste, a potom daju najkvalitetnije sveže mleko.

Do sira, jogurta ali i same koze možete doći vrlo jednostavno – na sajtu Kozorcijum popunite svoje podatke, odaberete „paket“ – i koza je vaša.

Nesvakidašnja akcija tima koji stoji iza Kozorcijuma nudi priliku iznajmite kozu, a potom budete pastir iz udobnosti svoje kuće i dobijate redovno u toku sezone (od aprila do oktobra) sveže mleko, delikatesne sireve, jogurt, kefir, surutku…

Kako okupljeni oko te zanimljive preduzetničke ideje ističu, tokom cele godine o kozama brine tim iskusnih pastira uz podršku veterinara. U periodu laktacije vredni i iskusni sirari pretvoriće sveže kozje mleko u ukusne proizvode, a onda ih dostaviti na vašu adresu.

Vaše je da odaberete jedan od dva paketa „Moja koza“ ili „Zajednička koza“, upišete svoje podatke, prijavite se i jednom nedeljno paket mlečnih proizvoda je vaš.

Još interesantnije – imaćete pravo da svojoj kozi date ime i odaberete za nju boju ogrlice, da je posetite uz prethodnu najavu, kao i da prisustvujete radionicama za proizvodnju sira.

Каква генијална идеја...

Требало би рентиратине АВАТАРЕ ... од ранга форумаша па скроз до врха.. Свака кинта у ова времена је добродошла

@tab503

MOJA KOZA

7.900 RSD mesečno*

Predviđeno za porodice
Imaš svoju sopstvenu kozu i dobijaš:
  • Jednom nedeljno paket mlečnih proizvoda za čiju proizvodnju je utrošeno 15 litara mleka
  • Pravo da daš ime svojoj kozi i biraš boju ogrlice
  • Mogućnost posete tvojoj kozi uz prethodnu najavu

Primer paketa:
  • Kozje mleko 3l
  • Kozji jogurt 2l
  • Francuski kozji sir 250gr
  • Halumi sir 500gr
  • Kozji krem sir 250gr
  • Surutka 2l

* Minimum 12 meseci

https://kozorcijum.rs/

Пакет моја/мој одборник.... Платите 1400 евра месечно и за то време ваш одборница/ка у скупшти ради шта ви оћете целих 140 секунди

vucic-serbia.jpeg

Back