tv vs mozak

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
kao i milion dr nebuloza uvek me zanimalo kako nasa tikvica dozivljava serije filmove i sl sa tv..
jel moguce da nas mozak u nekom podsvesnom delu to dozivljava kao stvarnost posebno u onom sl kad se udubimo,iskljcimo i skoncetrisemo samo na ono sto gledamo?
jel nam zato toliko bitno da znamo sta ce se desiti na kraju(ako islj.normalnu ljusku ljubopitivost)...
najllasicniji primer bi bilo nedisanjedok zena gleda spansku serijuXD
nista ne sme da se cuje niko ne sme da pisneXD:mrgreen:

i da sta je to sto zbig cega zelimo jos jos jos?(iako smo vec istu pricu videli vise puta)...
jel to zavisnost prouzrokovana zeljom da kompezujemo prazninu u nekom delu zivota,neki cudesni poremecaj u tikvici usled zravcenjaXD ili je to shauma tv strucnjaka(sto bi rekli posbne tehnike navlacenja) ili svepomalo ili nesto jos?

*meni to nekako deluje ko da su tv stanice tv azdaje koje su do savrsenstva doveli navlacenje praznih ljudi na nekindrugi i fantasticniji zivot...
al ne znam kako funkcionise ljidski mozak u trnutku gledanja tj zombiranja...da li je stvar u fokusu ili u nekom podsvesnom dozivljaju slike kao realnog dogadjaja..?ili sta jos..?

Ja bi to ovako formulisao...Gledanje Tv-a je:

Toilet-Heads-Watching-TV.jpg

Poredio bih to u neku ruku sa citanjem knjiga, jer sigurno je bilo knjige koju ste procitali u jednom dahu, zanimalo vas je kako ce se zavrsiti. Isto tako i sa serijom i filmom, samo drugaciji oblik.
A da li nadoknadjujemo kroz film, seriju, knjigu, nesto sto nam nedosataje, pa da, moguce, ili se jednostavno poistovetimo sa likovima.

Poredio bih to u neku ruku sa citanjem knjiga, jer sigurno je bilo knjige koju ste procitali u jednom dahu, zanimalo vas je kako ce se zavrsiti. Isto tako i sa serijom i filmom, samo drugaciji oblik.
A da li nadoknadjujemo kroz film, seriju, knjigu, nesto sto nam nedosataje, pa da, moguce, ili se jednostavno poistovetimo sa likovima.
jeste da se uneses dok citas knjigu ali msm da se ne uzivis ko kad gledas tv i vise me zanimalo dal u tom trnutku isklkicenja mozak to sve dozivljava kao realnost..
posto njje isto kad citas knjigu i ides u pozoriste kao i kad gledas tv...
film serija je bukvalno ko da gledas u realan svet kroz malu kutiju...a kad si u ozoristu taj osecaj gublje na nema...

Parovi su super
E, sinoć sam gledao jedno 5h. Bio sam se bavio nečim drugim, pa mi je trebalo nešto oštro, neka agravirajuća brlja, da me drži budnim i svesnim, da mi okupira pažnju. Kao kada recimo neko uzme pa uštine sebi ruku, da bi ga takav bol držao, neko vreme.
Poslužilo je. Bio sam zgrožen naravno. A onda su legli da spavaju pa sam prebacio na onaj Pinkov rijaliti i gledao Kristijana u donjem rublju sa onom starletom.
Bio sam nešto manje zgrožen.

Rijalitiji su, fakt je, samo slobodne transkripcije 'Gospodara Muva'. Gledao sam onog, kako ga zovu, 'Gastoz', kako je uživao u nekom neredu što je izbio izmedju 'Brendona', prilično ambivalentnog lika jednog, i Vesne Rivas. Taj izraz na Gastozovom licu, samo se može sresti u lovačkim časopisima, koji su takodje i drkački.
Kakav zverinjak. Kakva brlja.

Ti ljudi kada izadju iz programa, treba im obezbediti rehabilitaciju odgovarajuću. Inače, ostaće deformisani na duže vreme, moguće zauvek, kao posledica doživljenog. To ne bih baš nazvao vijetnamskim sindromom, ali nije ni PTSD klasični. Ovo je nešto novo. Kada bih aproksimirao, rekao bih da je to jedna forma disocijacije, prouzrokovane svakodnevnom celodnevnom prismotrom i podredjenosti društvu labilnih, recimo, izraženo nesavršenih ljudi, i regresije na neki srednješkolski i moguće je, osnovnoškolski nivo.

Vratiti ih sve nazad u klupe. Pobedniku - upis u srednju školu po izboru, kao gost učenik. Kako bi se stabilizovali, i naučili nešto novo, stekli set znanja. Koji bi mogli da unovče, poželjno. Kako se ne bi morali sledeće sezone ponovo prijavljivati za neki novi-stari rijaliti.

U parovima je sve ocigledno i jasno. Maric se sa njima poigrava. Napravio je borbu izmedju dobra i zla.

I u ovoj i u prosloj sezoni najgori i najzlobniji ljudi su jelena golubovic,zmaj od sipova i maca diskrecija.

Isto tako i u ovoj i u prosloj sezoni ubedljivo najbolji je GASTTOZZ.. Decko zbog kog sam to i poceo da gledam. Decko cije sam klipove gledao od 2010. godine otkad je poceo da snima. Zabavan,interesantan,pozitivno lud,prejaku pricu ima za ribe,moze da smuva koju oce a ume da se zaljubi i da voli ribu iskreno i da zaplace i sve, sto je najvaznije dobar je covek i to je dokazao 1000 puta i zbog toga i ima najvise fanova i medju mladjom i medju starijom populacijom.

Jednostavno svaki covek ima mane.. Pa tako ih ima i taj Gasttozz. Ali on opet poseduje i sve dobre ljudske osobine.. E sad sto neki ljudi nisu realni i sto imaju problem da sami sebi priznaju da je Gasttozz najbolji to je vec neki drugi problem.. Tu kod ljudi rade ljubomora,sopstvena nesreca,zavist,pakost itd..

Ja volim kada neko postigne uspeh i kada pobedi zasluzeno.. Volim i kada se zli i pakosni i pokvareni ljudi nerviraju poput te jelena golubovic i tog zmaja od sipova..

Maricu se mnogo toga moze zameriti ali jedna stvar stoji.. On se odlicno sprda sa vecinom ucesnika parova.. Ismeva ih zesce. I svakom po zasluzi.

Poslednja izmena:

Back