Tv Shows & Movie Theory Logic

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.241

Ovako ovo je tema o logici u serijama i filmovima na osnovu nauke i realizma, pretpostavki sta bi bilo kad bi bilo u stvarnom zivotu, kako bi se stvari i scenario odvijao, sta je moguce a sta ne i da predpostavimo neke fikcije da su moguce kako bi onda ostala surova realnost ovog naseg sveta u tom scenariu izgledala...?

Pa evo da pocnemo:

Verovatno su mnogi od vas gledali i jos uvek gledaju seriju "The Walking dead" pa neka ova tema bude o njoj...

Meni u ovoj seriji ima vise nelogicnih stvari ali ipak nekako volim da je gledam...

Na primer da izostavimo sad to da je to fikcija i da su zombiji u seriji kako ih zovu walkersi kao moguci...

Teorija je i objasnjenje kreatora ove serije da je zemlju pogodila neka svemirska prasina u kojoj se nalazio vanzemaljski virus koji je prouzrokuvao da svako ko umre ozivi zbog virusa i jedino sto pokrece telo mrtvog coveka je mozak dok se ostatak tela kao raspada, uz to svako ko bude ugrizen vremenom i on postaje takodje walker i jedini nacin da zaustavite walkera je da mu ostetite mozak...Krecu se sporo, privlaci ih buka, svetlo i ako mirisete na njihovu trulez mozete da prodjete neopazeno kroz njihovo krdo koje je u broju veoma opasno ako ste pazljivi...

Ovde mi je problem i rupa u logici kako posle toliko godina jos uvek ima toliko mnogo walkera i kako se dosad nisu skroz raspali?Jedino ako se ne regenerisu do nekog stadijuma raspadanja pa opetod neke tacke iznova ne krenu da se raspadaju i sve tako u krug...🙂?

Drugo sta je sa nuklearnim elektranama ko to odrzava kad je totalni haosi apokalipsa...?

Trece a za to nisam bas siguran, kako to da vojska nije uspela da suzbije i odrzi civilizaciju na noge?O tome se dosta govori na netu gde pola njih misle da bi vojska uspela dok ja i druga polovina ipak mislimo da ne bi...?

Iznesite vasa razmisljanja o seriji i svemu tome...sta bi bilo kad bi bilo....?

Ako tema bude posecena i slicno otvoricu slicne samo o drugoj seriji ili filmu...

Ovako ovo je tema o logici u serijama i filmovima na osnovu nauke i realizma, pretpostavki sta bi bilo kad bi bilo u stvarnom zivotu, kako bi se stvari i scenario odvijao, sta je moguce a sta ne i da predpostavimo neke fikcije da su moguce kako bi onda ostala surova realnost ovog naseg sveta u tom scenariu izgledala...?

Pa evo da pocnemo:

Verovatno su mnogi od vas gledali i jos uvek gledaju seriju "The Walking dead" pa neka ova tema bude o njoj...

Meni u ovoj seriji ima vise nelogicnih stvari ali ipak nekako volim da je gledam...

Na primer da izostavimo sad to da je to fikcija i da su zombiji u seriji kako ih zovu walkersi kao moguci...

Teorija je i objasnjenje kreatora ove serije da je zemlju pogodila neka svemirska prasina u kojoj se nalazio vanzemaljski virus koji je prouzrokuvao da svako ko umre ozivi zbog virusa i jedino sto pokrece telo mrtvog coveka je mozak dok se ostatak tela kao raspada, uz to svako ko bude ugrizen vremenom i on postaje takodje walker i jedini nacin da zaustavite walkera je da mu ostetite mozak...Krecu se sporo, privlaci ih buka, svetlo i ako mirisete na njihovu trulez mozete da prodjete neopazeno kroz njihovo krdo koje je u broju veoma opasno ako ste pazljivi...

Ovde mi je problem i rupa u logici kako posle toliko godina jos uvek ima toliko mnogo walkera i kako se dosad nisu skroz raspali?Jedino ako se ne regenerisu do nekog stadijuma raspadanja pa opetod neke tacke iznova ne krenu da se raspadaju i sve tako u krug...🙂?

Drugo sta je sa nuklearnim elektranama ko to odrzava kad je totalni haosi apokalipsa...?

Trece a za to nisam bas siguran, kako to da vojska nije uspela da suzbije i odrzi civilizaciju na noge?O tome se dosta govori na netu gde pola njih misle da bi vojska uspela dok ja i druga polovina ipak mislimo da ne bi...?

Iznesite vasa razmisljanja o seriji i svemu tome...sta bi bilo kad bi bilo....?

Ako tema bude posecena i slicno otvoricu slicne samo o drugoj seriji ili filmu...
Види ја лично мислим да серије и филмове волимо баш зато што су неретко фикција и нереалне.
Ако би тражили у 7-ој умјетности сурову реалност, онда би сви филмови били на граници трагикомедије и драме са елементима трилера и хорора, а у глави би пројектовали неку нашу "science fiction" све зависно колико нам је машта развијена.

A posto je naziv teme uopsten mozda ovde mozemo o raznim serijama i filmovima, a ne samo o toj koju si spomenuo...

Meni je na primer nemacka serija Dark toliko brutalna i odradjena svetski da i kad mi nesto nije logicno odmah mislim da je do mene jer nemoguce da se njima potkrala greska...

Moze, uskoro ce treca i zadnja sezona krajem juna.Serija je odlicna i nisam naso niti primetio nelogicnosti i slicno jer je prica zanimljiva i mozda bas zbog toga nisam nigde primetio...Sve u svemu svaka serija i film ima svoju posebnu teoriju putovanja kroz vreme gde bas ne mozes da juris logiku jer ni danasnji fizicari koji se time bave ne mogu da imaju tacnu teoriju kako bi to funkcionisalo jer je skroz neistrazena oblast...

Neke serije iz aviona imaju nelogicnosti i rupe u prici uporedjenu sa stvarnim svetom dok kod neke bas treba da se zagledas i udjes u tematiku da bi naso gresku...

Види ја лично мислим да серије и филмове волимо баш зато што су неретко фикција и нереалне.
Ако би тражили у 7-ој умјетности сурову реалност, онда би сви филмови били на граници трагикомедије и драме са елементима трилера и хорора, а у глави би пројектовали неку нашу "science fiction" све зависно колико нам је машта развијена.
Upravo tako ali cak i kad postavis neku fikciju u pricu npr zombi, moras da objasnis kako oni funkcionisu i slicno jer cask i fikcija treba da da ima neku logiku naspram realnosti jer posle pravi vremenom rupe u celoj prici i bode intelekt gledaocu i tako do te mere da kvari pricu i jednostavno ne moze da predje preko te neke prepreke lako...

Dosta danas obracaju paznju na realizam u filmovima i serijama i pored postavljene fikcije kao bazu, danas pokusavaju da sve te fikcije utope u realizam jer se covek koji gleda lakse stopi i poveze sa situacijom ali ocigledno da nekim filmovima i serijama to bas ne ide kako treba jer prave greske koje onaj ko gleda ne moze jednostavno lako da zanemari...

Evo na primer vratimo se opet na seriju
The walking dead...
Na netu posle par sezona i danas se vodi polemika oko toga kako vojska nije zaustavila pad civilizacije i uspostavila red i mogucnost funkcije sistema sa ovom pojavom...

Kad pogledate svako ko umre postaje zombi i ko bude ugrizen.Jeste zobi su spori i glupi ali veoma opasni jer njihov broj je to sto izaziva haos.Kad pogledamo svakog dana od 8 milijardi ljudi na planeti umire prirodnom smrcu, u nesreci, bolesti, ubistvo, rat...I svi ti ljudi su automatski odmah zombiji sto pokrece lavinu gde ljudi doktori, porodice preminulih i oni koji su okolo plus budu ugrizeni napadnuti i gde dobijamo jos zombija...Automatski sve staje i nastaje haos koji ne mozeniko da iskontrolise pa ni vojska dok se prasina ne slegne do neke tacke gde je svet koji znamo vec odavno izgubljen zauvek i gde je ostalo samo cisto prezivljavanje i opstanak...Bez sistema ni vojska ne moze da funkcionise, proizvodnje hrane, oruzja, opreme, goriva i medicine...
Tako da ipak mislim da bi sve otislo u pm i da se vojska tu ne bi snasla...

Ja bas mislim da bi to uglavnom bile crne komedije

Evo sad odgledao Kad jaganjci utihnu, odlican je film, ali ima dve velike nelogicnosti.. Prvo kad se Hanibal oslobodio, kao samo dva pandura ga cuvaju, ma vazi.. I jos kako je uspeo da pobegne iz zgrade i kvarta koji je blokiran, to nije razjasnjeno.. A druga stvar, na kraju filma kada Fosterova ubija ubicu, ono je nemoguce da bude brza od njega, i da stigne da se okrene i da opali po njemu, on je mogao 3 puta da je rokne do tad, to se otkoci i povuce oroz u jednoj sekundi..

Back