TV kartica

stewa96

Zainteresovan član
Poruka
151
Pozdrav.
Zanima me kako mogu da snimam sadrzaj sa npr. Arene Sport, na kompijuter sa TV kartice u HD-u?
Imam i jos par pitanja:
1. Koje sve kanale sadrzi TV kartica?
2. Kako mogu da je povezem za kompijuterom?
3. Da li TV kartica ima neke veze sa TV-om, odnosno, da li TV mora biti u blizini kompijutera da bi se snimalo?
4. Kako funkcionise TV kartica?
5. Najbolji odnos cene i kvaliteta, tj. TV kartica za preporuku?

Hvala u napred.

Pozdrav.
Zanima me kako mogu da snimam sadrzaj sa npr. Arene Sport, na kompijuter sa TV kartice u HD-u?
Imam i jos par pitanja:
Nijedan. Ona preko antene može da hvata sve analogne TV signale
Ona se ubaci u računar. tj ubode ma ploču
Potreban je instalacioni softver,
3. Da li TV kartica ima neke veze sa TV-om, odnosno, da li TV mora biti u blizini kompijutera da bi se snimalo?
Ne, ona se ubaci u racunar i služi kao analogni TV

Hvala u napred.
.
.
.
.
.
.

Da probam da ti odgovorim.
Tv karticu sam imao nekada ranije dok je bila obicna to jest analogna televizija pa ne znam da li je sada to isto ali u principu mislim da i jeste.
Tv kartica se ubaci u kompjuter(moguce je da sada imaju i na USB?) i u nju ukljucis kabal od antene(mozda sada ide preko nekog digitalnog prijemnika?).
1.Kartica kao kartica ne sadrzi nikakve kanale njih dobijas preko antene ona ti je samo prijemnik,za povezivanje sam ti objasnio.
3.Tv ne mora da bude blizu ali moras antenski kabal da ukljucis u tv karticu.
4.Kartica funkcionise kao poseban tv prijemnik,kada je ubacis i instaliras trebace ti neki program(softver) preko kojega ces da radis.
5.Sto se tice neke preporuke za tv karticu sigurno ce ti se javiti neko ko se vise razume ali kada sam je ja imao bio sam promenio par komada od razlicitih proizvodjaca i mogu ti reci da mi nijedna nije valjala,moguce da je sada stanje drugacije?
Eto nadam se da sam ti barem malo pomogao.
Sto se tice snimanja verujem da te snimke mozes naci negde na netu pa da ih skines i da se ne mucis sa snimanjem.
Sada se setih da kada sam ja snimao snimci su bili zauzimali mnogo GB a ni sa jednim softverom nisam uspevao da ih smanjim a da ne izgubim bas mnogo na kvalitetu,moguce je da je sada i to uznapredovalo?

Pozdrav.
Imam i jos par pitanja:

Hvala u napred.

Kupiš neku TV karticu, zabodeš u komp priključiš antenu u nju, instaliraš drajver i softver (sa cd-a koji ćeš dobiti uz nju). Onda preko tog softvera imaš opciju da snimaš program.
TV kartica nema nikakve veza televizorom, vešmašinom i šporetom.

Treba ti uz TV karticu i CD za drajvere,da ne bi morao to posle traziti po internetu.Inace ispod Graficke kartice se nalaze,negde jedan,a negde vise slotova za karticu,Ako ih imas bar dve stavi je na nizi slot da ne bude blizu Grafike,jer nekad moze imati problema.Treba ti koaksijalni kabal od TV-a do kompa i kartice sa spliterom i dzekom.kad instaliras CD drajvere,posle skeniras automatski,pa posle mozes da poredjas programe kako ti zelis,a ne moras.I da mozes da snimis,utakmicu,film,seriju ili sta ti treba,da bi to gledao kasnije.

Kupiš neku TV karticu, zabodeš u komp priključiš antenu u nju, instaliraš drajver i softver (sa cd-a koji ćeš dobiti uz nju). Onda preko tog softvera imaš opciju da snimaš program.
TV kartica nema nikakve veza televizorom, vešmašinom i šporetom.

:ok:
-----------------------------​
Али...ако желиш да повежеш ТВ са шпоретом ..како би гледао утакмице...просто..." метнеш га на шпорет "...:hehe: .......:hahaha: :zcepanje:

Комбинација ТВ-а са веш машином ..није добра.. јер се може десити да ти се " смешају-смуљају канали " када је веш машина укључена...:(

obrati paznju...sad je to malo zeznuto. nemas vise onaj stari besplatni antenski signal...sad moras kupiti dvb-t2 karticu,ako mislis da je kacis na antenu i hvatas digitalni tv signal preko obicnog koaksijalnog kabla. ako neces taj signal,nego kablovsku neku,onda mozes kupiti bilo koju tv karticu koja ima kompozitne ulaze,znaci cinceve klasicne,mozda skart i slicno...na primer mozes satelitski risiver direktno spojiti sa tv kartom putem cinceva,zuti,beli,crveni...ali samo jedan od tih kablova ide u tv kartu,koji ce da daje sliku,a drugi mora u racunar u zvucnu karticu da ubodes,u line-in ulaz.

Ako ima bilo kakvu televiziju,mora imati Dropbox,ako je opet kablovska jos bolje,kao sto sam rekao.Treba ti spliter iza TV-a i koaksijalni kabl do kompa i dzek za TV karticu,CD sa drajverima,ako nema Cd,procita na kartici koja je i na netu potrazi drajvere.Moze i analogna i digitalna,s tim sto je digitalna malo skuplja,a i na analognoj ima dosta programa i za ono sto je on pitao,dal moze da snima nesto sa njom,moze sta god hoce.

Back