Tužna sudbina petlova

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.738
Preko 7,5 biliona petlića se ubije na godišnjem nivou bez da se pojedu. Bacaju se samo zato što su rođeni kao petlovi a ne kokoške. To je 87 petlića svake sekunde.

I tako su dva naučnika iz Izraela osmisli način kako da promene pol petlova još dok su u jajetu i to nekim zvukovima. Navodne te vibraracije pretvaraju sve petliće u kokoške.

Opet na čudan način ljudi podržavaju ovo. Da li se samo meni čini već i sama ideja nenormalnom?

A sta fali supi od petla,ne isplati se ni da hrane njima krokodile ne kapiram
Ni ja. Nisam ni sigurna ovo meso sto se prodaje kao pileće da li su to samo kokoške ili i petlovi u kojoj su meri jedno ili drugo...
Jedino što se kokoške drže plus i zbog jaja...
Ali da se samo tako baca meso petlova ni meni nije jasno...

A sta fali supi od petla,ne isplati se ni da hrane njima krokodile ne kapiram
Kokoši nosilje nisu dovoljno krupne i presporo rastu (i kokoš i petao) da bi bilo ekonomski isplativo tovljenje, tj samo hranjenje mužjaka-petlova rase kokoši nosilje - jadničad mora da pojede znatno više hrane po kilogramu mesa koji može da se od njih dobije.

Jedana rasa kokoši nosi jaja, a druga služi za tov, “pogrešan” pol na rođenju (naročito mužjak nosilje) = prerana smrt. Ne isplati se biti životinja. Ovo znam jer su moji rođaci nekada planirali ekonomski održivu mini farmu kokoši pa su se ozbiljno raspitivali, međutim nisu imali uslova za dovoljno veliku farmu da bi bila isplativa.

Ni ja. Nisam ni sigurna ovo meso sto se prodaje kao pileće da li su to samo kokoške ili i petlovi u kojoj su meri jedno ili drugo...
Jedino što se kokoške drže plus i zbog jaja...
Ali da se samo tako baca meso petlova ni meni nije jasno...
Mislim da je ono što se prodaje kao piletina uglavnom meso petlova rase koja veoma brzo raste. Jadničadi su dani odbrojani još kad se ispile, ciklus je 2-3 meseca, posle toga su ekonomski neisplativi - ako se puste da žive duže jadne životinje tada “previše pojedu” u svom jadnom životu pa postaju nerentabilne.

Zakon o zaštiti životinja je 2021. godine dopunjen izričitom zabranom ubijanja pilića, koji je na snazi od 1. januara 2022. godine. Mrijestilišta generalno imaju tri alternative da se pridržavaju zabrane ubijanja pilića. S jedne strane, ovo uključuje određivanje pola jajeta za valenje
Najzad da se neko setio i njih.

nego..jel se koke kresu da bi dobile jaje? :huh:
Jesi se ti kresnuo da bi dobio dva jaja

Cracking Up Lol GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Za tov nema selekcije....jer su svi tinejdzeri ili adolescenti....totalno je nebitno isto kao i na selu sto kad imas petla ili dva, ostali petlici nece ni postati petlici , nego ce glumatati kokoske i nece imati kreste....
Jel neko mozda video dvoriste u kojem ima 5 petlova?
3 maksimum....

a opet ako cemo u skladu sa temom, takvi ce rezultati biti i kod ljudi....

Mislim da je ono što se prodaje kao piletina uglavnom meso petlova rase koja veoma brzo raste. Jadničadi su dani odbrojani još kad se ispile, ciklus je 2-3 meseca, posle toga su ekonomski neisplativi - ako se puste da žive duže jadne životinje tada “previše pojedu” u svom jadnom životu pa postaju nerentabilne.
Uginu posle toga. Sada su ih tako napravili da već sa tri meseca počinju da
crkavaju. Ne mogu da hodaju. Vuku se po podu i kljucaju dan i noć. Ono je
jezivo gledati. I da hoćeš da ih pustiš da žive, nisu sposobni za to.

Preko 7,5 biliona petlića se ubije na godišnjem nivou bez da se pojedu. Bacaju se samo zato što su rođeni kao petlovi a ne kokoške. To je 87 petlića svake sekunde.

I tako su dva naučnika iz Izraela osmisli način kako da promene pol petlova još dok su u jajetu i to nekim zvukovima. Navodne te vibraracije pretvaraju sve petliće u kokoške.

Opet na čudan način ljudi podržavaju ovo. Da li se samo meni čini već i sama ideja nenormalnom?

Informacija nije u semenu niti u jajetu, već samo prijemnik koji iz okoline
uzima potrebnu informaciju. Ako mu nekako zameniš informaciju, razvija
se drugačije. Nije li to zanimljivo?

Back