Tužna sudbina ibarske magistrale - Svaka druga kafana zatvorena, a nekad je vrvelo od sveta

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.254
"Više nema ni pevaljki, niti miriše pečenje"

Simbol bivše Jugoslavije, odstupna tačka mnogih velikih estradnih imena, Ibarska magistrala uvek je bila više od puke saobraćajnice. Na putu od Beograda ka Kraljevu sa obe strane puta načičkane su stajale kafane, moteli i restorani a tokom poslednjih sedam godina na većinu njih stavljen je katanac. Izgradnjom i puštanjem u funkciju deonice autoputa Miloš Veliki kao da je život stao na nekada najživljoj deonici, a one ugostitelje koje nije u poslovnom smislu uništio auto-put, dotukla je korona.

f.jpg

- Skoro svaki objekat je zatvoren. Ostala je možda po neka kafana blizu petlje koja i dalje radi. Pad prometa se i te kako osetio, a oni objekti koji su opstali, to su uspeli samo zahvaljujući meštanima koji su svakodnevni gosti, ali nema tu neke velike zarade. O muzici na Ibarskoj više nema ni govora, pevačice više ovde ne dolaze na nastupe, kažu za RINU meštani.

Zaboravili ste da su prvo pucali sami sebi u noge sa podizanjem cena u nebesa jer su
bogomdani vlasnici kafana na Ibarskoj.

Ko je pre iole malo putovao tim pravcima seca se dobro kako cene pica idu "kao da je rat u ukrajini"
porcije klope sve manje ali uredno poskupljuju ... Nisu se same od sebe zatovrile

Kad kafana propadne samo i iskljucivo je vlasnik kriv jer gost ce uvek ici gde je dobrodosao i gde je postovan
i nekada ni moje pametovanje sa cenama i porcijama nije presudno... vec sam odnos na relaciji
vlasnik-atmosfera-gost

Ибарска је у саобраћајном смислу била једна велика гробница. То што ће те кафане пропасти ме не занима. Колико пијаних идиота је из тих кафана побило људе на путу, вероватно никада нећемо сазнати.

Zaboravili ste da su prvo pucali sami sebi u noge sa podizanjem cena u nebesa jer su
bogomdani vlasnici kafana na Ibarskoj.

Ko je pre iole malo putovao tim pravcima seca se dobro kako cene pica idu "kao da je rat u ukrajini"
porcije klope sve manje ali uredno poskupljuju ... Nisu se same od sebe zatovrile

Kad kafana propadne samo i iskljucivo je vlasnik kriv jer gost ce uvek ici gde je dobrodosao i gde je postovan
i nekada ni moje pametovanje sa cenama i porcijama nije presudno... vec sam odnos na relaciji
vlasnik-atmosfera-gost
da, pridje konobar mom stolu i pita me "sta oces ?" Ni dobardan, ni dobrodosli, ni izvolite, ............presedne mi i dobra klopa i pice ako me ovako doceka.

Ибарска је у саобраћајном смислу била једна велика гробница. То што ће те кафане пропасти ме не занима. Колико пијаних идиота је из тих кафана побило људе на путу, вероватно никада нећемо сазнати.
Samo u onom jednom selu 100. Kompletna sigurno najmanje 1 000.

ti idioti, stali bi kod neke prodavnice i tu bi se nasljokali...piju gde stignu

Manje nego sto pobije elita sa beogradskih splavova

Manje nego sto pobije elita sa beogradskih splavova
Наравно да није мање, иако си хтео да испаднеш духовит. Не мислим да је Ибарска магистрала гробница само због пијаних возача у кафанама, већ и по свим другим саобраћаним мерилима. Предугачка је, за претицање улазиш у супротну траку, код нас са културом дивљачке вожње све и да су сви трезни ко сирће, виђали смо хороре. Једноставно људи постају психопате за воланом. На многим местима је лоше пројектована. Да не набрајам даље разлоге.

Наравно да није мање, иако си хтео да испаднеш духовит. Не мислим да је Ибарска магистрала гробница само због пијаних возача у кафанама, већ и по свим другим саобраћаним мерилима. Предугачка је, за претицање улазиш у супротну траку, код нас са културом дивљачке вожње све и да су сви трезни ко сирће, виђали смо хороре. Једноставно људи постају психопате за воланом. На многим местима је лоше пројектована. Да не набрајам даље разлоге.
To sta trucas nema veze sa ibarskom,ne moze ni u kanjonu da se pretice pa to rade,to sto se ne postuje saobracaj i sto budale sedaju za volan nema ni trunke veze s ibarskom

To sta trucas nema veze sa ibarskom,ne moze ni u kanjonu da se pretice pa to rade,to sto se ne postuje saobracaj i sto budale sedaju za volan nema ni trunke veze s ibarskom
Ибарска магистрала је због своје оптерећености, лоше пројекције и катастрофалне возачке културе наших возача гробница. Једна од највећих саобраћајних гробница у Србији. Ништа погрешно нисам рекао.

Na putu Kraljevo - Raška nalazi se kafana u koju već dva veka unazad svraćaju putnici namernici da se najedu i odmore. Srbija je poznata kao kolevka kafane, a mesto Bogutovac kraj Ibra krije jednu od najstarijih kafana u Srbiji, koja je ujedno i vrhunski restoran tradicionalne kuhinje. Svoj izgleda nije mnogo menjala (osim što su joj tragove ostavili ratovi i bombardovanje) kao ni vlasnike jer je u porodici Matović od njenog osnivanja.

Back