Tužioci Šakire traže kaznu od 8 godina zatvora zbog utaje poreza u Španiji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Španski tužioci traže Šakiru iza rešetaka. U petak su tužioci u njenom tekućem slučaju za poresku prevaru rekli sudu da bi kolumbijska superzvezda trebalo da se suoči sa kaznom od osam godina i dva meseca ako bude osuđena za poresku prevaru. Uz duži boravak u zatvoru, tužioci su tražili i tešku kaznu od 20 miliona evra.

Šakira je optužena da nije platila vladi 14,5 miliona evra poreza u periodu od 2012. do 2014. Nakon što joj je ranije ove godine ponuđen sporazum o priznanju krivice, Šakira je umesto toga odlučila da nastavi sa suđenjem. Datum još nije određen.

1659158247949.png

Bojati se da će, kao i 99% "celebrity-ja" i uopšte prebogatih a optuženih za utaju poreza (širom sveta) da uspe da se oslobodi na technicalities.

Ja sam za to da joj se uzme trostruka suma od one koju je utajila, a u zatvor nek ide samo 40 dana, koliko da oseti šta znači ugrožavati druge, tj kolektiv. 8 godina je previše. Nego po džepu, tj bankovnom računu. Ako nema da isplati 43,5 miliona, nek rasproda svu imovinu.

Španski tužioci traže Šakiru iza rešetaka. U petak su tužioci u njenom tekućem slučaju za poresku prevaru rekli sudu da bi kolumbijska superzvezda trebalo da se suoči sa kaznom od osam godina i dva meseca ako bude osuđena za poresku prevaru. Uz duži boravak u zatvoru, tužioci su tražili i tešku kaznu od 20 miliona evra.

Šakira je optužena da nije platila vladi 14,5 miliona evra poreza u periodu od 2012. do 2014. Nakon što joj je ranije ove godine ponuđen sporazum o priznanju krivice, Šakira je umesto toga odlučila da nastavi sa suđenjem. Datum još nije određen.

Pogledajte prilog 1196353
Kako je lepa :D

Back