Tuži pastorka za pare koje je potrošio na njega

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.870
Kroz kineske društvene mreže je nedavno prostrujala kontroverzna priča o čoveku koji je tužio svog posinka nakon razvoda od njegove majke, tražeći odštetu za njegovo podizanje.

Samo nekoliko meseci nakon razvoda od supruge, muškarac iz Čongkinga po imenu Tang navodno je izveo svog posinka Liua na sud, tražeći 35.200 juana (približno 5.285 dolara) kao kompenzaciju za novac potrošen na njegovo podizanje tokom braka. Tang se navodno oženio Liuovom majkom 2009. kada je dečak imao 10 godina i pomagala mu je u podizanju do 2021. godine, kada je žena podnela zahtev za razvod. Otprilike tri meseca nakon razvoda, Tang je podneo tužbu protiv svog posinka, tražeći preko 30.000 juana kao nadoknadu za životne troškove.

Chinese-yuan.jpg

Da li je to u redu?

Nije u redu. Sin nije mogao da utiče za koga će se udati njegova mama a i bio je maloletan. Ali nije se nešto ni pretrgao, za 10 godina 5285 dolara, znači mesecno nešto malo manje od 44 dolara. Ne znam kako je došao do te svote. Obzirom da deca rastu pa dosta ide na hranu, odecu,obucu, školu, ispada da ga je držao gladnog u podrumu.
Ja bih mu vratile te pare isto tako mesecno, sve po jedan dinar, sve u metalu. Ne znam imaju li kinezi metalni novac.

Back