Tuzba

Ma nije problem u tih 500€ duga..kako znam i umem cu to platiti..stvar je u tome sto treba eto sad, ovog momenta da iskesiram te pare potpuno neplanski, a i nemam ih..to je najveci problem..od prebacivanja racuna na njegovo ime nema nista - infostan trazi da namirim sva dugovanja pa tek onda da se potpisuje nekakav ugovor sa njim..slicno je i sa distribucijom..

Нађи га и препадни га дреком да ти да бар део пара. Није ми јасно како не можеш да му запретиш?

Ma nije problem u tih 500€ duga..kako znam i umem cu to platiti..stvar je u tome sto treba eto sad, ovog momenta da iskesiram te pare potpuno neplanski, a i nemam ih..to je najveci problem..od prebacivanja racuna na njegovo ime nema nista - infostan trazi da namirim sva dugovanja pa tek onda da se potpisuje nekakav ugovor sa njim..slicno je i sa distribucijom..

Čudi me da je infostan toliko agresivan, ja sam čula da ljudi to često i ne plaćaju uopšte, čekaju dve godine da zastari i tako smanjuju dug ukoliko dođe do naplate.
Koliko je vremenski tog duga? Možeš pisati žalbu ako je prošlo (nisam sigurna) više od dve godine. Žalba odlaže izvršenje, a ako je osnovana po zastarelosti samo se odbacuje njihovo potraživanje, ali moraš da se oglasiš da znaš za zastarelost, ne radi po automatizmu.

Da li obaveštenja o dugovanju stižu na tvoju adresu ili na njegovu? Jesi li bio upozoren? Ako stižu na tvoju adresu, nije li to dokaz da ne živiš tamo uopšte, te da dug i nije tvoj?
Ako stižu na njegovu, nisi bio propisno obavešten što je inače osnov za odbacivanje bilo koje tužbe, skoro instant.

- - - - - - - - - -

Ali moraš se žaliti.

Pre dva meseca su mi odbili od plate za dug iz 2011. godine. Izgleda da su sada bolje organizovani i sudski izvrsitelj ne dozvoljava da dodje do zastarevanja. Inace sve opomene i tuzbe stizu na adresu gde sam prijavljen, kod majke..na adresu predmetnog stana stizu samo racuni..

Pozdrav. Da ne duzim pricu u par recenica samo da kazem sta je i kako je. Naime, otac zivi u MOM stanu i tu je po tacki ugovora gde ce on u njemu ziveti dok je ziv i ja stan ne mogu prodati, izdati i td. I sve je to ok. E sad, problem je sto on NE placa racune uopste. pokusavao sam na sve nacine ali bezobrazluk je na nivou. Dug za struju je dosegao 35.000 i najzad su mu je iskljucili, dok je dug za Komunalije sa kamatama i tuzbama dosao do nekih 18.000. I juce me je obradovala plava koverta kod kuce. Tuzen sam za sumu od nepunih 8.000, a to je deo koji cine troskovi tuzbe i kamate, cini mi se. Naravno kovertu je, po novom sistemu poslala neka advokatska kancelarija iliti, po novom, uterivac dugova u ime Infostana, pretpostavljam. U koverti je neko silno pisanije koje ne razumem kao i dve uplatnice - na 7.900 i 1.800din sto je valjda placanje njima, tj uterivacima. Ako ne platim tih 1.800din za 8 dana, duplira se iznos. Mene zanima, ako neko ima iskustva sa ovim da li da kuliram i ne platim nista dok skota ne urazumim ili sta vec da radim? Najstrasnije je dakle sto je sve na MOJE ime i mene jure. Kada krece zaplena stvari? Kako to ide? Najradje mi je da mu lepo odu na vrata i zaplene stvari i mirna Backa..
Da me pogresno ne razumte, roditelji su mi razvedeni vise od 20 godina i ne postoje otac-sin odnosi ni u jednom segmentu. Najradije bih ga izbacio iz stana i zavrsio sa tim.

s obzirom da su racuni na tvoje ime nema ti spasa osim da platis
jer i da odes u infostan i objasnis situaciju nece ti otpisati dugove nikako
mozes da odes da probas da napises molbu da se podeli u nekoliko rata a ne sve to odjednom da platis, mada s obzirom da su ti dug prebacili na tu privatnu firmu ne znam koliko to sada ima uspeha
u eps takodje mozes da pises molbu da se otplati dug na vise rata ali to tek kad platis polovinu ukupnog duga pa ti onda ukljuce i onda ta molba

ne znam situaciju medju vama ali mozda nije imao od cega da plati, mozda je trebalo da se na vreme dogovorite kako i sta cete sa tim, mislim ne znam mogu samo da nagadjam, a mozda je kako ti kazes bezobrazluk

dogovori se sa njim sto pre oko toga jel ti niko nece oprostiti dug

pa dug ces najverovatnije morati da platis, osim ako ne dokazes ugovorom, a mozda i svedocima da on zivi u tom stanu i da je on taj ko je napravio troskove.
pozovi infostan i dace ti oni sve instrukcije.

da moze bilo cije ime na racunu ali kada je situacija ovakva da dolazi do iskljucenja i sl, mora da potpise ugovor vlasnik stana

On racune NECE da placa, a ne da ne moze. Sva sreca pa ja preko neta imam uvid u sve racune, meni na mail prvo stigne recimo racun za struju pa tek onda njemu u pismenoj formi. On to nije znao, ja video da struju nije platio 6-7 meseci, zovem ga i pitam jel placa racune. Kaze daaaaaaa, sve po redu, cuva isecke bla bla bla..pitam ga sto laze, napade me da ne laze, kako ja to.. Onda mu lepo rekoh da znam da ne placa nista i da imam uvid. Popizdeo je kao nikad.
Penziju ima oko 35.000 i popije je CELU!!!! Nema drugog objasnjenja. Zamislite da vi imate mesecno 35.000 i ni jedan trosak prema drzavi ili prema bilo cemu. Dakle full iznos u dzep i pravac kafana i fantasticno drustvo..

to je vec bezobrazluk slazem se
ali sta je tu je, onog momenta kad si pristao da budes vlasnik stana na svoju grbacu si preuzeo veliku odgovornost

eps nece da ti popisuje stvari oni to ne rade ni za vece iznose
ali info stan vec ne bih se kladila, ranije je bio sa njima dogovor, ovo novo preko advokatske firme ne znam kako funkcionise

mislim da imas dve surove opcija, jedna je izbaciti tatu iz stana sudskim putem (em skupo em duuugotrajno) i druga je da ti placas redovno svakog meseca racune
mozda neko ima pametniji plan

ugovor o poklonu se placa porez od oko 3% od vrednosti stana, taj ko ga prima na poklon, ne znam ako imas nekoga za taj dil ti vidi i to, ne znam dal tako prestaje da vazi ugovor da tata zivi u njemu :think:
mozda da odes kod pravnika za ovo

Ahahahah..ma nije valjda? jbt ti onda definitivno ne znas sta znaci imati takvog 'roditelja'..za stan me je tetka bukvalno molila da ha prihvatim jer ce ga on propiti i doci na njenu grbacu. Nju nisam video ni cuo 16 godina i javila mi se sa tom idejom .. a sa njim sam poslednji kontakt imao par godina pre famoznof stana i to na sudu gde mi je trazio da mu vratim preplacenu alimentaciju..toliko..

pa dobro ima neceg i dobrog iz toga, moci ce tvoja deca da te naslede
i kad tata ode jelte, da ga izdajes pa neka vajdica (u slucaju da ne budes tako popustljiv sa stanarima ko sa tataom :lol:)

Čudi me da je infostan toliko agresivan, ja sam čula da ljudi to često i ne plaćaju uopšte, čekaju dve godine da zastari i tako smanjuju dug ukoliko dođe do naplate.
Koliko je vremenski tog duga? Možeš pisati žalbu ako je prošlo (nisam sigurna) više od dve godine. Žalba odlaže izvršenje, a ako je osnovana po zastarelosti samo se odbacuje njihovo potraživanje, ali moraš da se oglasiš da znaš za zastarelost, ne radi po automatizmu.

Da li obaveštenja o dugovanju stižu na tvoju adresu ili na njegovu? Jesi li bio upozoren? Ako stižu na tvoju adresu, nije li to dokaz da ne živiš tamo uopšte, te da dug i nije tvoj?
Ako stižu na njegovu, nisi bio propisno obavešten što je inače osnov za odbacivanje bilo koje tužbe, skoro instant.

- - - - - - - - - -

Ali moraš se žaliti.

nema vise zastarevanja duga
prvo pomereno je na 5 godina
drugo ne vazi se ako je slata opomena ili bilo kakvo obavestenje o dugovanju
ovo su reci pravnika, ako je greska ja bih rado da cujem

Back