Tuzba

pele27

Primećen član
Poruka
959
Pozdrav. Da ne duzim pricu u par recenica samo da kazem sta je i kako je. Naime, otac zivi u MOM stanu i tu je po tacki ugovora gde ce on u njemu ziveti dok je ziv i ja stan ne mogu prodati, izdati i td. I sve je to ok. E sad, problem je sto on NE placa racune uopste. pokusavao sam na sve nacine ali bezobrazluk je na nivou. Dug za struju je dosegao 35.000 i najzad su mu je iskljucili, dok je dug za Komunalije sa kamatama i tuzbama dosao do nekih 18.000. I juce me je obradovala plava koverta kod kuce. Tuzen sam za sumu od nepunih 8.000, a to je deo koji cine troskovi tuzbe i kamate, cini mi se. Naravno kovertu je, po novom sistemu poslala neka advokatska kancelarija iliti, po novom, uterivac dugova u ime Infostana, pretpostavljam. U koverti je neko silno pisanije koje ne razumem kao i dve uplatnice - na 7.900 i 1.800din sto je valjda placanje njima, tj uterivacima. Ako ne platim tih 1.800din za 8 dana, duplira se iznos. Mene zanima, ako neko ima iskustva sa ovim da li da kuliram i ne platim nista dok skota ne urazumim ili sta vec da radim? Najstrasnije je dakle sto je sve na MOJE ime i mene jure. Kada krece zaplena stvari? Kako to ide? Najradje mi je da mu lepo odu na vrata i zaplene stvari i mirna Backa..
Da me pogresno ne razumte, roditelji su mi razvedeni vise od 20 godina i ne postoje otac-sin odnosi ni u jednom segmentu. Najradije bih ga izbacio iz stana i zavrsio sa tim.

Ufff sada imam problem sto se supruge tice, mada je potpuno u pravu. Ne da ni dinar na njegove racune iako smo svesni da se ja gonim,a ne on. I sama kaze da za te pare mogu dete da odvedem ko zna gde i na letovanje i na zimovanje. Struju su mu iskljucili medjutim on ce kao malo da plati i ukljucice mu. S obzirom na bezobrazluk, trazicu da mu je iskljuce i ne ukljucuju dokle god se dug ne svede na nulu, sto moze, rekose mi u EDBu..ali su mi Komunalije problem, ne mogu da ih iskljucim..

ja sam zakupac prostora i meni racuni za troskove info stana stizu na moje ime, a ne na ime vlasnika koji iznajmljuje prostor.
sa racunima za vodu je isto.

ja sam zakupac prostora i meni racuni za troskove info stana stizu na moje ime, a ne na ime vlasnika koji iznajmljuje prostor.
sa racunima za vodu je isto.
OPAAA!!! Kako je to izvedeno? Pa ja sam mislio da to ne moze? Jaoooo osvetlela si mi put..da li znas proceduru sta je i kako radjeno da bi tvoje ime bilo na racunima? Mada ja sumnjam da bi meni dozvolili sa sada sa ovim dugom prebacim sve na drugog..

pa dug ces najverovatnije morati da platis, osim ako ne dokazes ugovorom, a mozda i svedocima da on zivi u tom stanu i da je on taj ko je napravio troskove.
pozovi infostan i dace ti oni sve instrukcije.

nisam skapirao da je taj stan dobio od oca..u svakom slucaju ko zivi u njemu nema razloga da ne placa dazbine i zivi na tudjoj grbaci..osim ako je socijalni slucaj

Eh da moja majka procita sad ovde da sam ja negde zakazao..Stan nije njegov vec je njegova sestra prodala njihove majke stan, kupila njemu taj stan ali sam ja vlasnik da ga on ne bi propio ili prokockao. Ali me je zamolila da on zivi u njemu jer nema gde. Nije socijalni slucaj, ima penziju, a mesecno racuni infostana ne prelaze u proseku 300din, a za struju 2.000. I to nije bezobrazluk? Aj da je stanar, ali da mi rodjeni otac dovuce sud na vrat.. i na sva moja pizdenja oko neplacenih racuna on me pita da li se ja zbog toga nerviram..

Pozdrav. Da ne duzim pricu u par recenica samo da kazem sta je i kako je. Naime, otac zivi u MOM stanu i tu je po tacki ugovora gde ce on u njemu ziveti dok je ziv i ja stan ne mogu prodati, izdati i td. I sve je to ok. E sad, problem je sto on NE placa racune uopste. pokusavao sam na sve nacine ali bezobrazluk je na nivou. Dug za struju je dosegao 35.000 i najzad su mu je iskljucili, dok je dug za Komunalije sa kamatama i tuzbama dosao do nekih 18.000. I juce me je obradovala plava koverta kod kuce. Tuzen sam za sumu od nepunih 8.000, a to je deo koji cine troskovi tuzbe i kamate, cini mi se. Naravno kovertu je, po novom sistemu poslala neka advokatska kancelarija iliti, po novom, uterivac dugova u ime Infostana, pretpostavljam. U koverti je neko silno pisanije koje ne razumem kao i dve uplatnice - na 7.900 i 1.800din sto je valjda placanje njima, tj uterivacima. Ako ne platim tih 1.800din za 8 dana, duplira se iznos. Mene zanima, ako neko ima iskustva sa ovim da li da kuliram i ne platim nista dok skota ne urazumim ili sta vec da radim? Najstrasnije je dakle sto je sve na MOJE ime i mene jure. Kada krece zaplena stvari? Kako to ide? Najradje mi je da mu lepo odu na vrata i zaplene stvari i mirna Backa..
Da me pogresno ne razumte, roditelji su mi razvedeni vise od 20 godina i ne postoje otac-sin odnosi ni u jednom segmentu. Najradije bih ga izbacio iz stana i zavrsio sa tim.

Хоћеш рећи поклонио ти тата стан па ти сада смета што неће да умре???
Ни ја ти не бих плаћао рачуне у његовом случају :per:

Kakvi god da su vam odnosi, zar ti nije lakse placati racune redovno nego da te posle boli glava kao sada?
Ne mozes matorog coveka promeniti.
Uostalom jednoga dana ce ti biti lepo kada svom detetu budes mogao da ga ustupis, ne zaboravi, a ovaj infostan racunaj kao neku simbolicnu ratu kredita koji neces dugo placati.

Бламираш се са тако смешним месечним трошковима за стан. Ако су комуналије тако мале, онда нема централно грејање, а човек мора да се греје, на пример, повремено укључи бојлер, а изгледа и то ретко чини...
Не знам, то су твоји односи са оцем, али ћеш дуг морати да платиш.

Blamira se ON sa smesnim racunima..ja stan nisam hteo vec mi je utrapljen..na stranu problemi sa investitorom..kada su poceli da stizu racuni lepo sam ga pitao sta ce biti sa racunima bilo je da nista ne brinem, kao necu valjda ja da placam njegovo trosenje struje. Da covek pomisli da je normalan..ali evo dokaza da sam se prevario.. uostalom, na pogresnom sam mestu s obzirom da ovde verovatno niko, hvala Bogu nije imao ovakvog nazovi oca. Stan mi nije daon vec njegova sestra..od njega nikad nista u zivotu nisam dobio..

Blamira se ON sa smesnim racunima..ja stan nisam hteo vec mi je utrapljen..na stranu problemi sa investitorom..kada su poceli da stizu racuni lepo sam ga pitao sta ce biti sa racunima bilo je da nista ne brinem, kao necu valjda ja da placam njegovo trosenje struje. Da covek pomisli da je normalan..ali evo dokaza da sam se prevario.. uostalom, na pogresnom sam mestu s obzirom da ovde verovatno niko, hvala Bogu nije imao ovakvog nazovi oca. Stan mi nije daon vec njegova sestra..od njega nikad nista u zivotu nisam dobio..

Onda se odreci stana.
Zahvali se lepo tetki i prevedi ga na nju.
Kazi da ne mozes da placas infostan.

Pa nece oni sada za to da cuju. Ona me moli da se ne odricem stana jer ce ga on izgubiti na ovaj ili onaj nacin (kao vidja se sa nekom gospodjom koja ima cerku, zive same pa su bacile oko na stan, ane znaju da nije njegov) i onda ce njoj na grbacu jer nece imati gde..sa druge strane ja kada god potegnem to (isao sam cak i da se raspitam da mu stan poklonim, dakle ugovor o poklonu) ali to nece ni on da cuje, kao sta sam zapeo, platice sto se tangiram toliko..

Pa nece oni sada za to da cuju. Ona me moli da se ne odricem stana jer ce ga on izgubiti na ovaj ili onaj nacin (kao vidja se sa nekom gospodjom koja ima cerku, zive same pa su bacile oko na stan, ane znaju da nije njegov) i onda ce njoj na grbacu jer nece imati gde..sa druge strane ja kada god potegnem to (isao sam cak i da se raspitam da mu stan poklonim, dakle ugovor o poklonu) ali to nece ni on da cuje, kao sta sam zapeo, platice sto se tangiram toliko..

Koliko godina imas?

Pele, ti bi komunalije plaćao i da on nije u stanu. Za struju ne može da napravi veliki dug, jer seku preko 10 000dinara, bar u Nišu. Znači, moraće da plati ako želi da je ima. Ipak više dobijaš nego što gubiš, zar ne?;) A kad umre, ti se odrekni nasledstva, kako ne bi navukao njegove dugove na vrat. Ako sam shvatila, stan je već na tvoje ime?

Pele, ti bi komunalije plaćao i da on nije u stanu. Za struju ne može da napravi veliki dug, jer seku preko 10 000dinara, bar u Nišu. Znači, moraće da plati ako želi da je ima. Ipak više dobijaš nego što gubiš, zar ne?;) A kad umre, ti se odrekni nasledstva, kako ne bi navukao njegove dugove na vrat. Ako sam shvatila, stan je već na tvoje ime?

Ma nije problem u racunima zbog kolicine novca, tj duga vec u principu. Lepo sam pitao hocu li ja placati sve, napao me je da nemam razloga ja da njemu placam racune. I onda sam napomenuo da ce sve biti mizerno malo, sto valjda treba da olaksa celu stvar. Medjutim, eto, dosli smo dokle smo dosli i to je to. I ja sam mislio za struju da je tako..kada je dug presao 10.000 pitao sam EDB zasto je ne gase, kazu da ga (me) nemaju u evidenciji kao duznika jer je sat nov tako da ce pustiti da dug malo odmakne. I tako dug odmakao do 35.000 i da nisam reagovao ko zna dokle bi to islo. Tek kad su je iskljucili on se kao tangira i kao uplatice 4.000 i time ce im zamazati oci, struju ce pustiti i ajmo Jovo nanovo, placanja vise nece biti, znam..Znaci pitanje je principa. Nije stvar u 1.500din mesecno za struju i komunalije da ja platim vec taj njegov bezobrazluk..

Taj tvoj princip je u konkretnom slučaju je bezvezan, jer 1500 dinara je smešna cifra, da bi ti jednog dana ostao stan. Koliko ljudi bi pristalo da plaća 1500 dinara mesečno da naslede u dogledno vreme stan.

Ne mogu da verujem da samo ja imam taj stav kakav imam. Kako god, svi opravdavaju njegov bezobrazluk. Ni jednog trenutka niko mi nije dao ni jedan jedini mig da ja treba da placam taj 'poklon'. Ma sta se uopste pravdam..celog zivota ga nije bilo, nikada mi nista nije pruzio, unuce mu ima skoro 5 godina i video ga je jednom i to slucajno..taj covek me savrseno ne interesuje kao ni taj stan..moje dete ne zavisi od tog stana sigurno..kako doslo tako i otislo, sto da ne..

Back