Tuzba pred Medjunarodnim sudom pravde-mac sa dve ostrice ?

U Kumanovskom sporazumu je, od strane Slobe, potpisano da Kosovo ima pravo na samoopredeljenje nakon utvrdjenog vremenskog roka. To se i desilo. Znači, na osnovu legalnog međunarodnog akta, koji su potpisali i vojni i državni predstavnici SRJ.

Pojedinačna priznanja su autonomna stvar država.

Takođe, po čemu je nezavisno Kosovo presedan? Po završetku Drugog svetskog rata u svetu je postojalo ukupno oko 50 država, a sada ih ima blizu 200. Kako su nastale? Secesijom, čime bi drugo?!

STA BRE PRICAS NISU POTPISALI DA KOSOVO IMA PRAVO NA REFERENDUM ILI BILO STA SLICNO :rtfm::rtfm::rtfm::otkacio:

U Kumanovskom sporazumu je, od strane Slobe, potpisano da Kosovo ima pravo na samoopredeljenje nakon utvrdjenog vremenskog roka. To se i desilo. Znači, na osnovu legalnog međunarodnog akta, koji su potpisali i vojni i državni predstavnici SRJ.

Ово је тешка лаж! Зашто су пропали преговори у Рамбујеу?! Па управо због те тачке око самоопредељења....
Да је тако као што кажеш, КиМ би било независно још 2003.

Резолуција 1244, која је произашла из Кумановског споразума је једини валидан документ, на који се
позивала наша држава у преговорима око Косова.
А та ствар правно још није окончана и по међународном
праву (уколико оно још увек постоји), Косово и Метохија су саставни део Србије.

Takođe, po čemu je nezavisno Kosovo presedan? Po završetku Drugog svetskog rata u svetu je postojalo ukupno oko 50 država, a sada ih ima blizu 200. Kako su nastale? Secesijom, čime bi drugo?!

Од тих данашњих 200 држава, колико их је било до 50-их, 60-их година XX века, под колинијалном влашћу
Велике Британије, Француске, Шпаније, Португалије и Холандије? Значи највећи број тих држава, настао је
ослобађањем од колонијализма.
Наравно, у питању су државе хиљадама километара удаљене од "матице"....

moguce da zemlje koje su priznale Kosovo a koje nisu neke beznacajne banana drzave izvrse neki podsredan uticaj na sudsku presudu

Fala bogu da je moguce i cak vrlo verovatno da ce pritisaka biti.

Medjutim, nasi pravnici racunaju da je korisnije rizikovati nesto ovakvim gambitom nego cutati i gledati kako sve vise zemalja popusta pred americkim zeljama. Vreme ne radi za nas, i zato je rizik prihvatljiv, makar ja tako kontam.

Ako međunarodni sud donese negativnu odluku po nas, nikom ništa. Mi smo i onako u nepovoljnoj situaciji što se tiče priznavanja nezavisnosti kosova, obzirom da su ga priznale neke od najačih svetskih sila.
A, ako međunarodni sud donese pozitivnu odluku po nas, onda ćemo mi imati jedan jak oslonac u daljoj borbi za suverenitet nad Kosovom.

Tako da mi tu nema šta da izgubimo...:ok:

ovo mu je kao da igras na kladionici arsenal sa 1.000. e. i kazes,
- ako dobijem, platit cu ti ako izgubim, onda nikom nista.
samo postoji mali problem, sto kladionicar ili nece prihvatiti taj uslov, ili ako prihvati, a arsenal izgubi ti ces to platiti, i to pevajuci

Nemam utisak da ćemo uspeti da obezbedimo prostu većinu kako bi inicijativa uopšte prošla na skupštini.
Dovoljno je da priličan broj zemalja, iako nije za, ipak glasa uzdržano, a nama treba većina ZA.
Da li i Rusija lobira za nas ili smatra da je dovoljno što će glasati za?

e bas je u tome problem, vecina ovde kaze, samo ih je pedesetak zemalja priznalo od 200, ne shvatajuci da mi imamo 50 glasova "ZA" i da ce svaki glas mozda pokusati lobovati makar jedan, dok vi imate mozda deset koji su izricito protiv i koji ce raditi za vasu stvar. ili krace , nama treba jos svega 50 uzdrzanih

Milijarda nije dz. Dz je ono sto smo dobili od US Steel, al' smo makar zauvek obezbedili americku podrsku tim mudrim drzavnickim cinom.

Država dobija 400 miliona i to je sve što dobija od rusa.
Nakon toga oni ulažu u kompaniju čiji su vlasnici.

Ali, ni rusi ni nis nisu bili poenta posta na koji si reagovao, pa da ne širimo priču.

e bas je u tome problem, vecina ovde kaze, samo ih je pedesetak zemalja priznalo od 200, ne shvatajuci da mi imamo 50 glasova "ZA" i da ce svaki glas mozda pokusati lobovati makar jedan, dok vi imate mozda deset koji su izricito protiv i koji ce raditi za vasu stvar. ili krace , nama treba jos svega 50 uzdrzanih

O tom problemu sam i pisao.
Takođe, mogu lobisti nekog da zamole i da se ne pojavi, ako ocene da jeste za srpski predlog, ali da ne bi kvario odnose može taj dan da ne dodje....a da nastavi verbalno da podržava predlog.
Ima tu puno kombinacija.

Back