„Турски ток” спасилац привредног раста

Mackich

Domaćin
Poruka
3.014
Раст бруто домаћег производа у трећем кварталу 4,8 одсто, а највећи је допринос грађевинарства с растом од 34,7 одсто

http://www.politika.rs/scc/clanak/443283/Turski-tok-spasilac-privrednog-rasta

Русија опет спашава

Раст бруто домаћег производа у трећем кварталу 4,8 одсто, а највећи је допринос грађевинарства с растом од 34,7 одсто

http://www.politika.rs/scc/clanak/443283/Turski-tok-spasilac-privrednog-rasta

Русија опет спашава
Још је рано да се види да ли је спаситељ или није.
Оно што сам ја чула о пријатеља из тог краја је да не иде све како треба: Руси газе као "совјетски тенк"..само напред..али ређају цеви кроз приватне њиве, уништавају воћњаке и слично (наравно да држава Србија није на време урадила комасациони програм), негде су пресекли водоводне цеви и оставили нека села без воде (наравно да их држава Србија није условила да штите и пазе на наше инсталацације) те изгледа као да раде без плана терена и малтене "на дивље". Плате физикалаца са наших терена који су успели да се убаце су око 1000 евра, што је више него одлично за наше прилике. Верујем да им држава Србија није наметнула обавезу да где су секли шуму посаде нову по заврштеку радова, да обештете те сељаке што су им њиве пресекли итд..
Успут још, прича се да ће тај гас користити само Београд и Војводина, да није предвиђено да га користе и становници провинцији, макар не ови што ће гасовод да им буде близу кућа.

Још је рано да се види да ли је спаситељ или није.
Оно што сам ја чула о пријатеља из тог краја је да не иде све како треба: Руси газе као "совјетски тенк"..само напред..али ређају цеви кроз приватне њиве, уништавају воћњаке и слично (наравно да држава Србија није на време урадила комасациони програм), негде су пресекли водоводне цеви и оставили нека села без воде (наравно да их држава Србија није условила да штите и пазе на наше инсталацације) те изгледа као да раде без плана терена и малтене "на дивље". Плате физикалаца са наших терена који су успели да се убаце су око 1000 евра, што је више него одлично за наше прилике. Верујем да им држава Србија није наметнула обавезу да где су секли шуму посаде нову по заврштеку радова, да обештете те сељаке што су им њиве пресекли итд..
Успут још, прича се да ће тај гас користити само Београд и Војводина, да није предвиђено да га користе и становници провинцији, макар не ови што ће гасовод да им буде близу кућа.

Nekako mi spasitelj ne ide uz ćirilicu.

20.12.2019. • 07:59 Srbija Danas
VARE SE POSLEDNJI KILOMETRI "TURSKOG TOKA" U SRBIJI! Majstori postavili rekord u brzini IZGRADNJE GASOVODA
Foto: SD/ilustracija

Radnici vare poslednje kilometre gasovoda "Turski tok" nadomak granice Srbije sa Mađarskom u iščekivanju dogovora Evropske unije i Rusije.

Očekuje se da će se spor velikih sila rešiti u najskorijem roku i da će gas poteći do Srbije u maju 2020. godine! ....

Severni tok II se završava.
Merikanska duboka država na aparatima:

Kongres SAD usvojio sankcije protiv ruskog gasovoda Severni tok 2

Autor: Beta/AFP

Američki Kongres je u utorak uveče usvojio sankcije protiv ruskog gasovoda Severni tok 2, za koji Vašington smatra da jača uticaj Rusije u Evropi, dok promoteri tog gasovoda tvrde da će Evropa biti bolje snabdevena.

Sankcije, koje su ranije osudili u Evropskoj uniji kada su počele da se pominju, odnose se na kompanije koje sarađuju u izgradnji gasovoda ispod Baltičkog mora, kako bi se izbegla Ukrajina, kroz koju je do sada prolazio najveći deo ruskog gasa.

Gasovod Severni tok 2 počinje u Rusiji i prolazi kroz pomorske oblasti Finske, Švedske, Danske i Nemačke gde izlazi na kopno. Kapacitet će biti 55 milijardi kubnih metara prirodnog gasa godišnje. Biće dugačak 1.200 kilometara.

Back