Turska VS Tunis

ZvezdanKa

Veoma poznat
Poruka
10.242
Videla sam d aima tema o turskoj, pretpostavljam d aima i o tunisu..ali ljudi moji pa koce sve to da iscita?!?!

Planiram d aidem sa detetom od 2 i po godine na more u junu. Jedino sto dolazi u ozbzir je all inclusive, avionom. E sad moje dileme su:
Koje mesto odabrati po pitanju:1) klime, 2) udaljenosti od aerodroma 3) plaze 4) cene

Sto se tice Turske,,cini mi se da je Antalijaska regija najbolje, posto je u to vreme dosat toplo, a kazu da su plaze lepe....jedino sto je Alanja mnogo daleko od aerodroma, a ostali gradovi (Kemer, Side su preskupi), kemer je i malo hladniji...Marmaris je isto hladan, Bodrum preskup....Kusadasi je vasar, Antalija preveliki grad...ali s druge strane cak ni to ne bi bila prepreka kad bi hotel imao svoju plazu, da cak ne bih morala ni da izlazim van oblasti.
A Tunis? Za 650-700 evra se dobije all inclusive varijanta 5zvezdica, na plazi! U turskoj je to dovoljno za 3 ili slabije 4...Ja stam vec bila u portu..i kolikos e secam..ti exluzivni hoteli su bili mnogo lepi...i ljudi su bili zadovoljni uslugom...a bila sam u julu mesecu, tada je pretoplo...verujemd a je u junu bolje...Ne znam kakav je Jasmin, Jasmin hamamet, Sus?
Da li mozete da mi pomognete da oslucim. Svako iskustvo je dragoceno!

hvala!

Ja bih isla u Tunis jer nalazim da su prijatniji vazduh i voda.

Povoljnije su cene smestaja. Klima za dete je odlicna jer se, tu kod Djerbe, sudaraju vazdusne struje, odnosno pustinjska i mediteranska, pa je blagorodan uticaj na respiratorne organe sto je benefit za sledecu zimu.

More je nalik Jadranskom, ugodno slano i ugodno hladno, nije preslano i nije prehladno. Klima u Susu je nalik onoj u Nici, slican je i zaliv, tako da vetric stalno pirka pa se lepo spava.

...nije da sam razumela...'aj da objasnim, zena ima novac za najbolji hotel jer dete ide besplatno tako da Sus nije vazan, licno bih odabrala Jasmin Hamamet. Najbolji hoteli su svejedno van grada, na sopstvenim plazama, i u Turskoj i Tunisu. Kroz Sus se niko ne seta, posebno ne sama, mlada zena.
...maja je hladnjikovo jer je klima prijatna i suva. Jun je odlican mesec za posetu jer dete nece goreti na suncu. Turska cesto podrazumeva vlazan vazduh pa deluje jos toplije nego sto jeste.
Ja sam na to mislila kad sam savetovala Tunis.

mene bi bilo strah da sa tako malim detetom odem bilo u Tursku bilo u Tunis...:confused:
uvek bi bila u frci od onih priča o stomačnim virusima,a pri tom si u skroz drugom delu sveta u odnosu na nas...pa jos sama
brrr....ne bih se usudila nikako
Uvek bih pre izabrala Grcku,bar dok je dete tako maleno :)

mene bi bilo strah da sa tako malim detetom odem bilo u Tursku bilo u Tunis...:confused:
uvek bi bila u frci od onih priča o stomačnim virusima,a pri tom si u skroz drugom delu sveta u odnosu na nas...pa jos sama
brrr....ne bih se usudila nikako
Uvek bih pre izabrala Grcku,bar dok je dete tako maleno :)

licno nemam problem da odem bilo gde i isla bih i sa detetom svoda, ali grcka all i avion su minimum 2.000e, a za te pare tunis 4X

licno nemam problem da odem bilo gde i isla bih i sa detetom svoda, ali grcka all i avion su minimum 2.000e, a za te pare tunis 4X

ma znam..al mene nekako strah od tih muslimanskih zemalja
proletos sam sa porodicom bila samo na izletu u Tunisu-bili smo na krstarenju,pa je jedna od stanica bila Tunis
uopste mi se nije dopala njihova navalentnost u prodavnicama...gledali su nas ko da smo svetsko cudo i nije bilo prijatno

...nije da sam razumela...'aj da objasnim, zena ima novac za najbolji hotel jer dete ide besplatno tako da Sus nije vazan, licno bih odabrala Jasmin Hamamet. Najbolji hoteli su svejedno van grada, na sopstvenim plazama, i u Turskoj i Tunisu. Kroz Sus se niko ne seta, posebno ne sama, mlada zena.
...maja je hladnjikovo jer je klima prijatna i suva. Jun je odlican mesec za posetu jer dete nece goreti na suncu. Turska cesto podrazumeva vlazan vazduh pa deluje jos toplije nego sto jeste.
Ja sam na to mislila kad sam savetovala Tunis.

ma ja razmisljam sa svoje tacke :)
ja bih se smorila da budem u nekom risortu,jer skoro nikada ne lezim na plazi,ne volim ni da se kupam ni da se suncam,tako da meni od letovanja preoistaje samo bazanje po gradu
a sto se tice putovanja sa jako malim detetom,ja bih bila najsigurnija u cg
nasi dr,blizu mi je da se vratim ako nesto podje po zlu...

ma znam..al mene nekako strah od tih muslimanskih zemalja
proletos sam sa porodicom bila samo na izletu u Tunisu-bili smo na krstarenju,pa je jedna od stanica bila Tunis
uopste mi se nije dopala njihova navalentnost u prodavnicama...gledali su nas ko da smo svetsko cudo i nije bilo prijatno

znam o cemu pricas, a to ti je tako samo prvi put :D posle se naviknes i ne primecujes ih ali ozbiljno :D druga stvar ako se skucas u risort i ides eventualno na neki izlet nemas gde ni da ih vidis da ti dosadjuju...
za dan dva skapiras koja je prodavnica kakva i kraj koji je kaklav u gradu i to je to :) mi smo u tunisu nasli kafic koji je sasvim normalan gde su i njihovi normalni ljudi, studenti, decko devojka, momci sa laptopovima i fejsom :) trebas mu jelena dati sansu :)

PO cenama je Tunis svakako pobedio, po klimi i blizini aerodroma takodje. Sve ja vas razumem, dosadno, resort..blabla...ali ja idem sa malim detetom od 2,5 godine, sama..i nema sanse da obilazim bilo sta...i plaza mi treba u hotelu...dakle svaki komfor je neophodan....

E sad, jedino sto me brine je hrana?!?! Ja mogu da jedem tunizansku, libansku, kinesku, indijsku ne ljutu, i tako dalje...ali dete? dakle, molim Vas da ako imate iskustva iznesete kakva je hrana...i jos, ako ste bili, doktori, decje bolesti...

Hrana u Tunisu je izvrsna, posebno u hotelima 5*. I to je jedino što mi se dopada i izleti, naravno, ali ti ne možeš zbog deteta. Nema opasnosti od stomačnih virusa kao u Egiptu. Prvu noć sam, čak, pila česmovaču. E, sad, tih 5* je diskutabilno u odnosu na Evropu. Meni se Tunis uopšte ne sviđa, more mi je hladno, valovito i puno travuljine, a nije mi nikakvo zadovoljstvo kupati se u bazenu. Politička situacija nije baš naj.
Ja sam bila u Alanji, jeste udaljena oko 130 km od aerodroma u Antaliji, ali su putevi i busevi dobri. Alanja je prelep grad, sve je čisto, puno cveća, grad živi 24 sata. Obavezno uzmi hotel na samoj plaži. Uostalom, imaš i rizorte van grada.
Iskreno, u Tunis više nikad ne bih išla, vrlo su neprofesionalni, u Turskoj je sasvim drugačije. Preporučujem Tursku i Alanju.

Evo da dam i ja jedan plus za Tursku - Alanju. U Tunisu nisam bila tako da ne bih da komentarisem, ali Alanjom smo bili prezadovoljni. Lep, veliki grad, sa nekim od najlepsih plaza Turske. Svi su vrlo ljubazni, hoce da se polome oko tebe *(za razliku od nekih drugih mesta gde te gledaju kao budjav sir, Grci gledam u vas). U Alanji preporucujem Kleopatra plazu, gde u pojedinim delovima mozete plivati sa dzinovskim kornjacama *(koje su neke nase srbende htele da prevrnu na ledja : D : D : D). Sve u svemu lepo iskustvo.

Moje iskustvo:Tunis pre par godina, Sus početak juna. Hotel ok, hrana fenomenalna, usluga ok, ljubazno osoblje sve super. Voda ledena, tu je otvoreno more I nimalo nije nalik Jadranskom moru. Jednom smo pokusali da se kupamo, ledeno + talasi. Kupali se u bazenu. Tunižani navalantni do zla boga. I ja sam bila sama sa detetom (8god), doživela sam da mi lik otrgne dete iz ruke i pretči ulicu i udje u svoju radnju, da bi me naterao da i ja udjem u njegovu radnju.
Sama plava žena i dalje izaziva senzaciju ravnu sletanju nlo-a. Rekoh sebi nikad vise u muslimansku zemlju bez muske pratnje. E sada ima i dosta samih devojaka i žena koje odlaze tamo jer im valjda prija sva ta pažnja. Ko šta voli.
A Turska, Alanja pre 2 god, nista ne videh od tih njihovih plaža (nista specijalno-osim sto su čiste) bio je neki vetrovit period kraj juna, talasi i talasi i talasi, kažu takav je period redak e nas je zapao, opet bazen. Usluga ok, ljubazni, hrana losija nego u Tunisu. Alanja klasično turističko mesto, sa restoranima, klubovima, lepo sredjeno.

Back