Turska: Naša sudbina je u Aziji

Mingo IV

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.741
ODLUKA JE PALA
Turska: Naša sudbina je u Aziji

GetImage.aspx

Turska, članica NATO-a, jučer je potpisala memorandum o razumijevanju sa Šangajskom organizacijom za suradnju, blokom kojim dominiraju Kina i Rusija, te objavila da je njezina sudbina u Aziji

Autor: Tportal.hr/HRT

Ovo je za nas povijesni dan, rekao je turski ministar vanjskih poslova Ahmed Davutoglu u kazahstanskom gradu Alma Ati nakon potpisivanja memoranduma o razumijevanju s glavnim tajnikom Šangajske organizacije za suradnju Dmitrijem Mezentsevim.

Kina, Rusija i četiri zemlje iz središnje Azije - Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan 2001. osnovale su Šangajsku organizaciju za suradnju, kao regionalni sigurnosni blok i kako bi se suprotstavile potencijalnim prijetnjama radikalnog islamizma te trgovini drogom iz susjednog Afganistana.

Veći interes za ulazak u Šangajsku organizaciju Ankara je pokazala u trenutku kada je bila zabrinuta zbog sporog napretka pristupih pregovora s EU-om. S obzirom na to da je Turska pregovore o pridruživanju Uniji počela 2005., a dosad je zatvorila samo jedno od 35 političkih poglavlja, okrenula se alternativnoj organizaciji.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/258101/Turska-Nasa-sudbina-je-u-Aziji.html

Putevi Turske i Srbije su se ukrstili. Srbija grabi ka Europskoj Uniji a Turska grabi ka Aziji. Inace, podrqazumijeva se jer Turska je vecim dijelom u Aziji i sigurno je da Njemacka nikada ne bi dozvolila Turskoj ulazak u EU,

Ако мислиш да је ово разлог томе да их Швабе не пуштају у унију, онда ти свака част на написаној глупости.

Mislim da je to i konacan plan Njemacke da se zabrani sirenje turskih interesa na Europu i da se tako stavi bedem protiv sirenja Islama i Turske. Njemacka zeli da se Islam siri samo prema Aziji i smatraju da Turska kulturno i civilizacijski pripada Aziji. To znaci da se Turska sada pridruzuje4 ostalim turskim zemljama bivseg SSSRa i Turska nije nikada bila blize rastanku sa NATO paktom. Ovim potezom Turska je gotovo blizu da udje u ODKB.

Mislim da je to i konacan plan Njemacke da se zabrani sirenje turskih interesa na Europu i da se tako stavi bedem protiv sirenja Islama i Turske. Njemacka zeli da se Islam siri samo prema Aziji i smatraju da Turska kulturno i civilizacijski pripada Aziji. To znaci da se Turska sada pridruzuje4 ostalim turskim zemljama bivseg SSSRa i Turska nije nikada bila blize rastanku sa NATO paktom. Ovim potezom Turska je gotovo blizu da udje u ODKB.

A toliko sam se nadao turskom liderstvu na Balkanu. Ovo je razočaranje moje.
:dash::dash:

Mogu samo da kažem da me je Turska sad malo iznenadila i zapanjila sa svojom dalekovidošću.

Njima je potpuno jasno da NATO i zemlje Divljeg Zapada idu u istorijsku drugu ligu jer svetom više neće dominirati namanje sledećih 500 godina a najverovatnoe više nikada.
To je prvi razlog.

A dugi je da su odlično i na vreme uvideli da ih nikakav NATO više neće moći da sačuva od Rusije jer oslobođanjam Carigrada Turska ovakva kava je danas zauvek bi nestala sa svih političkih karti.

Turska, samo pokušava da spase šta se još spasiti može.

Srbiji je mesto tamo obezbeđeno istog momenta kada domaće političke divljake, talibane i slepci smestimo u kovčeg.
A uslovi za to, nažalost, biće uspostvaljeni tek kada svim njima bude postalo jasno da je put ka EU put u nigde jer svaka politička organizacija ili država koja misli da u budućnosti opstane neće moći bez energenata, rudnog bogatstva i sirovina bez obzira koliko pljačakla ili uništavala druge države i regije kao što to upravo radi Divlji Zapad.

Ceo Divlji Zapad toga nema više nego Angola a ne treba zaboraviti da je samo u Rusiji 40% svetskog bogatstva ne računajući još prostore Brazila, Indije, Kine i najmanje 2/3 Arike.

Moram da priznam da je Turska sebi sa ovim obezbedila kartu za budućnost i opstanak.
Nažalost, mi će mo po svoj prilici u tu fazu napretka da stignemo tek za nekih 5-10 godina. A netreba zaboraviti da u ovakovoj situaciji gde nam je Divlji Zapad uništio preko kvislinga bukvalno sve od poljporivrede do industrije, zdravsta i školstva bitan je i svaki sat i dan da bi zaustavili dalje totalno popadanje i počeli napokon da se uzdižemo iz blata.

Poslednja izmena:
bilo je pitanje trenutka kad će turci da se okrenu rusiji i istoku..kolko god u istoriji medjusobno ratovali ipak turska i rusija imaju ogromnu robnonovčanu razmenu i tu nema šta da se doda.. nisu u ljubavi ali su idealni poslovni a polako koliko vidim i politički partneri..svesni turci da zapad kleca pa daj brže-bolje da izvuku goozice iz procepa..ne bi me začudilo da za par godina rusija postavi rakete u sred anadolije..

Back