Turska 2022

canavaro

Domaćin
Poruka
4.309
Posle par godina letovanja u Spaniji, uplatili first minute ove godine Tursku - Kemer za drugu polovinu avgusta.
Jedino sto me brine je da ne bude previse toplo. jel bio neko u avgustu u toj regiji oko Antalije? kakve temp. se mogu ocekivati?
na netu sam procitao da u avgustu moze da ide i preko 4 banke °! ☀️
bili smo pre 10ak god. u Marmarisu, ali nisam to letovanje tamo upamtio po nekim strasnim vrucinama.

Nisam bila ali ovo su prognoze za avgust 2022. dok se neko ne javi sa licnim iskustvom :)

anta.png

Posle par godina letovanja u Spaniji, uplatili first minute ove godine Tursku - Kemer za drugu polovinu avgusta.
Jedino sto me brine je da ne bude previse toplo. jel bio neko u avgustu u toj regiji oko Antalije? kakve temp. se mogu ocekivati?
bili smo pre 10ak god. u Marmarisu, ali nisam to letovanje tamo upamtio po nekim strasnim vrucinama.
Nisam bila u Kemeru ali sam bila u Beleku i Sideu. Zna da bude prilično toplo, do 40C.
Problem je što je velika vlažnost.

Bila je moja koleginica u Kameru, nije joj se dopala plaža.Manje mesto i prilično dosadno.Ali je ona bila u predsezoni, juna i početkom jula. Tako da,...druga mesta u Antalijskoj regiji imaju lepše plaže.Žege su uglavnom uvek tokom leta!
Ofc,...nekome ne smeta.Meni tamošnja klima (msm na Antaliju) i velike žege ne prijaju!

Poslednja izmena:
Bila je moja koleginica u Kameru, nije joj se dopala plaža.Manje mesto i prilično dosadno.Ali je ona bila u predsezoni, juna i početkom jula. Tako da,...druga mesta u Antalijskoj regiji imaju lepše plaže.Žege su uglavnom uvek tokom leta!
Ofc,...nekome ne smeta.Meni tamošnja klima (msm na Antaliju) i velike žege ne prijaju!
hotel koji smo uplatili ima svoju plazau i plaza je sa sitnim kamenjem (kao verovatno i u celom Kemeru), ali "lepota plaze" mi ne igra nikakvu posebnu ulogu. mesto uvek biramo manje jer idemo sa decom pa ni ne trazimo velika mesta sa previse turista.
velike vrucine, ili kao sto je neko vec rekao velika vlaznost naravno da mi smetaju, ali gledali smo hotel koji ima zelenila i dosta sadrzaja za decu, tako da necemo biti za vreme najvece zege na suncu.

nesto razmisljam... u poslednjih 10ak god. letovali smo na vecini od destinacija koje su za neki prosecan budzet dostupne: Egipat, Tunis, Malta, Grcka, Italija, Majorka, Tenerife, Spanija kopno, naravno i HR/CG. Kad uporedim koliko smo sta otprilike platili i sta smo za te pare dobili, mislim da Turska ima ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta za uslugu koja se dobija.
ja licno jako volim Spaniju, duh Spanije, muziku, hranu, taj spanski temperament ... sve mi je super, rado bi se i preselio u Spaniju da tamo zivim, ali ti hoteli u kojima smo bili ni blizu nisu ovima u Turskoj a za iste ili jos manje pare.
ne znam sta drugi misle o tome? znaci, ne gde najvise volite da letujete, nego gde se najvise dobija za novac koji platite?

nesto razmisljam... u poslednjih 10ak god. letovali smo na vecini od destinacija koje su za neki prosecan budzet dostupne: Egipat, Tunis, Malta, Grcka, Italija, Majorka, Tenerife, Spanija kopno, naravno i HR/CG. Kad uporedim koliko smo sta otprilike platili i sta smo za te pare dobili, mislim da Turska ima ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta za uslugu koja se dobija.
ja licno jako volim Spaniju, duh Spanije, muziku, hranu, taj spanski temperament ... sve mi je super, rado bi se i preselio u Spaniju da tamo zivim, ali ti hoteli u kojima smo bili ni blizu nisu ovima u Turskoj a za iste ili jos manje pare.
ne znam sta drugi misle o tome? znaci, ne gde najvise volite da letujete, nego gde se najvise dobija za novac koji platite?
nisam bila po tim destinacijama ali redovno pratim...tj. bila sam u HR/CG....meni recimo smestaj i sta dobijam ne igra ulogu...toliku...
uvek mi je bitnija destinacija od smestaja/hrane...i logike sam...ako gledam hotel i all inclusive...mogu otici i u Albaniju, Bugarsku..svejedno mi je gde sam...ambijent, mirisi, ljudi, dozivljaji, priroda, nesto za videti je ono sto mi je prioritet kod izbora...
no ukoliko samo aranzmane gledam i sve...i ja bih se opredelila za Tursku...lepi hoteli, priroda, hrana, ima i sta da se vidi...po tim cenama...

U Turskoj je svuda više nego pristojan smeštaj.Ljubazni su, vredni, svuda je čisto,...definitivno ste po tim pitanju dobro izabrali!Retko im ko može u tom smislu parirati.👍
Ofc,...ni ja nisam svuda bila, ali je Turska zemlja koja ima realne cene u smislu da svoje usluge( kao i robu koju kod njih kupite) ne precenjuje, niti podcenjuje!
P.S."What you see Is what you get",...čak i više od toga!

nisam bila po tim destinacijama ali redovno pratim...tj. bila sam u HR/CG....meni recimo smestaj i sta dobijam ne igra ulogu...toliku...
uvek mi je bitnija destinacija od smestaja/hrane...i logike sam...ako gledam hotel i all inclusive...mogu otici i u Albaniju, Bugarsku..svejedno mi je gde sam...ambijent, mirisi, ljudi, dozivljaji, priroda, nesto za videti je ono sto mi je prioritet kod izbora...
no ukoliko samo aranzmane gledam i sve...i ja bih se opredelila za Tursku...lepi hoteli, priroda, hrana, ima i sta da se vidi...po tim cenama...
da, Bugarsku sam zaboravio... tamo sam isao pocetkom 2000-ih kao siromasni student ;) kostala tekila tada 50 njihovih para (0,25€) :pivce:
ni meni tada smestaj nije igrao nikakvu ulogu :D
mislim da su u Bugarskoj sami hoteli u rangu cena sa Turskom, ali odnos cene i kvaliteta ne znam posto nisam bio u hotelima.

sad ipak sa porodicom malo su drugaciji prioriteti... posto sa decom nisu moguci bas neki sad izleti i mnogo aktivnosti van hotela i plaze, zato nam je bitan hotel.

da, Bugarsku sam zaboravio... tamo sam isao pocetkom 2000-ih kao siromasni student ;) kostala tekila tada 50 njihovih para (0,25€) :pivce:
ni meni tada smestaj nije igrao nikakvu ulogu :D
mislim da su u Bugarskoj sami hoteli u rangu cena sa Turskom, ali odnos cene i kvaliteta ne znam posto nisam bio u hotelima.

sad ipak sa porodicom malo su drugaciji prioriteti... posto sa decom nisu moguci bas neki sad izleti i mnogo aktivnosti van hotela i plaze, zato nam je bitan hotel.
Hoteli su ok i uglavnom nude puno sadržaja i povoljnosti, što se dece tiče. Kako u hotelima, takođe i van njih.
Uopšte ovo važi, vezano za Tursku.

naisao sam slucajno na svoju temu o letovanju u Turskoj, pa reko... da napisem kratak feedback.
bili smo i bilo je toplo, ali ne preterano toplo da je nepodnosljivo. temp. su bile od 30° do 35°, uglavnom nekih 32-33°.
sve u svemu super letovanje, verovatno cemo sl. godine ponovo u Tursku.
sve smo sami organizovali, uplatili smo odvojeno letove, hotel i transfer. kada se uzima sve u paketu (bar ovde iz DE) cesto budu neka skroz retardirana vremena letova (tipa, 02 ujutu ili 5 popodne, pa poropadne prvi dan ili sl.) zato smo uzeli redovne letove, preko nekog sajta transfer do hotela, cekao nas lik na aerodromu sa tablom sa imenom, odvezao nas do hotela, u povratku dosao po nas, vratio nazad... hotel smo uzeli preko nekog pretrazivaca, allincl. 5* za nekih 120€/dan za celu cetvoroclanu porodicu je i vise nego povoljno. kao sto sam vec napisao, Turska ima odlican odnos cene/kvaliteta, tesko da se moze negde dobiti takva usluga za toliko para.
inace, utisak mi je da je letos u Turskoj bilo 90% Rusa jer je to bila jedna od retkih destinacija gde jos mogu da lete...

Mi smo bili u Bodrumu o.g.
Za nas je on vrh turskog turizma, nema tih problema sa klimom, nema mana.

Možda je more nešto hladnije nego u onim posećenijim TR letovalištima od strane naših tirista, al to je i prednost...Ima istorije, lux je i za Turke, najbolje od najboljeg, a bio sam u, na prste 4, 2 grada, 2 letovališta,Carigrad, Ankara, Alanja i Bodrum.

Možda je more nešto hladnije nego u onim posećenijim TR letovalištima od strane naših tirista, al to je i prednost...Ima istorije, lux je i za Turke, najbolje od najboljeg, a bio sam u, na prste 4, 2 grada, 2 letovališta,Carigrad, Ankara, Alanja i Bodrum.
jel bilo puno Rusa i u Bodrumu?

gledao sam neku emisiju o obicnim radnicima koji rade u turizmu u Turskoj... vecina njih je na minimalcu od nekih 350€, a cene... video si i sam, kao i svugde drugde. sa 350€ je jako tesko preziveti mesec, a kamoli sta drugo. pored toga, u mnogim mestima su hoteli/rizorti izgradjeni na obali i plaze su privatne, tako da lokalno stanovnistvo ili nema uopste pristup moru, ili mora da ide par km van turistick zone da bi moglo da se kupa.
druga strana te medalje nije uopste sjajna...

gledao sam neku emisiju o obicnim radnicima koji rade u turizmu u Turskoj... vecina njih je na minimalcu od nekih 350€, a cene... video si i sam, kao i svugde drugde. sa 350€ je jako tesko preziveti mesec, a kamoli sta drugo. pored toga, u mnogim mestima su hoteli/rizorti izgradjeni na obali i plaze su privatne, tako da lokalno stanovnistvo ili nema uopste pristup moru, ili mora da ide par km van turistick zone da bi moglo da se kupa.
druga strana te medalje nije uopste sjajna...
Upravo tako. U Alanji sam viđao čoveka koji radi ceo dan i dobar deo noći u butiku, a preostalo vreme pokušava premoren da odspava, bukvalno u prolazu pored, na ulici. Nije retkost da u radnjama imaju kutiju za priloge siromašnima....mnogi od njih nemaju nikakav posao van sezone, a u proseku mislim da imaju troje ili 4. dece.
Njihovi državni službenici po velikim gradovima, većina, nikad nije ni videla more.

Back