Turizam u Vojvodini:Poznati samo po Egzitu i sajmu

Poruka
22.606
NOVI SAD 05. 05. 2011

PRESS VOJVODINA

Turističke destinacije prazne i zapuštene
Poznati samo po Egzitu i sajmu

Nema vizije - Uprkos velikom broju atraktivnih sadržaja, vojvođanski turistički potencijali potpuno su neiskorišćeni uglavnom zbog zapuštene infrastrukture i nedostatka vizije. Velike posete beleže se samo na festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi i na sajmovima

Srebrno-jezero.jpg

Turistički potencijali Vojvodine potpuno su neiskorišćeni uprkos velikom broju atraktivnih sadržaja, a turizmolozi se slažu da je uzrok tome zapuštena infrastruktura, kao i nedostatak strategije i podrške državnih institucija. Velike posete beleže samo festival Egzit i „Novosadski sajam", dok je ogroman broj odličnih turističkih kapaciteta i destinacija, usled nebrige, prazan i zapušten.

Turizmolozi tvrde da Vojvodina ima mnogo da pruži i najzahtevnijem gostu, kao i da bi lako mogla da postane turistička meka u ovom delu Evrope, a ne samo region za koji su prve asocijacije Egzit, sajmovi i oranice.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Vojvodina/story/160016/Poznati+samo+po+Egzitu+i+sajmu.html

Šta reći a ne zaplakati.:strika:

Ima ovde dosta Vojvođana pa evo vam prilike da iskažete i nahvalite Vojvodinu kao potencijano turističko odredište jer uistinu ima dosta lepih mesta za odmor ali ne da nisu iskorišćena, već se ignorišu maksimalno, za neke ni sami vojvođani ne znaju a tu su im ispred nosa...a zarada nije samo od obrađivanja zemlje ima drugih stvari koje se mogu ponuditi.;)

Interesantno je da kada se voziš u unutrašnjosti Vojvodine ima dosta restorana po salašima koji rade samo ranije dogovorena venčanja i proslave a kad neko usput dođe bilo stranac bilo naš ne daju da se uđe:think:Naša narav je čudo.

Pa ne isplati se paliti furunu samo zato što je jedan slučajno naišao :zcepanje:....jako je loš marketing i samog turističkog saveza pa i samostanih ugostitelja msm da je tu svest na vrlo niskom nivou.:aha:

Ajde budimo realni. Jel bi neko hteo da pre ode u Japan, Ameriku,Nemacku,Egipat ili fking vojvodinu?
Msm sta to ima u vojvodini sto nema recimo u JApanu? :lol:..
Ja prvi da imam 2000 e koje moram da potrosim da odem negde, otisao bih apsolutno bez razmisljanja u Japan, USA ili slicno...
Ovde kod nas imamo
1)Hranu- lol, i to nam je izgled anajveci adut, msm smejurija da vidis u Americi sto ima da se jede..
2)Kulturna bogatstva- :hahaha:
3)Lud nocni zivot- u poredjenju sa drugim zemljama smejurija opet, imamo mozda malcice vise nego susedi i to je to..
Sve u svemu nista spektakularno.. Bolje je da se bavimo proizvodnjom nego da prodajemo maglu kad NEMAMO nista zanimljivo... No u Srbiji tsko ko hoce da se bavi konkretnim radom :D

Ajde budimo realni. Jel bi neko hteo da pre ode u Japan, Ameriku,Nemacku,Egipat ili fking vojvodinu?

Tebi logika nije baš jača strana, a? :hahaha:
Da li bi neki Srbin pre hteo da provede odmor u Srbiji ili Japanu?

1)Hranu- lol, i to nam je izgled anajveci adut, msm smejurija da vidis u Americi sto ima da se jede..

Nije tačno, generalno Srbija (bilo koji kraj) ima jako dobru hranu, jednu od najboljih kuhinja na svetu. Amerika, recimo, ni nema svoju kuhinju.

2)Kulturna bogatstva

I kulturna i istorijska. Za razliku od Amerike (na koju drkaš izgleda), koja nema ni istoriju, ni kulturu, NIŠTA.

3)Lud nocni zivot- u poredjenju sa drugim zemljama smejurija opet, imamo mozda malcice vise nego susedi i to je to..

:cepanje: :cepanje: :cepanje:

Tebi logika nije baš jača strana, a? :hahaha:
Da li bi neki Srbin pre hteo da provede odmor u Srbiji ili Japanu?

Nije tačno, generalno Srbija (bilo koji kraj) ima jako dobru hranu, jednu od najboljih kuhinja na svetu. Amerika, recimo, ni nema svoju kuhinju.

I kulturna i istorijska. Za razliku od Amerike (na koju drkaš izgleda), koja nema ni istoriju, ni kulturu, NIŠTA.

:cepanje: :cepanje: :cepanje:

aha.. toliko smo zanimljivi svima, vidim ubise se da nas obidju :lol:
Ne vredi to je relikt socijalizma, mi smo ovo ono.. U stvari smo prilicno dosadna, jadna zemlja, siromasna najgora u regiji i Evropi. To je decko realnost. A tvoje busanje ovde je smesno jer te realnost demantuje.. :)
A kulturu nemamo nikakvu, bili smo 500 godina pod turcima :lol:... Uporedi to sa jednom Engleskom, Francuskom, Nemackom.. Srbija bi bila zadnja rupa na svirali kad bih obilazio Evropi, gde god da sam rodjen.

Ja prvi da imam 2000 e koje moram da potrosim da odem negde, otisao bih apsolutno bez razmisljanja u Japan, USA ili slicno...
Ovde kod nas imamo
Sve u svemu nista spektakularno.. Bolje je da se bavimo proizvodnjom nego da prodajemo maglu kad NEMAMO nista zanimljivo... No u Srbiji tsko ko hoce da se bavi konkretnim radom :D

Si ti nekad bio negde osim na Adi? :lol:

Ovde kod nas imamo

E da zaboravila sam malopre da ti napišem sa 2000 eura nemoj ni da pomišljaš da ideš za Japan.;)

Ne vredi to je relikt socijalizma, mi smo ovo ono.. U stvari smo prilicno dosadna, jadna zemlja, siromasna najgora u regiji i Evropi. To je decko realnost. A tvoje busanje ovde je smesno jer te realnost demantuje.. :)
A kulturu nemamo nikakvu, bili smo 500 godina pod turcima :lol:... Uporedi to sa jednom Engleskom, Francuskom, Nemackom.. Srbija bi bila zadnja rupa na svirali kad bih obilazio Evropi, gde god da sam rodjen.

Dok su Englezi i Nemci jeli prstima, Srbin viljuškom boc! I dok su Srbi branili ceo hrišćanski svet od islama, Englezi i Nemci su ****** *****... zato im se svima to sada i vraća (sa islamom)...
A Srbi su narod sa jednom od najbogatijih istorija, tako da je bolje da je za početak bar malo naučiš (kladim se da ne znaš kad je bio Kosovski boj), pa onda možemo da diskutujemo.

Da sunce tuđeg neba uvek lepše sija nego ovo domaće.:lol: Ne kažem ne treba proputovati inostranstvo ali mi je malo bzv hvaliti tuđe a ne poznavati sopstveno.:aha:

I, npr. postoji Karađorđevo kod Bačke Palanke.
Sa svojom ergelom konja koji su na ivici smrti i pregladnelosti, a nekad je ergela bila Titova a ždrebad odatle prodavana engleskoj kraljevskoj porodici.
Priroda je prelepa, postoji i lovački dom u koji je Tito svraćao i u koji je nedavno svratio i vrli (?) nam predsednik sa nem' pojma kojom stranom ekipom.
I to je sve kul.
Al' ljudi koji rade na ergeli rade volonterski, jer plate nisu dobili ko zna koliko dugo, kao i konji hranu, uostalom..

Vrlo je malo interesovanje ove zemlje da se neke stvari dobro organizuju, čini mi se.

Back