Turizam 2

gost 223698

Domaćin
Poruka
4.747
Pošto je prethodna tema zatvorena zbog odredjenih ljudi, pišimo ovde... i bez spama, i podrugljivih komentara na račun Srbije, molim!

Okej, ovde navodite mesta na koja ste dosad putovali (može i mesta u Srbiji, i na Balkanu, a i u inostranstvu)... pričajte šta ste videli, šta je na vas ostavilo utisak, možda neku anegdotu sa tih putovanja, i tako to. Takodje, navedite gde želite da putujete.

ja sam danas bio ponovo na Ravnoj Gori,gornjem Milanovcu i jos par selendri i jeo pecenje u restoranu i naidjem na dva glumca,ali ne zna kako se ovaj jedan zove!:rumenko::lol: Naisao sam na ovog sto ovde glumi inspektora i na Petra Bozovica kako sede u istom restoranu i pricaju,a Petar loce kao zmaj gde smo mi stali da jedemo! Naravno ja sam vozio tako da je dan bio u fulu!

U Srbiji nisam obishao jedino Nish, Vranje, i taj jugo-istocni deo...
Hrvatska, obishao kompletnu Dalmaciju... Makarska, Split, Dubrovnik, Brach... jedno od najboljih putovanja ikad :ok:
Velika Britanija, obishao kompletnu Severnu Irsku, od Belfasta, Lisburna, do severa zemlje... i proveo sjajnih 20 dana tamo. London takodje, fantasticno mesto, to su mi mozda najbolje 2 nedelje zivota na putovanju.. i neshto severa Engleske.
Od nemacke - Minhen, mada sam bio svega jedno popodne, al' sam imao dobre "vodiche", koje znam pola zivota, pa je bilo sjajno.
I USA - 2006, razmena ucenika, jedno malo mesto u Wisconsinu.

Planiram u skorije vreme da obidjem Pariz, poceo sam da skupljam kintu, samo josh da nadjem nekog da podje sa mnom, poshto je bedak ici sam u tako divan grad.

idem sutra (ekskurzija) u Prag, a posetićemo i Drezden u Saksoniji, Nemačka, jedan dan. Inače ostajemo 5 dana i biće slobodnog vremena za solo obilaske. Prolazimo kroz Budimpeštu (tačnije zaobilazimo je, khm) i kroz Bratislavu.

Javljam utiske kad se vratim! :)

da, od destinacija obilazimo standardno turističke: najužu ulicu na svetu, zlatnu ulicu, kuću Franca Kafke, zamak Franca Ferninanda i još neke zamkove, muzeje, galerije, vožnja po Vltavi...

idem sutra (ekskurzija) u Prag, a posetićemo i Drezden u Saksoniji, Nemačka, jedan dan. Inače ostajemo 5 dana i biće slobodnog vremena za solo obilaske. Prolazimo kroz Budimpeštu (tačnije zaobilazimo je, khm) i kroz Bratislavu.

Javljam utiske kad se vratim! :)

da, od destinacija obilazimo standardno turističke: najužu ulicu na svetu, zlatnu ulicu, kuću Franca Kafke, zamak Franca Ferninanda i još neke zamkove, muzeje, galerije, vožnja po Vltavi...

http://www.google.com/url?sa=t&sour...sg=AFQjCNGmyMOPCb9AkxTsci--uRVXU3wJ5Q&cad=rja
:per::per:

Ajde pricaj anegdote....neka zanimljiva mesta...to mi je prvi grad na spisku u koji zelim da odem....pa me zanima...

Onde nema koe nema...:lol: Stefansdom, to mu je neka katedrala, ali ej, katedrala u pravom smislu te reci, sa onaj srednjevekovni smek.Pored katedrale ima i velika pesacka zona, mislim da se zove Stefansplac, i tu ih ima oni ljudi sto kad im ubacis lovu, oni pocnu da sviraju, pa odsviraju malo, pa se ukipe.:D Ima isto jedna zanimljiva ulicka sa neke kucice u neki zanimljivi dizajn, ono, kamenje viri iz zida, neke zivahne boje, ... Naravno, Prater i Senbrun...

Nego, da ne duzim po mnogo...:D

img0010ml.jpg

img0011i.jpg

img0013cl.jpg

img0014wx.jpg

img0019vew.jpg

img0023nk.jpg

img0032w.jpg

img0044ld.jpg

img0055xi.jpg

img0064qk.jpg

img0065hx.jpg

img0066s.jpg

img0101mq.jpg

img0122qa.jpg

Onde nema koe nema...:lol: Stefansdom, to mu je neka katedrala, ali ej, katedrala u pravom smislu te reci, sa onaj srednjevekovni smek.Pored katedrale ima i velika pesacka zona, mislim da se zove Stefansplac, i tu ih ima oni ljudi sto kad im ubacis lovu, oni pocnu da sviraju, pa odsviraju malo, pa se ukipe.:D Ima isto jedna zanimljiva ulicka sa neke kucice u neki zanimljivi dizajn, ono, kamenje viri iz zida, neke zivahne boje, ... Naravno, Prater i Senbrun...

Nego, da ne duzim po mnogo...:D

img0014wx.jpg
Ovde sam proslog leta spavao pod dejstvom neke domace brlje:rumenko: ,na nekom betonu na obali , valjda tu ima 2-3 Dunava , tj. racva se na vise kanala i delova , a ovaj ponton i ta velika moderna zgrada na obali su mi ostali u bolnom secanju . :mrgreen:

Ja oću u Češku, to mi je životna želja, a ima... neki aranžmani povoljni ne pitaj, nešto simbolično, sto evra četri dana,van sezone istina ali to moram da iskoristim prvom prilikom obavezno

Back