Turisticki tehnicar

• Začetnik teme Začetnik teme marah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

marah

Zainteresovan član
Poruka
291
Moj mladji brat treba da upise srednju skolu i dopada mu se turisticki smer.
Videli smo da postoji mnogo skola u Beogradu sa ovim smerom (Srednja ekonomska, Srednja turisticka, Ugostiteljsko-turisticka).

Zanima me kakva su vasa iskustva sa ovim skolama i koja se smatra za najbolju?

Hvala :)

Ja sam 2007 upisao a 2011 zavrsio naravno u rok usve ok... U pitanju je Srednja turisticka na NBGu

Skola je ok, ne mora nesto mnogo da se uci, strucna je skola pa je tu praksa ,da kazemo , na glavnom nivou. Iako sam zavrsio za kulinarskog tehnicara, mogu da vam kazem i za turistickog sta se trazi,radi i tako to..

Pa da pocMemo. 2007 godine kada sam upisao skolu za Turistickoh tehnicara je trebalo oko 85 bodova (cini mi se). E sad, u skoli je od 01.09.2007. uveden je smer: TURISTICKI TEHNICAR OGLED. za njega treba oko 92 bodova. razlika je da kazem primetna u ta dva smera.

razlike:
OGLED - manje su u skoli, vise prakse, nemaju neke predmete kao ovi obicni turisticki,OGLEDI imaju dosta tih "modernih" predavanja (predavanje preko slajdova, prezentacije,itd...)
OBICNI - sve drugcije od ovog :D

Profesori su ok,ima i drkadzija,ali ne uci se preterano. Praksa je tu glavna, zato je i strucna skola. Turisticki vodic ne moze da postane od ove skole niti se to ocekuje ni na faxu,ali je dobra osnova za rad u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

E sad,koliko on bodova ima,da li ga to zaista interesuje i ostalo, to je na vama :D

Poslednja izmena:
@Beatle boy
Hvala mnogo! Ja sam prvo odgovarala na PP, a sad vidim ovo! Super, informacije su vrlo korisne, bas smo se pitali sta znaci to 'ogled'.
On nema mnogo poena iz osnovne, tako da nece biti bas lako da upadne, ali ako se potrudi i dobro uradi prijemni... videcemo...
pozz :)

Ako jos neko ima iskustva sa ovim smerom i u drugim skolama, komentari su dobrodosli!

Back