Ja sam 2007 upisao a 2011 zavrsio naravno u rok usve ok... U pitanju je Srednja turisticka na NBGu
Skola je ok, ne mora nesto mnogo da se uci, strucna je skola pa je tu praksa ,da kazemo , na glavnom nivou. Iako sam zavrsio za kulinarskog tehnicara, mogu da vam kazem i za turistickog sta se trazi,radi i tako to..
Pa da pocMemo. 2007 godine kada sam upisao skolu za Turistickoh tehnicara je trebalo oko 85 bodova (cini mi se). E sad, u skoli je od 01.09.2007. uveden je smer: TURISTICKI TEHNICAR OGLED. za njega treba oko 92 bodova. razlika je da kazem primetna u ta dva smera.
razlike:
OGLED - manje su u skoli, vise prakse, nemaju neke predmete kao ovi obicni turisticki,OGLEDI imaju dosta tih "modernih" predavanja (predavanje preko slajdova, prezentacije,itd...)
OBICNI - sve drugcije od ovog
Profesori su ok,ima i drkadzija,ali ne uci se preterano. Praksa je tu glavna, zato je i strucna skola. Turisticki vodic ne moze da postane od ove skole niti se to ocekuje ni na faxu,ali je dobra osnova za rad u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.
E sad,koliko on bodova ima,da li ga to zaista interesuje i ostalo, to je na vama