Turisticke agencije - opsta diskusija

luudak

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.209
Mislim da ovde ima mnogo nepravde ali sta da se radi.

Ja sam bas pre par godina, isao na letovanje, lepe slike, jeftina cena oko 200 evra cini mi se, klima, odlican smestaj sve ja to pogledam.

Kad sam dosao tamo, propast. Ni klime ni nicega, a ovi rekose da imaju a slike koje su bile uglavnom su ustvari spolja kaktusi i palmice, a tamo mi se skuvali.

Stvarno sam ostao bez komentara, zamislite da vam je u sobi 40 stepeni spavate u gacama na nekom krevetu na federe boze me oprosti...

Posle toga smo dobili kao odstetu nesto 10% jer smo se zalili i neki popust na sledecu godinu.

Stvarno su bezobrazni, sve izlagali, lepe slike spolja, jeftina cena a ono kad dodjes belaj, tako da preporucujem da pripazite.

Od sada sam na oprezu. :zskace:

Na zalost desava se, jer je kod nas uglavnom prodavanje magle, a o kvalitetu se i ne razmislja.
Elem, moja drugarica se zaposli, javi se na oglas, u jednoj turistickoj agenciji. Radila je sve ukupno mesec dana i jedan dan duze. U agenciji su radili osim nje, vlasnik, sekretarica, menadzer ili poslovodja i jos jedna devojka. Agencija je tek bila otvorena. Slali su ljude u inostranstvo, turisticki, imali aranzmane i ovde po Srbiji itd. Jedan dan, taj kad je trebalo da dobije platu, a dobijala je na ruke u koverti, dosao je vlasnik i rekao kako sutradan treba da dodju neki vazni ljudi, za agenciju, da obrise sve police, stolove, da sve bude cakum pakum. Sutradan, kad je dosla na posao, vidi guzvu ispred agencije, i ispostavi se da su vlasnik i njegovi pajtosi pokupili sve stvari i zbrisali. Od njih nije bilo ni traga. Kako i sta se posle desavalo ne znam.

Na zalost desava se, jer je kod nas uglavnom prodavanje magle, a o kvalitetu se i ne razmislja.
Elem, moja drugarica se zaposli, javi se na oglas, u jednoj turistickoj agenciji. Radila je sve ukupno mesec dana i jedan dan duze. U agenciji su radili osim nje, vlasnik, sekretarica, menadzer ili poslovodja i jos jedna devojka. Agencija je tek bila otvorena. Slali su ljude u inostranstvo, turisticki, imali aranzmane i ovde po Srbiji itd. Jedan dan, taj kad je trebalo da dobije platu, a dobijala je na ruke u koverti, dosao je vlasnik i rekao kako sutradan treba da dodju neki vazni ljudi, za agenciju, da obrise sve police, stolove, da sve bude cakum pakum. Sutradan, kad je dosla na posao, vidi guzvu ispred agencije, i ispostavi se da su vlasnik i njegovi pajtosi pokupili sve stvari i zbrisali. Od njih nije bilo ni traga. Kako i sta se posle desavalo ne znam.

To su decije bolesti liberalnog kapitalizma u Srbiji.

I neposlovnost ljudi...

Uvek se treba osloniti na one turisticke agencije koje imaju dobru reputaciju.

To su decije bolesti liberalnog kapitalizma u Srbiji.

I neposlovnost ljudi...

Uvek se treba osloniti na one turisticke agencije koje imaju dobru reputaciju.

Ni to nije garant. Ja sam nekoliko godina koristila usluge jedne te iste agencije. Jedne godine su npr. bili odlični, a sledeće su bili čak i ispod proseka.
(posle tog "ispod proseka" više nisam putovala preko njih)

Ni to nije garant. Ja sam nekoliko godina koristila usluge jedne te iste agencije. Jedne godine su npr. bili odlični, a sledeće su bili čak i ispod proseka.
(posle tog "ispod proseka" više nisam putovala preko njih)

Тачно, и то није одлика само туристичких агенција него генерално, комплетне привреде, трговине, услуге и туризма у Србији. Нико не може да одржи квалитет на дужи рок...

Тачно, и то није одлика само туристичких агенција него генерално, комплетне привреде, трговине, услуге и туризма у Србији. Нико не може да одржи квалитет на дужи рок...

Upravo, to je čak i neko pravilo, ono što extra valja - samo je pitanje vremena kad će da opadne u kvalitetu.

Back