Turisti koje treba izbegavati na letovanju

Moja lista sa stare teme,ništa se nije promenilo

1. Indijci-Apsolutno po meni najodvratnije ponašanje i apsolutna nekultura koju nijedna druga nacija ne može da isprati. Indijci pojedinačno verovatno i ne upadaju u oko ali tamo gde vas uhvati "najezda" kao recimo na Tajlandu ostajete bez teksta bukvalno od prizora koji vidite. Prvo to su čopori. Bez grupe od desetak uglavnom muških ih je teško videti. Često zakupljuju sobe i apartmane za 4-ro pa ih se nakrca sa sitnom decom njih 15-ak.Od hotela gde osim standardnog dovikivanja imaju običaj i da se druže po hodnicima uz "par" cigara, da kuvaju kari ili šta već po sobama a miris je specifičan i ubitačan, da se olakšavaju po ulicama (dobro rade to i primerci onih "kulturnijih" naroda ali niko ovako masovno u treznom stanju pre svega), da se cenjkaju čak i za vodu u radnjama, u klubovima gde ih puste osim za njih posebno otvorenih česta je scena gde njih 4-5-oro dele jedno piće, da bukvalno bulje u žene sa ili bez pratnje, o češanju intimnih delova u javnosti i podrigivanju u punom restoranu može se dugometražni film snimiti od materijala za jedno veče....
Sve u svemu ljudi kod kojih ne postoje etikecija ili maniri ni u tragovima. Ni što se tiče ponašanja ni higijene.
Rezultat je da su masa klubova u Bangkoku i drugim gradovima Tajlanda, barova,restorana pa i hoteli su često izrazito diskriminatorski postali prema njima. Na ulazu u bolje klubove za njih je svako veče "private party members only" iako pre i posle njih belcima i japancima i domicilnim samo klimnu glavom za dobrodošlicu i pridrže vrata. Prvi put mi je bilo malo bezveze skoro da mi ih bilo žao, danas apsolutno podržavam. Kada prilikom bukinga hotela masu indijskih recenzije ja preskačem. Jednostavno što dalje od mene hvala.

2.Kinezi- kad sam rekao da nijedna druga nacija ne može da isprati možda sam malo potcenio kineske turiste. To su zaista najezde izrazitih egoista bez imalo obzira za bilo koga drugog ili bilo kakva pravila. Od posebnih upustava na aerodromu kako se koristi wc-šolja do posebnih vozova samo za njih u Švajcarskoj na primer, domaćini uglavnom se bore sa ovim masovnim najezdama u pokušaju da im ne oteraju ostale goste. Za razliku od indijaca oni su ipak poželjniji za domaćine jer ostavljaju značajnija sredstva makar zbog izrazite brojnosti i navike da kupuju razne gluposti, i realno imaju malo više manira, ali jako malo. O uništavanju nekih znamenitosti jer odvaljuju delove ima sijaset tekstova na netu i štampi,čak i kineska vlada priznaje taj problem i trudi se da ih upristoji koliko toliko.
U praksi, kad vidite njih zaboravite na čekanje za neke ulaznice, zaboravite na selfie bez barem 3-4 njih u kadru sa svojim selfie stick-ovima ili da će te napraviti iole idiličnu ili profi fotografiju osim ako nebo ne slikate. Kada ih vidite na plaži promenite plažu ili se pozdravite sa zvukom talasa okeana i pozdravite turiranje glisera jet-ski i ostalih zahebancija koje oni obožavaju...tj da ih neko slika dok se bave time :lol:

3. Englezi- šta dodatno reći o njihovoj bahatosti,razvratu i sklonosti konfliktu kad su odvaljeni od nečega a to je najveći deo vremena. Ima finih ljudi i generalno su prilično druželjubivi ali sve to pada u vodu kada krene razvaljivanje od života. Van tih njihovih party mesta su uglavnom ok, ali ovi prvi jednostavno daju reputaciju koju zasluženo imaju. Kao što rekoh ako je neko sranje na ulici kvota 1.15 da je Englez u glavnoj ulozi.

4. Rusi- braća naša su uglavnom uz Engleze na vrhu skoro svuda, pre svega zbog buke koju stavaraju i opet ponašanja kao da su sami na ovom svetu,bez obzira prema drugima. Alkoholne dogodovštine su nešto podrazumevano međutim ono što ih razdavaja od engleza je što su zaista miroljubivi čak i u pijanom stanju. Možda je to posledica i toga što se generalno druže skoro isključivo sa svojom grupom i zemljacima , možda i zbog činjenice da uglavnom i ne razumeju druge jer im jezici nisu jača strana pa i nema puno konfliktnih situacija gde su oni umešani. Posebno što mi smeta kod njih je što imaju običaj da na plaži puštaju neke svoje pesmice i to na zvučnike kao da je blam staviti sluške kao sav normalan svet i ne smetati okolini koja baš i ne želi da služa njihove pop dive umesto zvuka talasa.
Takođe i dalje mi u sećanju kada sam jedva stigao iz Havane u Pariz ma let za Beograd jer se ekipica Ruja malo napila da ne kažem podobrano odvalila na terminalu pa su ih izbacili iz aviona neposredno pred poletanje kad su ih provalili naravno uz naknadno izbacivanje stvari pa je let kasnio a time se i moj layover skratio sa 3 sata na 10 minuta pa su me(nas) po pisti Šarl de Gola vozili u kolima kroz nekoliko terminala do aviona za Beograd, za razliku od naših stvari koje su čekale sledeći let sutradan.
Ako ništa drugo ono barem su na plaži lep prizor, mislim na ženski deo populacije. Nekako da i im čovek i oprosti sve ostalo :lol:

5. Francuzi- sve im smeta, sve im je bolje i lepše kod kuće, engleski neće da pričaju,sve gledaju sa visine...iritantni do zla Boga

Back