Turet sindrom

seka59

Zainteresovan član
Poruka
225
Ljudi,ako je neko bio u prilici da poznaje nekoga sa ovom bolešću, molim vas da mi se javi.A naravno rado bih čula i stručno mišljenje. Naime u široj porodici imam osobu sa ovom bolešću. (Naravno, ako je dijagnoza prava). malo sam se interesovala na ovu temu i zbunjena sam jer se svugdje pominje nekontrolisano izgovaranje riječi, što kod ove osobe nije slučaj. Postoje nekontolisani pokreti-trzaji i ispuštanje glasova ali neartikulisanih i stalno traje, manje ili više izraženo ali veoma upadljivo (osim za vrijeme sna). Molim vas da mi nešto više kažete o ovome i ima li ikakvog lijčenja, bar da se koliko toliko ublaže tegobe.

Ljudi, oglasite se, bar neko, jer zaista me veoma zanima. Znate kako je teško gledati nekoga da tako živi a ne uraditi ništa da mu pomogneš ili bar pokušaš pomoći

Ljudi, oglasite se, bar neko, jer zaista me veoma zanima. Znate kako je teško gledati nekoga da tako živi a ne uraditi ništa da mu pomogneš ili bar pokušaš pomoći

Син мог комшије је био диагностикован са Туре-сндр.(не знам како се све завршило,одселих се одавно из тог места)
Мали пошизео због притиска да узима лекове и жалио се и мени и мојој жени да га родитељи не разуму (који нису били исувише образовани).
Понашао се нормално за дете од 15 година,мој утисак.

Погледај на нету,имаш много о свим овим модерним болестима.
Моје мишљење је да ћемо сви једног дана имати неки англо-амерски сндр ако наставимо овако да живимо=храна,вештачка пића,загађења свега,брига за каријеру а не за децу.....

Ljudi,ako je neko bio u prilici da poznaje nekoga sa ovom bolešću, molim vas da mi se javi.A naravno rado bih čula i stručno mišljenje. Naime u široj porodici imam osobu sa ovom bolešću. (Naravno, ako je dijagnoza prava). malo sam se interesovala na ovu temu i zbunjena sam jer se svugdje pominje nekontrolisano izgovaranje riječi, što kod ove osobe nije slučaj. Postoje nekontolisani pokreti-trzaji i ispuštanje glasova ali neartikulisanih i stalno traje, manje ili više izraženo ali veoma upadljivo (osim za vrijeme sna). Molim vas da mi nešto više kažete o ovome i ima li ikakvog lijčenja, bar da se koliko toliko ublaže tegobe.

Nzm da li si ikada gledala InvestigationDiscovery ID (televizija ima ogromni budzet), tamo ima bas emisija sa potpuno istinitim pricama o retkim bolestima i kako se tesko dijagnostikuju (ili kako se vec pise). Postoji velika mogucnost da su oni postavili pogresnu dijagnozu i da njegova bolest samo podseca na Turet sindrom. Mozda bas ti imas priliku da ga spasis, google + engleski je cudo.

Back