- Poruka
- 93.260
Sećate se Tupak Šakura? Da li ste ikad čuli?
Nekada je harao. Rodjen je na današnji dan, 16. juna.
2Pac - Dear Mama (Official Music Video)
Nekada je harao. Rodjen je na današnji dan, 16. juna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hip-hopČuo i to je to
Nemam pojma ŠA je pevao....
Gomile tih samo znam po imenu
Fetboj slim
Tupak Šakur
Paf Dedi
I ostali
Znam da je bio prijatelj s onim nekim debelim.
Mislim da jesu.a i njega beše ubili?
Да, али они су тада живели тај "фазон". И онда дође Еминем и сви после њега, и ти се запиташ шкк.Mislim da jesu.
Citao sam o tome, u pravilu se uglavnom radilo o dilerima koji su preko te vrste muzike stekli slavu, ali dijelom zadrzali stari nacin zivota.
Devedesetih su se trijebili nenormalno.
Trolez na stranu, ali meni je ta "muzika" iskreno sranje, kao i sve sto ide uz to (zlatne lancuge, zlatni zubi, hlace koje se nose ispod guzice, ulicno nasilje...)
Да, али они су тада живели тај "фазон". И онда дође Еминем и сви после њега, и ти се запиташ шкк.
Нисам ја био фан реп, хип хоп али се мора признати да су били оригинални. Oво је најбоља филмска музика икада.
Legenda crnog geta.
na ovu sam posebno pristrasan zbog toga što su "ukrali" podlogu od Džo Kokera " Woman to Woman" a meni super dragu
mislim da mnogi ne shvataju šta znače spuštene pantalone. To je u zatvorima bio znak da se dobrovoljno dajeMislim da jesu.
Citao sam o tome, u pravilu se uglavnom radilo o dilerima koji su preko te vrste muzike stekli slavu, ali dijelom zadrzali stari nacin zivota.
Devedesetih su se trijebili nenormalno.
Trolez na stranu, ali meni je ta "muzika" iskreno sranje, kao i sve sto ide uz to (zlatne lancuge, zlatni zubi, hlace koje se nose ispod guzice, ulicno nasilje...)
Ovo. Po meni najveći reper svih vremena uz Nasa (zbog Illmatica pre svega), i ne samo po meni. Prvi je u istoriji objavio dupli rep album koji se čuva u arhivu kongresa kao ploča od istorijske važnosti, bio je sjajan glumac (obavezno pogledajte film Juice) i veliki aktivista. Ima spomenike po USA. Bigi je precenjen, Tupakov jedini takmac u rep svetu tog vremena je bio Nas, sjajan liričar i reper. Illmatic od Nasa je objektivno najbolji i najznačajniji rep album u istoriji. Treći najveći je naravno Eminem. Četvrti je možda Big Pun, mada je to već diskutabilno.
Tad se repovalo drugačije, devedesete su specifičan i vrlo romantičan period. Tupak je stalno snimao, pisao, repovao, kao da je predosećao da će otići mlad, a pesme su mu direktne vrlo, ali imaju liricizam i ono što je kod njega bilo najizraženije - ogromnu emociju i dirnu te nekako. Zato te pesme žive i dan danas i mnogi ih slušaju. Meni malo i smeta ovaj novi rep, trep i slično sa ubrzanim stilom repa, tehnika i kompleksne rhyme šeme su prenaglašene ali nema stare direktnosti i srca i emocije, strasti... ali nije samo emocija, Pac je bio i pesnik, aktivista i još svašta nešto.
Ovo je za mene najveća rep pesma ikad snimljena i moja omiljena. Neverovatna poetičnost i emocija, a tako jednostavno rečeno.