Tumačenje snova

Ničeanac

Obećava
Poruka
61
Evo, pokrećem temu o tumačenju snova. Ako želite, možete ovde pisati svoje snove i svoja tumačenja istih, ili pitati za savet.

Evo jednog mog skorašnjeg sna:

Subota, 23.09.2023.

Tange i još neki predmeti

Mislim da sam ipak imao sećanje na san. Mislim da sam video sliku sa dosta nekih predmeta, a u sredini su bile tange. Možda je to čak bio i neki crtež, a ne fotografija. Par sati pre spavanja sam pričao telefonom sa mojom dobrom drugaricom, budućom jebačicom, da hoće da mi pošalje na Viber svoju sliku kako je u tangama. Verovatno je san pod tim utiskom bio. Ali, ne sećam se koji su drugi predmeti na slici. Moguće da su neka seksualna pomagala. Sve se to nalazi na nekom velikom belom papiru ili nekoj drugoj podlozi. Mislim da se sve to nalazi na nekom lepom krevetu.

Tumačenje:

Pretpostavljam da ovaj san imam sada jer ću uskoro imati seks sa tom drugaricom, uskoro idem kod nje. Svi ti predmeti u snu mislim da predstavljaju neku pripremu za taj događaj, ili predskazuju sam događaj. Osećam se jako dobro u vezi svega toga. Predmeti u snu mi se dopadaju. I ja i ona takođe volimo da eksperimentišemo.

Za sada nisam konsultovao rečnik snova, nego sam se potrudio da sam protumačim ovaj san, da vidim kakvo značenje sve to ima za mene. Naravno, u sledećim snovima ću koristiti rečnik.​

Evo, pokrećem temu o tumačenju snova. Ako želite, možete ovde pisati svoje snove i svoja tumačenja istih, ili pitati za savet.

Evo jednog mog skorašnjeg sna:

Subota, 23.09.2023.

Tange i još neki predmeti

Mislim da sam ipak imao sećanje na san. Mislim da sam video sliku sa dosta nekih predmeta, a u sredini su bile tange. Možda je to čak bio i neki crtež, a ne fotografija. Par sati pre spavanja sam pričao telefonom sa mojom dobrom drugaricom, budućom jebačicom, da hoće da mi pošalje na Viber svoju sliku kako je u tangama. Verovatno je san pod tim utiskom bio. Ali, ne sećam se koji su drugi predmeti na slici. Moguće da su neka seksualna pomagala. Sve se to nalazi na nekom velikom belom papiru ili nekoj drugoj podlozi. Mislim da se sve to nalazi na nekom lepom krevetu.

Tumačenje:

Pretpostavljam da ovaj san imam sada jer ću uskoro imati seks sa tom drugaricom, uskoro idem kod nje. Svi ti predmeti u snu mislim da predstavljaju neku pripremu za taj događaj, ili predskazuju sam događaj. Osećam se jako dobro u vezi svega toga. Predmeti u snu mi se dopadaju. I ja i ona takođe volimo da eksperimentišemo.

Za sada nisam konsultovao rečnik snova, nego sam se potrudio da sam protumačim ovaj san, da vidim kakvo značenje sve to ima za mene. Naravno, u sledećim snovima ću koristiti rečnik.​
Ako je ona kojim slučajem sanjala sexi kamiondžiju a ti to nisi, onda ništa od sexa za tebe, prema snovima :mrgreen:

O Sanovnicima:

"Postoji prednaučno tumačenje snova, dakle vreme sanovnika, i naučno, posle Frojda, koji je ukazao da snovi imaju poreklo u nesvesnom, otkrio metodu za tumačenje snova i pokazao da se san ne može tumačiti bez ličnih asocijacija snevača i poznavanja njegove životne situacije. A sanovnici to rade ovako: ako si sanjao belog konja, ići ćeš na put. A može nas desetoro da sanja belog konja i da za svakog taj isti beli konj ima drugačije značenje shodno životnom iskustvu svakog od nas. Sanovnici nemaju vrednost, mogu da budu zabava, ali opasna zabava. Neko, na primer, sanja mutnu vodu, u sanovniku piše da će mu se nešto strašno desiti, i on živi pod tim opterećenjem. Simbol u snu dobija svoj smisao samo u kontekstu ostalih simbola. Analiza snova predstavlja delikatan i veoma odgovoran posao jer nas vodi u najdublje lične tajne, pa se u ruci tumača snova nalazi instrument od neprocenjive važnosti, ali koji može biti i štetan ako se nađe u rukama psihološki nepodobne i nestručne osobe.

dr Ivan Nastović

Back