Tugçe

ako sam dobro razumeo tema je postupak mlatog novopazarca nad mladom turkinjom, tj. odnos muškaraca prema ženama među muslimanima, a ne postupanje policije u kritičnim situacijama

- - - - - - - - - -
a kako ćeš u masovnij tuči u kafani - kafiću da proceniš ko je nevin a ko je stručan kad lete flaše i pesnice ?
što se tiče porodičnih razmirica, tu su stvari drugačije i tu si u pravu...ima milion situacija uostalom, ali ja pričam u reagovanju u masovnim tučama kafanskog tipa

- - - - - - - - - -

a i znaš kako...uvek su drugi pametniji koji posmatraju sa strane od onog koji teba da se umeša

- - - - - - - - - -

uostalom deviza organa je bezbednost sebe pre svega, a posle sve ostalo

znaci ja sam sad pametan, mislis ono nemam sta da kazem jer nisam organ?

ja tu duznost ne bi obavljao da tako razmiljam

ja kolko sa svatio oni su dosli i neznam zasto su napali dve svabice a turkinja se umesala da pomogne i nju su ubili

Tuğçe eilte zur Hilfe und fiel ins Koma

Die 23-jährige Studentin Tuğçe Albayrak bekam mit, wie zwei junge deutsche Frauen belästigt wurden und eilte sofort zur Hilfe. Doch ihre Zivilcourage endete damit, dass ein 18-jähriger S.erbe ihr mit der Faust auf den Kopf schlug. Die junge Frau liegt nun im Koma, ihre Situation ist kritisch.

Pa to sam i kazala

Sandžaklija (hrk pu) ima pasoš srbije i on je serbe .....

znaci ja sam sad pametan, mislis ono nemam sta da kazem jer nisam organ?

ja tu duznost ne bi obavljao da tako razmiljam

Ti se sećaš Fall Bachmeier

Žena se osvetila ubila je ubicu njene ćerke decenijama je robijala posle je obolela i umrla

Senal će dobiti smiješnu kaznu i mislim da je ta činjenica poraz za svakog roditelja čije je dijete u principu ubijeno a sud će doneti kaznu od evtl. 15 mjeseci ....

sigurno ih ne bih savertovao da izigravaju pravednike, osim možda ako je baš očigledno da nejak zlostavlja nejakog, pa taj moj može da uskoči ako može

Žena se osvetila ubila je ubicu njene ćerke decenijama je robijala posle je obolela i umrla

Senal će dobiti smiješnu kaznu i mislim da je ta činjenica poraz za svakog roditelja čije je dijete u principu ubijeno a sud će doneti kaznu od evtl. 15 mjeseci ....
kao što rekoh malopre, morao bi da je osvetim

ja rekoh da si za druge situacije tipa porodične razmirice i to...u pravu
a da za masovne tuče kažem da nisi u pravu

ma nebito ne trazim ja pravo unam za porodicne i masovne tuce al kazem je to ne bi obavljao ako nisam spreman za to

- - - - - - - - - -

ne secam se vise
pa osveta je gora nego totschlag

ma nebito ne trazim ja pravo unam za porodicne i masovne tuce al kazem je to ne bi obavljao ako nisam spreman za to

- - - - - - - - - -

ne secam se vise
pa osveta je gora nego totschlag

Ja

I sad aj ti meni reci kako je to Totschlag ? Die haben im Auto gewartet er hat mit voller Wucht und mit der Faust ein zierliche person geschlagen der schlag War evtl schon tödlich !

pa natovarice mu mozda vorsätzlich onda ce duze u aps

Znaš šta je nama advokat savetovao im Fach Rechtskunde imali smo dva dana praktički trening samo odbrane savetovao je da noću držimo kljuc od kola na prstu ono da provucemo prst kroz ring i ukoliko vam neko u mraku na usamljenim stazama stavi ruku na rame odmah se okrenite i kljuc u oko zatim trk sa tog mjesta ako želite pozvati hitnu to uradite iz govornice nikako sa privatnog ili dežurnog mobitela .....mi onako svi u glas au šefe kakva je to svinjarija ...a on će na to : a) niko normalan noću na usamljenim stazama ženi stavlja ruku na rame svaka normalna osoba ukaže na sebe npr viče halo znači on od vas neće ništa lijepo niti dobro imate pravo da se branite ! ..b) njemački zakon je takav da u svakom paragrafu imaju dva izlazna paragrafa tako da ukoliko na mjesto dešavanja pozovete hitnu može doći do suđenja i da okrive vas jer je vaša samo odbrana odviše drastična i potencijalno ubici morate plaćati odštetu ...takav je zakon

Znaš šta je nama advokat savetovao im Fach Rechtskunde imali smo dva dana praktički trening samo odbrane savetovao je da noću držimo kljuc od kola na prstu ono da provucemo prst kroz ring i ukoliko vam neko u mraku na usamljenim stazama stavi ruku na rame odmah se okrenite i kljuc u oko zatim trk sa tog mjesta ako želite pozvati hitnu to uradite iz govornice nikako sa privatnog ili dežurnog mobitela .....mi onako svi u glas au šefe kakva je to svinjarija ...a on će na to : a) niko normalan noću na usamljenim stazama ženi stavlja ruku na rame svaka normalna osoba ukaže na sebe npr viče halo znači on od vas neće ništa lijepo niti dobro imate pravo da se branite ! ..b) njemački zakon je takav da u svakom paragrafu imaju dva izlazna paragrafa tako da ukoliko na mjesto dešavanja pozovete hitnu može doći do suđenja i da okrive vas jer je vaša samo odbrana odviše drastična i potencijalno ubici morate plaćati odštetu ...takav je zakon

normalno, normalno da se tako radi, napadaca ubijes od batine i pobegnes da se ne petljas sa budalama i sudovoma

- - - - - - - - - -

Tako će Senal proći bio pijan nije znao šta radi čitaj nije namjerno a devojka trune u zemlji !

znam ja sve to nisam ja reko da je to ok al tako biva pri alkohlu i voll oder nicht vollzurechnungsfähig

Код нас Мек има обезбеђење, тешко да би и у башти могло нешто да се деси; не мислим на оне Мекове поред Ибарске и слично, него на ове централне.

Тужно, увек је тужно кад неко узалуд изгуби главу. Мислим да моја деца паметно резонују што се тиче конфликта, а негде сам рано реаговао кад сам приметио агресивност. Верујем да би овај старији, одмах звао полицују, не би улазио у физичке обрачуне... Ако му деси да има конфлит, онда то реши један на један, да нико не види, а богами изледа да ту уме да буде суров, ал то ради без публике. Млађи је још мали, тако да не знам још шта ће бити, он брани другове и слично...

Ah, isto je to svuda skoro regulusano, zato se kaže i kod nas da nije pametno biti svedok, dobrovoljno se prijaviti...

Divan primer devojke <3

S obzirom na godine, Turkinja 23. Napadnute devojcice 12 i 15, napadac 18.

Smatram da je odgovorno postupila.

Bila bi ponosna da mi je cerka, sestra, drugarica. <3

Pa za pocetak bih ih naucila da znaju da brane sebe. Od pete godine bih ih upisala na borilacke vestine i musku i zensku decu. A to da li ce pomoci u nevolji neka odluce sami. Nemoguca mi je misao da mogu vaspitati svoju decu tako da izrastu u pickice, a jos manje da budu budale koje ce ginuti da bi glumili heroje. Kada bi neko dete maltretirali u skoli bila bih ponosna kada bi se moje dete umesalo i branilo to dete ako ima moc da to ucini, a da ne stavi sebi na vrat neke debile, ali bih bila porazena da mi neko pretuce dete ili mu neko pukne ciglu u glavu zato sto je neko hteo nesto da ukrade na ulici. Cak i njima da neko pripreti i da od njih kradu, bila bih zadovoljnija da daju to sto im se trazi nego da se kurce pa da dobiju batine.

- - - - - - - - - -

Код нас Мек има обезбеђење, тешко да би и у башти могло нешто да се деси; не мислим на оне Мекове поред Ибарске и слично, него на ове централне.

Тужно, увек је тужно кад неко узалуд изгуби главу. Мислим да моја деца паметно резонују што се тиче конфликта, а негде сам рано реаговао кад сам приметио агресивност. Верујем да би овај старији, одмах звао полицују, не би улазио у физичке обрачуне... Ако му деси да има конфлит, онда то реши један на један, да нико не види, а богами изледа да ту уме да буде суров, ал то ради без публике. Млађи је још мали, тако да не знам још шта ће бити, он брани другове и слично...

Kul su ti deca:heart:

Back