Tugçe

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
U njemačkom gradu Offenbach prije par dana došlo je do tragičnih dešavanja gde je mlada studentkinja Tugçe koja je radila u Mac Donald stala u odbranu sa još par gostiju ,., pijanih njemica koje su bile napadnute od grupe momaka , poslije smjene Tugçe je sačekao pazarac Senal lupio je šakom u slijepoocnicu devojka je pala i udarila glavom od kamen ! Prevezena je u bolnicu bez svijesti priključena na aparate . Brzo je ustanovljen da nema reakcije mozga i da je jedino održavaju aparati .

Zanima me da li učite decu da zastupe u nevolji ? Šta savetujete ?

Ja sam svojima uvijek rekla da moraju pomoći ali isto tako da najprije snime situaciju ....

tosko je odreagovati u takvim stvarima teko deca znaju da snime situaciju pogotovu ako nisu skolovani za to i nema iskustva

treba pomoci al ponekad mahom onaj ko pomaze on i nastrada

tosko je odreagovati u takvim stvarima teko deca znaju da snime situaciju pogotovu ako nisu skolovani za to i nema iskustva

treba pomoci al ponekad mahom onaj ko pomaze on i nastrada

Znaju računati ako je njih 10 a 3 napadača oni tu već mogu pomoći ako je obrnuto već i nemogu ali mogu mobilisati još ljudi (ulet u kafić , restoran itd.) ...

ne kazem da ne moze, al od 10 slucaja dva prodju dobro, radio sam po kaficima godinama i na vratima, klinci ne mogu to proceniti i mahom ta tri prebiju 10 ostalih, jel imaju taj agresivan potencijal i austikuju kad dodje do guzve da ih je tesko zaustaviti

Decu učimo da imaju stav i naravno, da razmišljaju svojom glavom.
Bilo bi mi poražavajuće da izrastu u ljude bez trunke empatije kojih se tuđa nevolja ne tiče. Još strašnije bi mi bilo da se zaleću kao muve bez glave.
Sem toga, postoje situacije u kojima nije moguće izbeći fizički kontakt, pa je važno da znaju da se odbrane, ili da odbrane slabije od sebe, i zato se tata od najranijeg uzrasta igra raznoraznih borilačkih igara sa njima. Po nekad bude i igračka plačka, najčešće se razbesne što nisu dovoljno jaki.

Decu učimo da imaju stav i naravno, da razmišljaju svojom glavom.
Bilo bi mi poražavajuće da izrastu u ljude bez trunke empatije kojih se tuđa nevolja ne tiče. Još strašnije bi mi bilo da se zaleću kao muve bez glave.
Sem toga, postoje situacije u kojima nije moguće izbeći fizički kontakt, pa je važno da znaju da se odbrane, ili da odbrane slabije od sebe, i zato se tata od najranijeg uzrasta igra raznoraznih borilačkih igara sa njima. Po nekad bude i igračka plačka, najčešće se razbesne što nisu dovoljno jaki.

Upravo tako :)

U njemačkom gradu Offenbach prije par dana došlo je do tragičnih dešavanja gde je mlada studentkinja Tugçe koja je radila u Mac Donald stala u odbranu sa još par gostiju ,., pijanih njemica koje su bile napadnute od grupe momaka , poslije smjene Tugçe je sačekao pazarac Senal lupio je šakom u slijepoocnicu devojka je pala i udarila glavom od kamen ! Prevezena je u bolnicu bez svijesti priključena na aparate . Brzo je ustanovljen da nema reakcije mozga i da je jedino održavaju aparati .

Zanima me da li učite decu da zastupe u nevolji ? Šta savetujete ?

Ja sam svojima uvijek rekla da moraju pomoći ali isto tako da najprije snime situaciju ....
ja bi tome odma presudio
eto...još više sam se iznervirao :/
bolje da nisam čitao ovo

to se zove civilkuraz, dok se biju ne moras se mesati tek kad lezi je uterlassene Hilfe
Уствари ово је била тактика домаће милиције 80их и 90их(вероватно и пре, а такође вероватно и данас) приликом туча у кафанама и кафићима.
Хапсе тек кад се ситуација смири, или углавном смири.

i ovde je slicna taktika kad je masovna tuca ako je doso jedan auto samo gledaju dok ne dodje pojacanje ako dodje ako ne kad se smiri izvuku par njih, ponekad potrefe krivca ako ne a mahom krivac vec pobegne onda se uzimaju podaci i izjave i gone krivca drugim putem

Уствари ово је била тактика домаће милиције 80их и 90их(вероватно и пре, а такође вероватно и данас) приликом туча у кафанама и кафићима.
Хапсе тек кад се ситуација смири, или углавном смири.
i danas je
a šta ti predlažeš ?
da upadnem među 50 pijanih i drogiranih balavaca i da ih razdvajam ?

pa šta ti predlažeš ?
da upadnem među 50 pijanih i drogiranih balavaca i da ih razdvajam ?

e vidis ti si stucan ti mozes da snimis situaciju dal ces medj budale da upadas ili ne
al kad su ugrozeni nevini smatram da je tvoja duznost da upadas ako si se opredelio za taj posao i dao zakletvu

ako sam dobro razumeo tema je postupak mlatog novopazarca nad mladom turkinjom, tj. odnos muškaraca prema ženama među muslimanima, a ne postupanje policije u kritičnim situacijama

- - - - - - - - - -

e vidis ti si stucan ti mozes da snimis situaciju dal ces medj budale da upadas ili ne
al kad su ugrozeni nevini smatram da je tvoja duznost da upadas ako si se opredelio za taj posao i dao zakletvu
a kako ćeš u masovnij tuči u kafani - kafiću da proceniš ko je nevin a ko je stručan kad lete flaše i pesnice ?
što se tiče porodičnih razmirica, tu su stvari drugačije i tu si u pravu...ima milion situacija uostalom, ali ja pričam u reagovanju u masovnim tučama kafanskog tipa

- - - - - - - - - -

a i znaš kako...uvek su drugi pametniji koji posmatraju sa strane od onog koji teba da se umeša

- - - - - - - - - -

uostalom deviza organa je bezbednost sebe pre svega, a posle sve ostalo

Poslednja izmena:
ja kolko sa svatio oni su dosli i neznam zasto su napali dve svabice a turkinja se umesala da pomogne i nju su ubili

Tuğçe eilte zur Hilfe und fiel ins Koma

Die 23-jährige Studentin Tuğçe Albayrak bekam mit, wie zwei junge deutsche Frauen belästigt wurden und eilte sofort zur Hilfe. Doch ihre Zivilcourage endete damit, dass ein 18-jähriger S.erbe ihr mit der Faust auf den Kopf schlug. Die junge Frau liegt nun im Koma, ihre Situation ist kritisch.

On je izjavio da je devojci odvalio šamar .

Koja je to stoka iz kakve li je to kuće samo se to pitam

A i pijane njemice 13-16 godina ..dje su ti roditelji ..fuj

Kad vidim kakvih sve ima dodje mi da povratim

dao bi mu ja šamar...da sam otac te devojke morao bi da je osvetim

- - - - - - - - - -

ja kolko sa svatio oni su dosli i neznam zasto su napali dve svabice a turkinja se umesala da pomogne i nju su ubili

Tuğçe eilte zur Hilfe und fiel ins Koma

Die 23-jährige Studentin Tuğçe Albayrak bekam mit, wie zwei junge deutsche Frauen belästigt wurden und eilte sofort zur Hilfe. Doch ihre Zivilcourage endete damit, dass ein 18-jähriger Serbe ihr mit der Faust auf den Kopf schlug. Die junge Frau liegt nun im Koma, ihre Situation ist kritisch.

a, ok sad mi je sve jasnije :ok:
:neutral:

Back