Tudji izbori

Mene pogađaju izbori mog brata jer se zadovoljava dnom dna i iz godine u godinu snižava kriterijume. Sam sebe unižava, a zaslužuje i više i bolje.
Verovatno ću imati isti problem i sa mojom decom.
Kada nešto ne razumem, ja pokušam da razumem, da sagledam iz nekog drugog ugla. Ali ipak nisam evoluirala, mnoge stvari su mi ostale nedokučive.
Ljudi osuđuju ono što ne razumeju. To je prosto. Što je čovek inteligentniji, lakše može da shvati.
Ja sam uglavnom duduk, ne kapiram, ali ni ne osuđujem jer nije moje da sudim.

I sto ima vecinu sirinu..sto je vise doziveo, proziveo...sto se sa vise ljudi druzio i razmatrao stvari iz vise uglova ,zna da je svako prosudjivanje totalna glupost.

Zasto ljude toliko pogadjaju tudji izbori?

Da li ce se neko ozeniti, udati, imati dete, jedno, dva, izlaziti sa njih sto ili biti sam sto godina? Zato to sumnjaju u svoj pa imaju potrebu da sebi dokazuju nesto?

Zasto neki naizgled "srecan i zadovoljan" covek ima potrebu da toliko osudjuje izbore koji su drugaciji od njegovog?

Da li se ljudi slade tudjim neuspesima i da li su istinski sposobni da se raduju tudjem uspehu?

Sta vi mislite o tome?

mnogo treba na sebi da rade takvi ljudi, mnogo
a u čemu je poriv: mislim neko nezadovljstvo sobom i vlastitim životom, pa iz tog "nemira koji tinja" se kače za druge ljude i njihove izbore

Pa poznajem tehniku pravilnog postavljanje pitanja tako da oni sami dodju do resenja :)

Pa tacno je to sto pise, ja znam ko sam a ocekujum da i drugi znaju ko su..ne treba ja da im to kazem a ni da razmiljam o njima .
Aha, dakle ti im dođeš nešto kao psihoterapeut-tehničar a oni dolaze kod tebe na psiho-tehnički pregled. Zanimljivo. :)

Elem, briga o sebi i nebriga o drugome, kao cilj. Fantastično!
Cilj koji se postavlja tako da njegovo ostvarenje omogućava osećanje nadmoćnosti ili podizanje sopstvene ličnosti do visine na kojoj se oseća da je život, jedino takav prilično vredan življenja. Provokativno...

Zasto ljude toliko pogadjaju tudji izbori?

Da li ce se neko ozeniti, udati, imati dete, jedno, dva, izlaziti sa njih sto ili biti sam sto godina? Zato to sumnjaju u svoj pa imaju potrebu da sebi dokazuju nesto?

Zasto neki naizgled "srecan i zadovoljan" covek ima potrebu da toliko osudjuje izbore koji su drugaciji od njegovog?

Da li se ljudi slade tudjim neuspesima i da li su istinski sposobni da se raduju tudjem uspehu?

Sta vi mislite o tome?

Ti si ovim pitanjima ujedno dala i odgovore.
Na svako pitanje moj odgovor je potvrdan.

naravno ljudi imaju potrebu da dokazuju sebi da su normalni
i da su njihovi izbori ispravni
a ako je neko drugaciji a pritom normalan
onda ispada da oni nisu
jedino naizgled i ima
veruj mi nikad nećeš čuti osudu potcenjivanje i podyebavanje od srećnih ljudi
ali nikad!
mislim da je prirodno radovati se uspehu onog ko ti se sviđa
i radovati se neuspehu onog ko ti se ne sviđa

Aha, dakle ti im dođeš nešto kao psihoterapeut-tehničar a oni dolaze kod tebe na psiho-tehnički pregled. Zanimljivo. :)

Elem, briga o sebi i nebriga o drugome, kao cilj. Fantastično
!
Cilj koji se postavlja tako da njegovo ostvarenje omogućava osećanje nadmoćnosti ili podizanje sopstvene ličnosti do visine na kojoj se oseća da je život, jedino takav prilično vredan življenja. Provokativno...

Aha ..jeste :D
Ako ti tako shvatas da sebi stvaram osecaj nadmocnosti i da je sve to sto radim provokativno, potpuno je u redu. Na tvoje shvatanje ne mogu uticati

Back