Tudje dete!

Svako ima pravo da bude sebičan i netrpeljiv, kad je na svom terenu.
Nikog ne ugrožava time.
Mada svašta ljudi podrazumevaju pod egoizmom.. moja bivša drugarica je mislila da sam egoista ako neću s njom po 6h dnevno da gledam klipove na youtube-u (imam pametnija posla).

pa da. niko nije duzan da trpi tudje dete, kao sto niko ne bi bio duzan da trpi moje dete. a za sebe mislim da bih bila stroga mama :lol:, a sigurno ne bih dozvolila da mi dete skace po glavi. a tek ovo ispod boldovano. sta dete ima da cita moje poruke na telefonu. hit je sto oni ne citaju detetove poruke, a trebalo bi da pogledaju i imaju uvid u desavanja.

Тата вероватно у томе не види проблем, његов мезимац је њему диван.
Тема може да оде много широко, јер већина родитеља последњих година дозвољава деци свашта, под паролом:,,Нека дете буде слободно!'' Слободно мало сутра! Зна се ко је родитељ, а ко дете! Односно, требало би да се зна..
Имам родитеље деце у одељењу, много њих, којима деца узимају мобилни и читају им поруке, а они дететов мобилни не пипну, неће да залазе у дететову интиму... :(

Moj brat od strica koa mali užasno beše nemiran. Mislim da nije imao dovoljno pažnje niti su sa njim dovoljno radili.
Jednom smo došli kod njih, otac, majka i ja. Majka je inače dva puta operisala kičmu, i ima strahovith problema sa tim, budući da operacije nisu uspele.
On es eigrao, i iz čista mira došao i pesnicom udario moju mamu u leđa.
On su rekli samo: "Nemoj to da radiš", a on je nastavio da trčkara.
Onda im je tata skrenuo pažnju, da je to opasno, i da je to nevaspitano, zapušteno dete, i kad tako olako prelaze preko ovakvih stvari, koje su mogle itekako da stvore problem, jer mama inače nije dobro.
Otišli smo prerao kući, jer je mami pozlilo. A nije imala lekove.

Ne volim taj nemir dece.
Onda su nam bili neki poznanici sa dvoje dece koji su se igrali oko šahta, a roditelji nisu marili. Mama se živa izmučila prateći hi pogledom da vidi šta rade.

Imate li vi problema kad vam drug ili drugarica (komsija-komsinka) dovedu i svoje dete kod vas na kafu koje vam prevrne kucu naopako koliko je nemirno! Da li vam se desilo da vam "brizni tata" deteta uz blazen osmeh pokazuje koliko voli svoje majmunche time sto mu dozvoljava da lupa ekran vaseg televizora plasticnom casom ili baca vas bezicni telefon od beton. Dodje mi jedan drug na RADNO MESTO u kancelariju na drugom spratu SA KOLICIMA i bebom u njima. Uneo u kancelariju kolica i zatvorio prolaz za stranke koje tu dolaze i prica kao navijen neke isprazne price i kleberi se a da pritom nista nije smesno a dete URLA tako da mi se cela kancelarija ori od placha dok mi stranke ulaze i gledaju sve to a on uopste ne primecuje moju nervozu niti neprijatnu situaciju za stranku, nego nastavlja i dalje po svom da brblja kao neka dokona zenturaca. Pa mi jednom opet dosao sa detetom koje urla cim ga spusti na zemlju, jer je naviklo da se nosi u rukama i zove neke svoje ljubavnice iz moje kancelarije posto kuci ne sme od zene, a dete mi razbi pola inventara. Pazi sad ovo, stavlja mi dete na radni sto i ono u prljavim cipelama gazi po mojoj dokumentaciji i TASTATURI a otvorena mi aplikacija programa za racunovodstvo gde knjizim podatke. Kako bi ste vi reagovali na "tatinog debila" i tatu retarda? Da li je normalno to sto sam pozeleo da klincu "odshrafim" glavu i bacim kroz prozor? Osetio sam ekstreman bes! Kako vi otkacinjete "drugove" koji vas smaraju svojom pricom i pojavom?

Pa taj "Tata" je nekulturan ili ko god cim ne zna da smiri dete kuci.Ne zna da mu kaze prekini da to radis.To je njegovo vaspitanje cim detetu dozvoljava.A to u kancelariji nema potrebe da ti dolazi isto nekuturno,plus jos da ima stranke i da ti prica neke gluposti.Otkaci to ili mu kazi da takvo ponasanje ne mozes da trpis.

Da je moje pa da ga trpim, ovako, neka od nekog drugog "uci" svoja htenja i ogranicenja. Em mi dodje debil i smor od coveka sa praznim pricama, em dovede plach i kuknjavu od deteta i sad ja kao leceni depresivac (F 41.2) trebam da tolerisem i njega i njegovo dete. Mada priznajem da sam i ja odavno otis'o u K.....sa zivcima, jos od 1992.
Pa, ko te je ter'o da ideš u dragovoljce ?!? :lol:

Imate li vi problema kad vam drug ili drugarica (komsija-komsinka) dovedu i svoje dete kod vas na kafu koje vam prevrne kucu naopako koliko je nemirno! Da li vam se desilo da vam "brizni tata" deteta uz blazen osmeh pokazuje koliko voli svoje majmunche time sto mu dozvoljava da lupa ekran vaseg televizora plasticnom casom ili baca vas bezicni telefon od beton. Dodje mi jedan drug na RADNO MESTO u kancelariju na drugom spratu SA KOLICIMA i bebom u njima. Uneo u kancelariju kolica i zatvorio prolaz za stranke koje tu dolaze i prica kao navijen neke isprazne price i kleberi se a da pritom nista nije smesno a dete URLA tako da mi se cela kancelarija ori od placha dok mi stranke ulaze i gledaju sve to a on uopste ne primecuje moju nervozu niti neprijatnu situaciju za stranku, nego nastavlja i dalje po svom da brblja kao neka dokona zenturaca. Pa mi jednom opet dosao sa detetom koje urla cim ga spusti na zemlju, jer je naviklo da se nosi u rukama i zove neke svoje ljubavnice iz moje kancelarije posto kuci ne sme od zene, a dete mi razbi pola inventara. Pazi sad ovo, stavlja mi dete na radni sto i ono u prljavim cipelama gazi po mojoj dokumentaciji i TASTATURI a otvorena mi aplikacija programa za racunovodstvo gde knjizim podatke. Kako bi ste vi reagovali na "tatinog debila" i tatu retarda? Da li je normalno to sto sam pozeleo da klincu "odshrafim" glavu i bacim kroz prozor? Osetio sam ekstreman bes! Kako vi otkacinjete "drugove" koji vas smaraju svojom pricom i pojavom?

:lol:
Potpuno te razumem. Da, imam ogroman problem sa takvim ljudima, ne da je to ista drugacije od bilo koje druge vrste bahatog ponasanja.
Pravo da ti kazem reagovala bih na tatu retarda, ne na dete, iako je velika verovatnoca da ce i dete takvog tate biti retad. Na zalost. Ipak, nije dete krivo, kriv je roditelj. U nas je dosta rasiren taj stav da je sama cinjenica da imas dete dovoljna da se svasta nesto prasta, i da svi moraju da razumeju i gugucu i bebecu na tvoje decence i da ga obozavaju. Mene recimo nervira kada ljudi vode decu sa sobom tamo gde se zna da su guzve i redovi, i koriste ih kao propusnicu za prolaz preko reda. I kad ljudi precutno odbiju da propuste, obaveznio se klinac rasplace, pa posto arlauce, ljudi normalno kazu hajte, prodjite preko reda. Uzasno me to iritira, ali uvek precutim, jer znam da bi to izazvalo revolt - pa kako ne razumes, covek/zena/ljudi s malim detetom, zaboga miloga! Razumela ne razumela, nervira me to jbga. Ali ako je moja nadleznost, tipa moja kuca ili kancelarija, nisam tolerantna na takvo ponasanje, doduse moram da kazem da su mi prijatelji i njihova deca dobri, ne secam se da mi se ikada desilo da moram da reagujem. Ali zato su moji matorci prestali da zovu jedan drugi par matoraca na slavu jer su ovi redovno prethodnih godina dovodili unuke, mama je dobijala nervne slomove :lol:

Poslednja izmena:

Back