Tudja deca

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Evo jedne lepe temice

Zanimaju me vasa iskustva.

Da li ste imale iskustva sa tudjom decom, da vam dodju u goste i naprave haos?
I da li ste reagovale? Kako?

Naravno podrazumevam da roditelj ne reaguje? U tome i jeste problem.
Deca su deca. I dete ako slomi, prospe, isfleka, to je, roditelj reaguje, objasni gresku. To je po meni ok.
Ali kad roditelj ne reaguje, ili nezainteresovano kaze “Nemoj” okrene se a dete nastavi , sta radite?

Povod teme je naravno jedna takva situacija u kojoj dete sedi za stolom i mlati kasikom, pola tanjira je na podu, domacica kupi, a majka prokomentarise “Pazi i nemojte cistiti ja cu” ali nastavlja opusteno da jede a dete da prosipa. Nisam ja akter ali sam prisustvovala.

Elem, izvolite

svaka vama cast ali ja da se kockam s tudjim raspadom od dece i njihovim jos gorim roditeljima nema sanse,niti cu dete slati kod drugih da se igra,to moze samo na suze i traume da izadje

Zbog par takvih prijatelja, poslužim samo suv keks i perece, sok od jaubuke jer se najmanje vide fleke...

Ko god da dođe ima ista pravila kao i moja deca.
Jede se za stolom, ne skače po krevetima...
Ako brlja oko stola pa to je ok, dete je (pretpostavljam malo).
Imali smo situaciju da sin jedne prijateljice u više navrata kada su bili kod nas polomi mojoj deci igračke, i to uglavnom one malo bolje.
bukvalno ih namerno polomi, starji je od njih, nisu uopšte za njihov uzrast. Sada se sa njom viđam samo na kafi u gradu. Ne zovem je više kući, još godinu dve dok se mali ne sabere.
Ne svađam se sa roditeljima i ne pametujem im. Kao ni oni meni.
Veći problem mi je kada odemo u goste, a domaćica izvadi pun sto čokolade, bombona, čipsa, nekih sokova grdnih.

NAMa mali od prijatelja stalno cupa svetla u hodniku.
Bukvalno svaki put
I ona svaki put kaze “Nemoj” i mastavi pricu a on nastavi da cupa
Sad je to svetlo i okolo pregorelo i vidim crni se. :aha:
Za igracke me pravo da vam kaze zabole, deca nek uce da cuvaju svoje.

A imamo i jedne koji hrane bebu na trosedu, tako sto je legnu na bok i stave flasicu da dete vuce. Samo
Ono vuce, curi po namestaju, niko nista. :aha:

Meni ne smeta ono sto mogu da obrisem.
Ali brate mili necu namestaj da perem i lampe da menjam ... debilno je

NAMa mali od prijatelja stalno cupa svetla u hodniku.
Bukvalno svaki put
I ona svaki put kaze “Nemoj” i mastavi pricu a on nastavi da cupa
Sad je to svetlo i okolo pregorelo i vidim crni se. :aha:
Za igracke me pravo da vam kaze zabole, deca nek uce da cuvaju svoje.

A imamo i jedne koji hrane bebu na trosedu, tako sto je legnu na bok i stave flasicu da dete vuce. Samo
Ono vuce, curi po namestaju, niko nista. :aha:

Meni ne smeta ono sto mogu da obrisem.
Ali brate mili necu namestaj da perem i lampe da menjam ... debilno je
I šta onda?Vi namestite prekidače i štekere i kadtad će ga udariti struja.Vi nećete ništa biti krivi...Seljaci, ebi ga.Šta znaju šta je struja.

Sama si kriva sto to dopustas,lepo im kazes i ...nek shvate kako zele.
Pa kazem.
Kazem “Nemoj lampu to je struja” i dete nastavi jer mama ne reaguje

I šta onda?Vi namestite prekidače i štekere i kadtad će ga udariti struja.Vi nećete ništa biti krivi...Seljaci, ebi ga.Šta znaju šta je struja.
Ona krene da ga uzme a on i dalje cupa :aha:

Zašto je problem doneti pelenu ili peškir, i lepo ih zamoliti da stave ispod da ne bi curelo po trosedu? Ako se na to uvrede sa takvima je bolje ne družiti se . Uostalom, zar ne stave ništa ispod bebe, nego je legnu na trosed na koji se seda u odeći u kojoj se sedelo i van kuće?

Evo jedne lepe temice

Zanimaju me vasa iskustva.

Da li ste imale iskustva sa tudjom decom, da vam dodju u goste i naprave haos?
I da li ste reagovale? Kako?

Naravno podrazumevam da roditelj ne reaguje? U tome i jeste problem.
Deca su deca. I dete ako slomi, prospe, isfleka, to je, roditelj reaguje, objasni gresku. To je po meni ok.
Ali kad roditelj ne reaguje, ili nezainteresovano kaze “Nemoj” okrene se a dete nastavi , sta radite?

Povod teme je naravno jedna takva situacija u kojoj dete sedi za stolom i mlati kasikom, pola tanjira je na podu, domacica kupi, a majka prokomentarise “Pazi i nemojte cistiti ja cu” ali nastavlja opusteno da jede a dete da prosipa. Nisam ja akter ali sam prisustvovala.

Elem, izvolite

Имам једног братанца који ми је био ноћна мора кад су ми на гајби биле дечије журке, рођендани и било каква окупљања. Ладно га друштво није занимало, само је ишао и таманио све јестиво на шта наиђе.
Генерално, иду ми на нерв неваспитана и размажена деца.

Reagujem svaki put kad procenim da je ponasanje deteta nedolicno i ne obazirem se kako ce roditelj reagovati.

Slicno nesto sam i ja imala pre dve godine.
dete pravi nered za vreme jela, dobro, lepo ruckaj ne prosipaj, mama ja cu to srediti, dobro kazem ja.
Rucak zavrsen, skupljaju se tanjira deca otisla da se igraju, ona sedi mirno, ja joj lepo dam krpu da obrise sto i jos pride metlu da pocisti ispod detetove stolice.
Jos veci sok je dozivela kad je trebalo da krene kuci, kad sam rekla da se igracke prvo moraju posklanjati.
Vise nam ne dolaze, jer po njenom misljenu kod nas ne moze da se opusti jer u kuci vladaju stroga pravila.

obozavam decu od svoje tetke..kod uciteljice su jos obojica ali...
uvek neki lom po kuci narocito ako ih je vise ,
skoro kad su bili za slavu prosuli su sokove po sobi,otvorenu istoljenu cokoladu sam nasla ispod kreveta,
u stepenistu po zidu su bili otisci patika..e ali onda kad sam dozivela nervni slom..
ceo sprat su prvo usisali,pa brisali sa vodom,brisali prasinu,kada su zavrsili sve rekla sam da nije dovoljno dobro pa su morali ispocetka,
odmorila sam taman ta 2h pa i oni uz crtani kad ih je stigao umor:mrgreen:

generalno vecina dece je hiperaktivno,imaju visak energije
treba ih poslati na neki sport da je tamo trose

Poslednja izmena:
Zašto je problem doneti pelenu ili peškir, i lepo ih zamoliti da stave ispod da ne bi curelo po trosedu? Ako se na to uvrede sa takvima je bolje ne družiti se . Uostalom, zar ne stave ništa ispod bebe, nego je legnu na trosed na koji se seda u odeći u kojoj se sedelo i van kuće?

Stavila je tanku pelenu ali detetu curi. Sve natopilo namestaj

- - - - - - - - - -

obozavam decu od svoje tetke..kod uciteljice su jos obojica ali...
uvek neki lom po kuci narocito ako ih je vise ,
skoro kad su bili za slavu prosuli su sokove po sobi,otvorenu istoljenu cokoladu sam nasla ispod kreveta,
u stepenistu po zidu su bili otisci patika..e ali onda kad sam dozivela nervni slom..
ceo sprat su prvo usisali,pa brisali sa vodom,brisali prasinu,kada su zavrsili sve rekla sam da nije dovoljno dobro pa su morali ispocetka,
odmorila sam taman ta 2h pa i oni uz crtani kad ih je stigao umor:mrgreen:

generalno vecina dece je hiperaktivno,imaju visak energije
treba ih poslati na neki sport da je tamo trose

Lako je obrisati
Ali nisu sigurno prekrecili zid

Moraju granice da postoje
Jedno je razbacati a drugo napraviti stetu

Back