TUČA

muvalo:
Zato sam i postavila temu. Htela sam da cujem od vas da li postoje neke okolnosti u kojima ovako nesto moze da se dogodi, a da zvuci opravdano.
Mene je cela prica poprilicno zbunila.

Физичко насиље никада не може бити ''оправдано'', ма са које стране долазило!

(Упс, сетих се, двојици својих момака сам лупила по шамар.... 8-) ....али сам и једног и другог пре тога упозорила да ћу то урадити ако наставе да раде то што раде (први је хтео да сече вене преда мном (буквално :-( ), а други је био мало цуга па је правио неке сцене.. :roll: ..(а сад ће коментари типа: ''Ју, па шта си тражила са таквима?! :wink: :lol: ))))
(Свиђају ми се заградице. :lol: )

Hellen:
Физичко насиље никада не може бити ''оправдано'', ма са које стране долазило!

(Упс, сетих се, двојици својих момака сам лупила по шамар.... 8-) ....али сам и једног и другог пре тога упозорила да ћу то урадити ако наставе да раде то што раде (први је хтео да сече вене преда мном (буквално :-( ), а други је био мало цуга па је правио неке сцене.. :roll: ..(а сад ће коментари типа: ''Ју, па шта си тражила са таквима?! :wink: :lol: ))))
(Свиђају ми се заградице. :lol: )
Hellen, zavodnice! :lol:

muvalo:
Juce mi je drugarica pricala da je pretukla muza. Toliko ga je tukla da su joj sake bile u modricama. Zasto ga je tukla? Zato sto previse radi i ne posvecuje dovoljno paznje njoj i njihovoj bebi. Samo sam htela da vam javim da i to postoji. Sad je iznajmila stan dve ulice dalje od stana u kom zive, kaze potrebno joj je malo vremena da "radi na sebi".
Da li ste nekad bile u iskusenju da ucinite isto (pretucete muza ili iznajmite stan ili oboje)?
Nasilje je nasilje, nema opravdanja.
Imam utisak da ce ona njega od blata praviti ma koliko je energicna i puna zivota.

Sve to mi je tako tuzno,sto zbog samog cina toliko i zbog ocaja koji ljudi osecaju kad naprave tako nesto.Nadam se da nikada necu imati potrebu i zelju da tako umlatim svog decka.A i ako do toga dodje znacu da je vreme ili za kraj ili za psihijatra.

Bas mi je drago sto se javljate na temu :) Na forumu stalno kao pricamo o problemima, tu mi je, KAO, sve jasno... a onda se desi neka kriza sa ljudima koje stvarno poznajes i zanemis... ne znas sta da mislis, a kamoli sta da kazes...

muvalo:
Bas mi je drago sto se javljate na temu :) Na forumu stalno kao pricamo o problemima, tu mi je, KAO, sve jasno... a onda se desi neka kriza sa ljudima koje stvarno poznajes i zanemis... ne znas sta da mislis, a kamoli sta da kazes...
vaistinu,na forumu na svako pitanje nekog novog nespretnog forumasaa znam odgovor iz mesta,sve kako i sta treba da radi,a kad se desi rl e onda je malo drugacije
a tema:ne usudjujem se da udarim svog muza iako mi dodje.ne zato sto bi mi to vratio,uh to je najlakse vec zato sto bi to znacilo kraj necega,vise nikad ne bi bilo isto izmedju nas ako bi ostalo nesto...

Meni je to jezivo.
Fakat, toj zeni je potrebno da poradi na sebi. Uz strucnu pomoc.
Danas muz, sutra dete, komsinica, kolega... u modricama...
Zatim, kao zena koja bije je emancipovana a takav muskarac je siledzija...Eh, bas "emancipovano"...
Jednom sam jednom siledziji (komsiji) koji je zapretio da ce da bije moje ukucane (prvo jednog, a onda i ostale :) ) vrlo TIHIM i ozbiljnim glasom, i kao u poverenju, gledajuci ga pravo u oci, rekla : "Moze, ali ja cu tebi posle da skinem glavu"... (Bila su to ona uzasna ratna vremena) ... Fakat, kada sam zatvorila za sobom vrata svog stana bila sam bleda kao krpa... Komsija se smirio... Eto, toliko kod mene o nasilju...

Razbaruseno pile:
Volela bih da cujem i njegovu verziju veselog dogadjaja.Ako je stvarno tako da sam na njegovom mestu promenula bih bravu i podnela zahtev za razvod.

Njegovu verziju nezam, ali znam da on tu zenu voli. Voli i ona njega. Fora je u tome sto on jako voli svoj posao i provodi ceo dan radeci ga. Ona, koja su u njega zaljubila bas zato sto je takav kakav je, zeli da on sada postane neko drugi - to jest da prestane toliko da voli svoj posao - jer se situacija promenila od kada imaju dete, potrebno joj je vise nego sto je on do tada davao (vremena, paznje itd.). Ona se u svom zahtevu oseca opravdano, jer od njegove zarade ne zive - ona je ta koja ih izdrzava, u stvari. Glavna razlika izmedju njih je sto ona voli lovu i trosenje iste - zato i radi, da bi imala - materijalno - kvalitetan zivot. A on radi zato sto obozava svoj posao, a pare ga ne interesuju.
Moja prognoza je da se nista nece promeniti, oni ce prosto biti ljudi koji ce imati buran brak... ono, dva-tri meseca idila, pa se onda malo svadjaju i makljaju, pa onda naprave jos jedno dete i tako u krug...

muvalo:
Njegovu verziju nezam, ali znam da on tu zenu voli. Voli i ona njega. Fora je u tome sto on jako voli svoj posao i provodi ceo dan radeci ga. Ona, koja su u njega zaljubila bas zato sto je takav kakav je, zeli da on sada postane neko drugi - to jest da prestane toliko da voli svoj posao - jer se situacija promenila od kada imaju dete, potrebno joj je vise nego sto je on do tada davao (vremena, paznje itd.). Ona se u svom zahtevu oseca opravdano, jer od njegove zarade ne zive - ona je ta koja ih izdrzava, u stvari. Glavna razlika izmedju njih je sto ona voli lovu i trosenje iste - zato i radi, da bi imala - materijalno - kvalitetan zivot. A on radi zato sto obozava svoj posao, a pare ga ne interesuju.
Moja prognoza je da se nista nece promeniti, oni ce prosto biti ljudi koji ce imati buran brak... ono, dva-tri meseca idila, pa se onda malo svadjaju i makljaju, pa onda naprave jos jedno dete i tako u krug...

Hmmmm,znaci on voli da radi,a pare ga ne zanimaju :confused: nikad nije kuci - da slucajno ne bezi od kuce jer mu je dosadno,ili ona mnogo zvoca :?:
Ona ima pare,voli da troshi tj. nezavisna je zena ali joj je dosadno samoj kuci pored deteta,pa hoce da joj on razbije monotoniju svakodnevnice.
Mozda greshim,ali mislim da su u vrzinom kolu,bez dogovora i razgovora shta kome smeta i kako organizovati zivot.

Razbaruseno pile:
Hmmmm,znaci on voli da radi,a pare ga ne zanimaju :confused: nikad nije kuci - da slucajno ne bezi od kuce jer mu je dosadno,ili ona mnogo zvoca :?:
Ona ima pare,voli da troshi tj. nezavisna je zena ali joj je dosadno samoj kuci pored deteta,pa hoce da joj on razbije monotoniju svakodnevnice.
Mozda greshim,ali mislim da su u vrzinom kolu,bez dogovora i razgovora shta kome smeta i kako organizovati zivot.

Nije njoj dosadno, ja mislim - u stvari znam - da ona hoce da bude sa njim jer ga voli i voli da bude sa njim, a bogami zahteva i pomoc oko deteta. Ne znam da li on bas bezi od kuce - isto tako je i ziveo i kada je bio momak. Hm, mozda si u pravu, mozda stvarno bezi....Zanimljiva ideja.
Mislim da su njih dvoje nekompatibilni za zajednicki zivot (ona svoj posao moze da radi i da bude sa nekim, skoro sve zavrsava preko telefona, on stvarno mora da bude sam - jer vecinu vremena ili pise ili cita) . Mislim da ni jedno ni drugo nece popustiti. I jednom i drugom je previse stalo da budu 100% ono sto jesu...

zorab:
Zatim, kao zena koja bije je emancipovana a takav muskarac je siledzija...Eh, bas "emancipovano"...
Nemoj da si tako stroga. Ja imam potpuno razumevanje za to sto se desava i mirim se sa tim da ce ovakvih situacija da bude sve vise - i da ce biti drasticnije.
Emancipacija nije nesto sto se desava preko noci. To nije samo proces koji se odigrava spolja i donosi odredjene promene... Ti vrlo dobro znas da osnovna metamorfoza sto se emancipacije tice nastaje kako u svesti pojedinca, tako i u kolektivnoj svesti odredjene grupacije. Kao sto civilizacija nije mogla de preskoci neke stepenike, pa iz robovlasnickog drustva direktno uskoci u tzv. demokratiju, tako ni zene ne mogu postati emancipovane, pre nego sto iskuse fazu apsolutne nadmoci.
Muskarci polako zavrsavaju svoj put dominacije i postaju emancipovani, a pre nego sto i zene to postanu, morace malo da se kultivisu i izduvaju dok se ne uspostavi balans.
Proces muske dominacije je trajao milenijumima, a sada je red na zene... Ali vreme se ubrzava, pa se nadam da ljudsko drustvo nece jos toliko cekati da bi se stvari dovele u red.
Ako zene ne preteraju, tj. ako ne istrebe muskarce i ostanu dovoljne same sebi, nasi muski potomci mogu vec za nekoliko stotina godina ocekivati pravu ravnopravnost.

pa jesam i to zbog navodno iracionalnog razloga. mada da li ja uopste mogu da odgovorim na temu. uzas su ta pucanja plasim ih se cesto umem da budem jako kontrolisana... cini mi se da sam svesna svojih slabosti i mrachnih delova ali mozda i nisam mozda precenjujem svoju moc... nezadovoljstva se cesto gomilaju i gomilaju...

muvalo:

e smirice ih kad krenu da piju pilule za pritisak.... u nekim godinama chak i takvi brakovi se nekako umire... pitaj je shto se ne razvede

ali njima nista ne vredi da pricas oni uvek znaju najbolje i nece te slusati... samo klimnesh glavom i eventualno postavish neko neosudjujuce i prijateljsko pitanje... i mislim da j emoguce da te neko "voli" i da te povremeno i mrzi i osecas strepnju...

Memory:
Razgovor, razgovor, verbalni kontakt a ne fizički!!!
Budimo ljudi iako smo Srbi!!!
Mrzim kada čujem da se bilo ko bije...
Teško mi je kad vidim da neko bije decu...a kamoli da supružnici tako rešavaju svoje nesuglasice ili probleme...
Imam jednu poznanicu koja se bije sa mužem, prvo umlati on nju, pa ona njega, pa opet u krug...i tako žive godinama...Dobili su preslatku ćerkicu ( a umlatio ju je u 8.mesecu trudnoće - slomio joj rebro, mada sa bebom je nekim čudom bilo sve ok ), bilju se i dalje...Kada sam je pitala kako može da živi tako, odgovorila mi je "Pa ja njega volim." Ja sam bila u šoku i pitam je šta li to ona voli kod njega - nije znala da mi odgovori...
Pitam se da li možda neki ljudi priznaju da su mazohisti kroz takvo funkcionisanje?
Tužno je da deca sve to posmatraju i prisustvuju takvim scenama.
To je strašno...
Možda bi trebale da se grade sigurne kuće i za muškarce.

ovo mi je vec hevi

Julian_Duranona:
Nemoj da si tako stroga. Ja imam potpuno razumevanje za to sto se desava i mirim se sa tim da ce ovakvih situacija da bude sve vise - i da ce biti drasticnije.
Emancipacija nije nesto sto se desava preko noci. To nije samo proces koji se odigrava spolja i donosi odredjene promene... Ti vrlo dobro znas da osnovna metamorfoza sto se emancipacije tice nastaje kako u svesti pojedinca, tako i u kolektivnoj svesti odredjene grupacije. Kao sto civilizacija nije mogla de preskoci neke stepenike, pa iz robovlasnickog drustva direktno uskoci u tzv. demokratiju, tako ni zene ne mogu postati emancipovane, pre nego sto iskuse fazu apsolutne nadmoci.
Muskarci polako zavrsavaju svoj put dominacije i postaju emancipovani, a pre nego sto i zene to postanu, morace malo da se kultivisu i izduvaju dok se ne uspostavi balans.
Proces muske dominacije je trajao milenijumima, a sada je red na zene... Ali vreme se ubrzava, pa se nadam da ljudsko drustvo nece jos toliko cekati da bi se stvari dovele u red.
Ako zene ne preteraju, tj. ako ne istrebe muskarce i ostanu dovoljne same sebi, nasi muski potomci mogu vec za nekoliko stotina godina ocekivati pravu ravnopravnost.

E, zaletela sam se! Mislila sam da se moze precicom, ono "poraditi na svesti"... kao, prosvecivanje, elektrifikacija, pismenost... A istorija nas lepo uci (sto sam prenebregla, ali tvoj post mi je otvorio oci) da precice zavrsavaju stranputicom... Da, vi postajete emancipovani, mi moramo malo da vas bijemo...(Znaci li to da smo izgubile matrijarhat jer smo se previse, tada, emancipovale?)

Nisam za tuču i bijenje... Al ebes takvo musko da ga mlati žena ...Sta je rekao sutradan na poslu...To je maltretiranje u braku od strane žene...Ja ne ynam nijednu takvu, doduse ne znam nijednu koja dobija batine....-Hvala bogu

muvalo:
Juce mi je drugarica pricala da je pretukla muza. Toliko ga je tukla da su joj sake bile u modricama. Zasto ga je tukla? Zato sto previse radi i ne posvecuje dovoljno paznje njoj i njihovoj bebi. Samo sam htela da vam javim da i to postoji. Sad je iznajmila stan dve ulice dalje od stana u kom zive, kaze potrebno joj je malo vremena da "radi na sebi".
Da li ste nekad bile u iskusenju da ucinite isto (pretucete muza ili iznajmite stan ili oboje)?

'ebote.....:shock: :shock: :shock: .........odbijam da poverujem.....................:shock: .....misssiiiim da nije in bio cirke ili klinički mrtav, il tako nešto............ma ne verujem u priču...:shock:

Ako je istina, zena je definitivno idiot. Kakvo dete ce ona da odgaji, vaspita? Sta moze da se resi agresijom, bilo verbalnom, bilo fizickom? Coveku skidam kapu ako joj nije vratio, sumnjam da nije mogao, ipak, svaki muskarac je jaci od bilo koje zene. Ali, ta definitivno ima neki problem u glavi.

pa izbegavam sukobe tog tipa.
jeste da nemam muza,ali ne verujem da bih uzela da ga premlatim kada bi me nervirao.verovatno bih samo bila jako otrovna prema njemu u konverzaciji,ako ne bi moglo na lep nacin.
inace,tukla sam se jedino kad sam bila mala,ali to smao nekoliko puta.
a kada sam toliko besna na nekoga,to se obicno zavrsi tako sto dodjem kuci i razbijem nesto,ne namerno,nego u trenutku mi dodje.
tako sam jednom u trenucima besa zabola sestar u radijator,jednom sam lupila rukom o sto toliko da mi je pomodrila,jednom sam umalo razbila prozor,i tako neke sitnije stvari sam lomila...mada to se nije odavno desilo,ucim polako da usmeravam bes na neke druge stvari i ljude :)

Back