Tuča u Ovči

veruj mi,ne znas ti kako je bilo u kafileriji i ko je tamo radio
Veruj mi da znam :cool:
Iako nisam clan ni jednog drustva, veliki sam ljubitelj zivotinja.
Do sada sam uspela da izvucem sa dve prijateljice nekoliko pasa iz Ovce,
i videla sam sav uzas tamo, od zaposlenih do uslova i kulisa
E sad, kuce koje smo izvukli, udomljene su, a ne vracene na ulicu.

Reagovala sam zbog toga sto mislim da ovakve poruke sire rasnu mrznju i mobing prema takodje ugrozenoj grupi zivih bica : Cigani i mentalno zaostali ( jos gore ako je to ujedno)
Jer, verujte mi, mladja cerka volontira u Zoo vrtu, sta je tamo videla, kakav mentalni sklop
nekih radnika koji su vrlo beli i '' pametni'' da Vam pamet stane.
Ako razumemo zasto je kuca bolesna, agresivna ili sta vec, zasto to ne razumemo kod ljudi
Ja verujem da bi se svi oni rado zaposlili na nekom drugom mestu, rade da se prehrane.
pa makar i takav uzasan posao, zato jer ne postoji ni jedno udruzenje za njihovu zastitu:cool:

a ja mislim da oni vole da ubijaju pse motkama u glavu i da su zato radili tu

ko onaj jedan sto je rekao "ma kakva eutanazija,kakve inekcije,dajte meni da sredjujem to"
i covek je radio tu
to je onaj sa facom ko serijski ubica

uopste nema veze to sto su hvataci cigani...ali jesu cigani(bar su bili,oni sto sam ja vidjala)

znas,mogla bih i ja da se zaposlim tamo,da bih prezivela,al ja ne bih pse bacakala na onim motkama i maltretirala ih,vec bih humano postupala sa njima

taj posao uopste ne mora da bude nehuman,ali kada monstrumi rade tu,kakav ce da bude????

a ja mislim da oni vole da ubijaju pse motkama u glavu i da su zato radili tu

ko onaj jedan sto je rekao "ma kakva eutanazija,kakve inekcije,dajte meni da sredjujem to"
i covek je radio tu
to je onaj sa facom ko serijski ubica

uopste nema veze to sto su hvataci cigani...ali jesu cigani(bar su bili,oni sto sam ja vidjala)

znas,mogla bih i ja da se zaposlim tamo,da bih prezivela,al ja ne bih pse bacakala na onim motkama i maltretirala ih,vec bih humano postupala sa njima

taj posao uopste ne mora da bude nehuman,ali kada monstrumi rade tu,kakav ce da bude????

:cool:mi se ne razumemo, ocigledno :roll:
Sadista i monstrum je to sto jeste, koje god boje bio, (setimo se samo ''cistokrvnih Arijevaca ) ali u kontekstu posta koji sam citirala, stavljen je akcenat na CIGANI :cool:
Pa se onda cudimo sto covek koga napadne i izujeda ( :eek:mentalno retardirani) pas,
istog naziva npr Dzukelom :confused:
Ti i ja ne bi sigurno radile takav ''posao'' toljagama, al riba od glave smrdi, i definitivno im neko daje dozvolu, instrukcuju kako da rade, a to je njihov ''MENTALNO ZDRAV BELI'' DIREKTOR :cool:

akcenat je bio na mentalno retardiranom ciganinu a ne na ciganinu

al ajde...branimo "slabije" bez obzira sto su monstrumi a ne ljudi
nije ona pisala o ciganima uopste,vec samo o onima koji su radili u sinteraju

Interesantno... Pa onda budi siguran da je sve sto saznas iz medija tacno...:aha:. Ne verujem da su izmislili da je dete povredjeno, ali kad ulovis manje ili vise kontradiktorne izjave, zapitas se sta je jos netacno.

I meni je bilo cudno da je CIGANIN u pitanju, jer mi oni ne deljuju agresivno (mada nisam strucnjak).

Ako CIGANIN zivi u haosu i na lancu, mozda i nije cudno da podivlja. Umesto da neku lekciju dobije DIREKTOR, koji ga mozda i ne INSTRUIRA kako bi trebalo, strada ko ne treba, a onda ljudi koji bas ne vole CIGANE polude i zbog svih ostalih CIGANA, ljudi koji ih imaju ili brinu o CIGANIMA

Na kraju se opet namece pitanje sta se stvarno odigralo, u kakvim uslovima zaista zivi CIGANIN, kakvi su odnosi njega i DIREKTORA, da li su deca psa zaista odvezivala i jahala ili ne... Brdo pitanja bi se tu jos moglo postaviti.

Izvinjavam se EGYPTIAN CAT sto sam njen post uzela i preradila (zamenila reci )kao primer, sta sam u stvari htela da kazem svojom ''pobunom'' :)

akcenat je bio na mentalno retardiranom ciganinu a ne na ciganinu

al ajde...branimo "slabije" bez obzira sto su monstrumi a ne ljudi
nije ona pisala o ciganima uopste,vec samo o onima koji su radili u sinteraju
Ja nisam nista izmislila, posto ne poznajem Gdju ciji je post po meni sporan samo sam procitala sam kako pise :cool:
Ako Vi kao Moderator stojite da je to u redu, ja mogu samo da se povucem

Poslednja izmena:
Ma taj citat nema veze sa temom o tuci u Ovci. To je deo teksta S.M.Beslic, da ne skrecemo sa teme. Naravno, nema veze boja koze vec mentalni sklop licnosti. Taj posao moze da radi samo neko ko voli, ima deficitarnih zanimanja u gradskoj cistoci ......

Izvinjavam se EGYPTIAN CAT sto sam njen post uzela i preradila (zamenila reci )kao primer, sta sam u stvari htela da kazem svojom ''pobunom'' :)

Ja nisam nista izmislila, posto ne poznajem Gdju ciji je post po meni sporan samo sam procitala sam kako pise :cool:
Ako Vi kao Moderator stojite da je to u redu, ja mogu samo da se povucem

ne kazem da je diskriminacija u redu
samo ja to nisam shvatila kao diskriminaciju roma...i to je to
post je izmenjen i ok,sta sad?

Rođena sam ( greškom roditelja a ne svojom) u kraju gde je bilo puno Cigana. Našao se i po koji šinter i to im nije bilo samo zanimanje već i nadimak koji su nasleđivala i deca, kao i posao u nekim slučajevima. Ne mislim uopšte da su to mentalno retardirani ljudi, već neobrazovana sirotinja koja je svoj odnos prema životinjama razvila po početku rada. Znači, naučeni su da nemaju nikakvog osećaja prema njima i da se odnose onako kako to zahtevaju nadređeni! U praksi možemo videti šta se traži od njih i šta nagrađuje a to isključuje čovečnost i osećanja. Isto se dešava i kod onih u zoo vrtu!
Sve to ne opravdava naše ponašanje. Oni koji se deklarišu kao ljudi koji štite kategoriju diskriminisanih ne smeju pokazivati isti odnos prema drugoj grupaciji isto tako diskrimisanoj i šikaniranoj. U suprotnom se postavlja pitanje ispravnosti!

Rođena sam ( greškom roditelja a ne svojom) u kraju gde je bilo puno Cigana. Našao se i po koji šinter i to im nije bilo samo zanimanje već i nadimak koji su nasleđivala i deca, kao i posao u nekim slučajevima. Ne mislim uopšte da su to mentalno retardirani ljudi, već neobrazovana sirotinja koja je svoj odnos prema životinjama razvila po početku rada. Znači, naučeni su da nemaju nikakvog osećaja prema njima i da se odnose onako kako to zahtevaju nadređeni! U praksi možemo videti šta se traži od njih i šta nagrađuje a to isključuje čovečnost i osećanja. Isto se dešava i kod onih u zoo vrtu!
Sve to ne opravdava naše ponašanje. Oni koji se deklarišu kao ljudi koji štite kategoriju diskriminisanih ne smeju pokazivati isti odnos prema drugoj grupaciji isto tako diskrimisanoj i šikaniranoj. U suprotnom se postavlja pitanje ispravnosti!
:cool: bravo, samo to sam htela reci :D
tako nastaje krug diskriminacije, poruku koju dobije ljudsko bice, na sebi samom oseti, samo prenosi dalje...

Poslednja izmena:

Back