True Detective

• Začetnik teme Začetnik teme JAHVE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvih 5 epizoda dobro uspevaju da sakriju činjenicu da samo dva lika i postoje. Sve ostalo mekgafini. Vudijeva žena je, po vremenu na ekranu, bitan lik, a razvijena je otprilike koliko ona žrtva sa jelenskim rogovima.

Da,ovo je tačno :) Samo što su ta dva lika sjajna,posebno detektiv Rust koga je Matthew McConaughey odigrao fenomenalno. Po iščašenosti karaktera malo me podseća na Twin Peaks samo što je tamo čitav pregršt čudaka , a ovde samo jedan

Progutala sam prvu sezonu!
Koliko sam očarana Rastom, toliko sam mrzela Martija, ima toliko odbojnu facu, lik, nedopadljiv baš! Rast je baš detektiv, karakter po mom ukusu, dovoljno iščašen da mu se sasvim priklonim!
Serija me oduševila! Pogotovo jer radnja teče jasno i lako prativo, ne juri se u traganju.
Epizoda dugo traje, ali neosetno je da sat vremena sedimo kraj računara uz detektive!

Super serija, mozda na trenutke malo pretenciozno napisana i kraj je malo zbrzan. Metju Mekonahi je rasturio, prosto se ne zna gde je bolji, u delovima gde je mlad ili sa onim repom u policiji, savrseno je razumeo i tekst i ullogu.

Za drugu sezonu je Kolin Farel potvrdio, bas me zanima da li ce i on biti na ovakvom nivou jer je generalno govoreci super glumac ( In Bruges na primer...):super:

Super serija, mozda na trenutke malo pretenciozno napisana i kraj je malo zbrzan. Metju Mekonahi je rasturio, prosto se ne zna gde je bolji, u delovima gde je mlad ili sa onim repom u policiji, savrseno je razumeo i tekst i ullogu.

Za drugu sezonu je Kolin Farel potvrdio, bas me zanima da li ce i on biti na ovakvom nivou jer je generalno govoreci super glumac ( In Bruges na primer...):super:
ne znamzasto almislim da ce on da zas3re sve...:lol:

Vins Von? O čemu će da se radi, detektivi igraju između dve vatre kako bi skupili novac za sigurnu kuću za Ratka Mladića? To ime mi je jedno od glavnih antipreporuka za film (kao i Rob Šnajder, Kameron Dijaz i sl), mada mi je doskora antipreporuka bio i MekKonahi koji se naslanja na nešto... doduše više se i ne naslanja ni na šta na posterima za filmove... ne znam, posle razočarenja koje je kraj prve sezone nisam siguran ima li razloga da se gleda druga...

Vins Von? O čemu će da se radi, detektivi igraju između dve vatre kako bi skupili novac za sigurnu kuću za Ratka Mladića? To ime mi je jedno od glavnih antipreporuka za film (kao i Rob Šnajder, Kameron Dijaz i sl), mada mi je doskora antipreporuka bio i MekKonahi koji se naslanja na nešto... doduše više se i ne naslanja ni na šta na posterima za filmove... ne znam, posle razočarenja koje je kraj prve sezone nisam siguran ima li razloga da se gleda druga...

Sve isto, ali nakon fantastičnog izdanja Mekonahija možda se i od ovijeh izvuče nešto.

Skroz mi je dobra prva epizoda. Nije bas kao od prosle sezone, ali ima vise glavnih likova i pravac u kom ide jos nije definisan. Prosle sezone smo od starta videli da su bitni samo njih dvojica i da traze nekog bolesnog serijskog ubicu.

Likovi mi za sada deluju zanimljivo, gluma je na zadovoljavajucem nivou, atmosfera je dobra, posebno mi se dopala scena na motoru.

Skroz mi je dobra prva epizoda. Nije bas kao od prosle sezone, ali ima vise glavnih likova i pravac u kom ide jos nije definisan. Prosle sezone smo od starta videli da su bitni samo njih dvojica i da traze nekog bolesnog serijskog ubicu.

Likovi mi za sada deluju zanimljivo, gluma je na zadovoljavajucem nivou, atmosfera je dobra, posebno mi se dopala scena na motoru.
Pokidala scena :cool:

U sekciji komentara povodom one pesme iz True detective-a na tjubu naleteh na nešto zanimljivo:

Season one's theme was time. It dealt with Nietzsche's concept of the same events coming full circle for eternity.

Season two's theme is vice. It deals with the two main concepts presented within Alistair Crowley's Satanist philosophies. Firstly, Crowley explored extremes, committing acts that went far beyond what the public deemed even remotely acceptable. Through embracing sin, Crowley made his most important revelation "Do what thou feel" - the law of Thelema.

The characters of season two are saturated in the mutual sin of a world gone wild, where a tangle of extremes have replaced divine order. In truth, True Detective 2 is a story of lost souls wandering the abyss of hell for any trace of meaning.

Sad ću drugu epizodu da odgledam. Prva nije bila loša. Gluma je sasvim ok, priče su mi totalno konfuzne i nespojive, al ima ih puno i verovatno su i igrali na to da će ljudi koji su odgledali prvu sezonu sigurno da nastave da gledaju posle prve epizode, pa su se onda više skoncentrisali na predstavljanje likova i, kao što je Direkt lepo našao citat, njihovih poroka, nego na objašnjavanju radnje.
Ali uzevši u obzir koliko je visoko prva sezona postavila lestvicu, nisam očekivala da će mi se druga sezona sa drugim glumcima uopšte dopasti dopasti. Svaka čast za sada.

Znaci glavna tema True Detective je smoreni i mizerni zivot detektiva, antiheroja, koji se nadju i u borbi sa trulim sistemom u resavanja slucajeva, a cela radnja obituje u trulom drustvu.
Umetnicki stvarno dobro uradjeno.:ok:

Kakvi su utisci odgledane druge sezone?
Mislim, u odnosu na prvu?

Imamo bojazan, jer ne znam koliko će mi leći, budući da mi je prva sezona bila isuviše dobra, stoga, kako ću sve meriti spram nje, pitam se kako će mi biti kada otpočnem drugu.

Kakvi su utisci odgledane druge sezone?
Mislim, u odnosu na prvu?

Imamo bojazan, jer ne znam koliko će mi leći, budući da mi je prva sezona bila isuviše dobra, stoga, kako ću sve meriti spram nje, pitam se kako će mi biti kada otpočnem drugu.

Nisam odgledao zadnju epizodu, ali po mom misljenju druga sezona je bolja od prve.

Znaci u prvoj je Rust Cohle bio one man show, a u drugoj imas galeriju zanimljivih likova, dobru pricu koja se lepo razvija, umetnicki deo i mracnjastvo je dobro uradjeno itd.

Poslednja izmena:

Back