True Detective

• Začetnik teme Začetnik teme JAHVE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledao u prethodna dva dana svih 5, čeka se nestrpljivo :cool:
U početku mi je delovala sporo, ali onda sam shvatio da ne treba da očekujem fast-paced momente u ovakvoj seriji, i kada se dovoljno razvila nit radnje, odnos junaka i karakterizacija, serija je dostigla svoj vrhunac. Ima gotovo sve što može imati, i nemam zamerki za sad.
Ambijent je isto neverovatan, većim delom scene su snimljene tokom dana i lepog vremena ali iz njega uvek uspeju da izvuku neki očaj, turobni osećaj koji samo doprinosi čitavoj atmosferi. Kontrola kamere me je oduševila u četvrtoj, kad nastane čitava zavrzlama sa bajkerima, to je jedan od "fak jea" momenata, rađa ono osećanje koje sam ranije imao možda samo tokom gledanja Ozymandiasa u BB.

Sinoć pogledah prvu epizodu. Uh! Kakvo crnilo izbija iz ovoga, ne znam da sam ikad video nešto ovako autentično pesimistično na televiziji.

"Maybe the honorable thing for our species to do is deny our programming, stop reproducing, walk hand in hand into extinction, one last midnight, brothers and sisters opting out of a raw deal."

A-joj, kako se izduva u poslednjih par epizoda. Potpuno nezanimljiv negativac, metoda kojom dođu do njega, oprost i optimizam. The light is winning... Meh.
Yup,a jos pritom nisu nista ni resili...Ubili su samo jednog poremecenog seljana.Dok su na snimku verovatno svi ljudi na visokim pozicijama do kojih ne mogu ni doci :confused:

Toliko su potencirali pricu o Martijevoj cerki (promiskuitetno ponasanje,onda ona scena kada je poslagala barbike...) i na kraju su to potpuno zanemarili.Jedino ako planiraju da nastave istu pricu u drugoj sezoni mada cisto sumnjam.

Poenta je u likovima - ne u priči. Ne zaboravite da su uvek tu sledeće sezone da stvore aluzije, što verujem da će biti slučaj. Sam Rust je rekao da se ništa na ovom svetu ne može rešiti :) In media sres postupak, ne treba nam sve, ljudi.I ne mogu dvojica da se reše svih zala.

Poenta je u likovima - ne u priči. Ne zaboravite da su uvek tu sledeće sezone da stvore aluzije, što verujem da će biti slučaj. Sam Rust je rekao da se ništa na ovom svetu ne može rešiti :) In media sres postupak, ne treba nam sve, ljudi.I ne mogu dvojica da se reše svih zala.
Ovo vazi do poslednje 3 epizode...Al poenta je sto nisu zasrali samo pricu nego i likove xD

Prvih 5 epizoda dobro uspevaju da sakriju činjenicu da samo dva lika i postoje. Sve ostalo mekgafini. Vudijeva žena je, po vremenu na ekranu, bitan lik, a razvijena je otprilike koliko ona žrtva sa jelenskim rogovima.

Nema više sljedećih sezona. Poslije ove sezone više nema Martija i Rasta, Mekonahi je to rekao, gledao sam u intervjuu, biće neki drugi detektivi, vjerovatno i neka druga priča, što je nevjerovatna šteta.

Nema više sljedećih sezona. Poslije ove sezone više nema Martija i Rasta, Mekonahi je to rekao, gledao sam u intervjuu, biće neki drugi detektivi, vjerovatno i neka druga priča, što je nevjerovatna šteta.

znam to, al uvek postoji mogućnost da se prave aluzije i na neki način otkrića vezana za ovu priču iz prve sezone, ako nije imao to u obzir pisac, sad će sigurno uzeti zbog reakcija drugih ljudi

Evo novih kandidata za glavne role:

10013358_218181108380941_806217583_n.png

:mrgreen:

Ova serija mi je mnogo hvaljena, od strane ljudi koji znaju koliko zaluđeno volim "Criminal minds", i ovekva tipove serija uopšte.
Još uvek nisam pogledala niti jednu epizodu, i ne znam kako će mi se ova svideti, ali priča deluje i više nego primamljivo.

Ova serija mi je mnogo hvaljena, od strane ljudi koji znaju koliko zaluđeno volim "Criminal minds", i ovekva tipove serija uopšte.
Još uvek nisam pogledala niti jednu epizodu, i ne znam kako će mi se ova svideti, ali priča deluje i više nego primamljivo.
Pa nije bas slicna sa criminal minds,ne znam kakve su nove sezone cm ali dok sam pratio ranije bilo je 90% epizode psihologija kriminala :lol: A ostalih 10 % FBI kurcenje :D

Back