Trudnoca-zajednicka odluka

Hej, naravno da sam mislila na prestanak koriscenja kontacepcije :-) Sve to sto ste napisale je tacno, nisam samo JA u roditeljstvu (kad se bude dogodilo), o tome smo nas dvoje vec pricali. Samo mi zaista nije palo na pamet, da je moguce da on nije u mene siguran, kako cu se ja snaci. Drugo vrlo je tesko ziveti u inostranstvu, gde jezik ne razumes, doktori pricaju ili ne pricaju engleski (mi zivimo u Bukurestu), apotekari isto. Nemas nikog svog da ti pripomogne pa makar na 15 min. Verovatno je to jedan od razloga zasto cutimo na ovu temu :-)

Tesko jeste, ali nije nemoguce prevazici... Jedna nasa forumasica je bila trudna cak u Kini (ako se ne varam, nije govorila kineski ;) ) i to ih nije sprecilo da dobiju bebu... Povedite razgovor na tu temu, ali ga zavrsite negde drugde :zper:

Sve najbolje

Pozdrav svima! Imam 29.godina i u braku sam 2 god. Na pocetku braka smo oboje bili za to da sacekamo sa bebom, jer smo cekali preseljenje u inostranstvo koje se nedavno i dogodilo. Ja obozavam decu, moj suprug isto tako. Medjutim meni se nekako cini da on i sada, kada smo stekli uslove za decu nekako necka. Verovala sam da nece biti potrebe da "pricamo" kada cemo poceti da pokusavamo da napravimo bebu, ali vidim da bez toga tesko da ce se ista dogoditi. Da li je jos neka od vas imala slican problem, da li bas mora o tome da se prica?

Bolje je da pričate...
Ovako ćeš samo sebe mučiti...
Ja sam bila u skoro istoj situaciji... zabavljali smo se 2-3 godine kad sam ja onako zapravo i istinski poželela bebu sa njim... on nije bio za to... :confused:
Ali sam mu lepo rekla, ja sam spremna za bebu, ti nisi... ok... javi kad budeš spreman...
Nećkao se jedno vreme... i posle možda godinu dana, prestali smo sa kontracepcijom... pa smo sagradili kuću, pa se venčali, pa zaposlili... a bebe još nema... i sad je želimo jako ali j.bg... :(
Ne bitno, da ne davim...

Mislim da trebaš da pričaš sa njim, ali nemoj ga pritiskati... pomeni mu u prolazu, onako ovlaš... i videćeš njegovu reakciju...:D

Srećno, želim ti malog bebana što pre...:bye:

o rađanju deteta treba da se priča, najbolje da se raščiste stvari pre stupanja u brak, ako treba i da se potpiše crno na belo, da ne bude posle nekih nesuglasica tipa uvatila me na trudnoću i slične gluposti
sve da se utanači kad kako zašto...sve

ovo boldovano jeste planiranje porodice, ali ostali deo posta? sta ces ako jedno od vas tek u braku otkrije da ne moze da ima dece? i to se mora regulisati crno na belo

ovo boldovano jeste planiranje porodice, ali ostali deo posta? sta ces ako jedno od vas tek u braku otkrije da ne moze da ima dece? i to se mora regulisati crno na belo

naravno
dakle sve...kako ćemo se ponašati jedno prema drugome ako otkrijemo da jedan od nas ne može da ima dece
Ja mogu da planiram koliko cu novca potrositi na kucni budzet, ali na planiranje porodice nisam veruj mi a evo imam tri sina hvala Bogu .:manikir:

A kako stojite oko dogovora sa mirazom :mrgreen: jel treba da je podjednak ili njegov treba da je veci :zcepanje:

kakve veze ima miraz
živimo u savremenom svetu, šta ti je bre, kakvi mirazi, pa gde ti živiš, alo bre :telefon:

I sta je bilo ? Jeste li pricali o bebanu ?
Mislim da ipak sto pre pricas sa njime, cini mi se da svi ovde na forumu tako mislimo. I sto bi bilo strasno da mu kazes da ti razmisljas o tome, dzaba vam i veza i brak ako niste u stanju da iznesete svoje emocije, zelje... na tome se temelji dobra veza

Nista, nista sem prica! Sve ja znam i za kurs i za to da se beba ne radja za mesec dana, da imamo vremena da se jos uvek prilagodimo na sredinu. Pre odlaska u inostranstvo smo pricali, i oboje smo bili za to da ostanemo trudni kad se preselimo, da ja ne trazim posao, tako da bi nam (pogotovo meni) te 3,4 godine koliko cemo biti vani mnogo brzo prosle, i to u 24-casovnom drustvu hehehehe. Medjutim, evo 2 meseca kako smo se preselili, ali ne pokusavamo da ove reci sprovedemo u delo.

Back