Trudnoća i kilaža

Marija D:
Nije isto popiti casu mleka ili pojesti jednu jabuku i pojesti keks ili cokoladicu, iako imaju isto kalorija. Seceri i prosti ugljeni hidrati ce otici u kukove a ne na bebu i njoj apsolutno nece pomoci, dok ce vitamini, minerali i slozeni ugljeni hidrati biti bebi itekako od koristi. Nije vazno samo koliko vec i sta se jede. Neko rece da je dijeta stetna u trudnoci, ali kojiko ja znam dijeta u smislu odabira namirnica ne samo da nije skodljiva vec se i preporucuje. Prekoracenje kalorija je neznatno i ne jede se za dvoje vec se na normalne kalorijske potrebe dodaje 500 kalorija dnevno, ali ne bilo kojih kalorija. Bebi nece znaciti 500 kalorija iz npr. jedne cokolade, ali sigurno hoce iz jedne integralne kifle jogurta i salate. Tako da ako se trudnica hrani zdravo sigurno nece imati neki veliki visak posle da skida, a moze biti sigurna da jede samo ono sto je za bebu najbolje.
Bravo!

Ja sam od onih sto izadju iz bolnice bez stomaka.Kao da nisam bila trudna.Do same trudnoce sam se bavila aerobikom i teretanom.Kad sam ostala trudna imala sam mucninu punih 5 meseci,po ceo dan.Ne pomaze slani keks.Taman to prestane,a beba se spustila,da sam umirala od kontrakcija.Puna tri meseca na ginipralu,uplasili me da necu moci da se porodim!ZnaciSRECNE ONE KOJE MOGU DA JEDU KOLIKO HOCE I DA SE GOJE posle sve moze da se skine.Ja nisam imala tu privilegiju,vec mucninu i bolove!!!

Back