Е, Јулиане, знам да ћеш се наљутити, али лупаш!
Значи ли то да само онај ко је угњетаван има право да буде против угњетавања и да има своје мишљење о томе?
Па оне које су заиста у подређеном положају не џеџе на форумима, бре, него ране стоку, чисте мужу ципеле, стрепе сваке ноћи кад се пијан врати из кафане... (знам их лично доста таквих у својој родбини, међу комшијама, познаницима)...
Значи ли то да треба да окренемо главу од њих, јер, Боже мој, нисмо лично у таквој ситуацији?
И зашто свугде видиш огорченост? Ако кажем да су Курди у Турској прогоњени, то не мора да значи да имам нешто лично у томе, нити да сам сад ту нешто лично острашћена....
Једноставно, ствар је таква каква јесте, окрећи главу од тога колико хоћеш...али тако ЈЕСТЕ!
Знам да овде не долазе те из Бабине Кобиле... Лично, ја радим са таквим особама и у Бабиној Кобили...(толико о томе да ли се овде смао ''паламуди'' или неко нешто конкретно и ради). Али потребно је говорити овде управо због тебе и сличних којима је лакше да окрену главу и негирају оно што им није пријатно да виде, него да кажу: ''Да, проблем постоји. Нисмо савршено друштво, али бар видимо где је проблем.''
Није довољно само освестити жене из Бабине Кобиле, него целу јавност, јер тек тада ће и оне моћи да се изборе за људско достојанство. Док год се чињенице буду гурале под тепих, све ће остати исто.