Trudnoca bez menstruacije?

Devojka je izgubila menstruaciju zbog naglog gubitka telesne tezine. Moze li ona da ostane u drugom stanju?

Poznavala sam devojku kojoj je zbog cestog izgladnjivanja menstruacija izostajala vise od godinu dana. Naravno ona je bila ubedjena da sve moze biti uzrok tome samo ne izgladnjivanje, a da od ludjeg uvek ima ludji govori i to sto je i njena majka poverovala u pricu njene cerke. Ali pocne ona da strahuje, misli se sta ako njen decko otkrije da nema menstruaciju mozda nece hteti da je zeni ili ne daj Boze da razglasi pa nece se udati nikad.

I samo zbog toga ona resi da ode lekaru i doktorka joj je odmah rekla da prestane da se izgladnjuje jer ce dobiti anoreksiju i mozda nikad ne postane majka.
E sad ne znam koliko ima istine u ovome ali ta devojka je bila najbolja drugarica mojoj rodjaci i ne verujem da bi me ona slagala.

A ako devojka povrati telesnu masu, popravi se, ali i dalje ne dobija menstruacije, to znaci da joj nije resen i dalje hormonski status i ona ne moze da ostane u drugom stanju?
da, tako je..ne moze odjednom sa povratkom telesne tezine da se dobije menstruacija..potrebno je da prodju meseci..nekad ni lekovi ne pomazu, samo vreme i normalna ishrana. i ne treba ne znam kakva kilaza da bi zena zatrudnela..ja sam zakevila sa 47kg i sve totalno ok.

A ako devojka povrati telesnu masu, popravi se, ali i dalje ne dobija menstruacije, to znaci da joj nije resen i dalje hormonski status i ona ne moze da ostane u drugom stanju?

Ne bih znala da ti kazem, ali tesko da moze da pocne normalno da jede jer se vrti u zacaranom krugu prelepa sam ovako i nema doktorka pojma ja jedem stvarno dovoljno, to sto sam kost i koza to su geni....evo ja sam mrsava na moju pokojnu babu i tako u krug ako joj neko da dobronameran savet. Neko ce da se valja od smeha ali ja sam navela istinit primer.

drugarica ti je anorexična :( pod hitno treba da ide i kod psihijatra i kod nutricioniste, jer je to bolest koja dolazi iz glave :confused:
imam ja jednu anorexičnu drugaricu, isto je izgubila menstruaciju. nije to jedini problem, izgladnjivanje utiče na ceo organizam :( npr. neki od sporednih simptoma su opadanje kose, listanje noktiju, što je smejurija u odnosu na nemogućnost začeća :(

nije smeshno..ogroman je broj devojaka koje ne mogu da imaju decu, kao posledica anorexije..iako su se 'izlechile'

Nije smesno sto neko hoce da izgubi menstruaciju samo da bi se slobodno sexao... Priznajem da je i bolesno... Ali, meni je to smesno...

A, stvarno sam u pocetku mislio da je ozbiljna tema...

P.S. Slazem se sa tvojom konstatacijom, i to je OK... Ali ova tema ima malo drugaciju sustinu...

Back