TRUDNICKO BOLOVANJE

Trudnicko se u Beogradu od FEBRUARA placa 100%. Mene je samo februar kacio, od marta sam na porodiljskom. U maju su uplatili mojoj firmi tih 35% do 100% od februara i firma mi uplatila na racun. Tako to ide...Ne znam kad ce u celoj Srbiji biti 100%.

Beogradu se dobija 100% za trudničko bolovanje???? Ne mogu da verujem.
A u NS-u vraćaju žene sa trudničkog da rade, kažu da nema više para u budžetu.
Sad samo čekamo da i porodiljsko smanje na 65%. :(

U Beogradu se tih 35% dodaje iz gradskog budžeta.
A u NS su vratili neke trudnice jer su kretenski protumačili jedan kretenski član u novom zakonu o radu.

Zdravo svima,nadam se da ce neko od vasu umeti da mi pomogne?!Na trudnickom sam bolovanju od 26 oktobra al imam jedan veliki problem.Radnja u kojoj sam radila je zatvorena 1decembra a vlasnik me jos nije odjavio a meni zdravstvena knjizica vazi jos par dana.Ne mogu da je overim jer je njegov racun blokiran i ne placa doprinose.Ne znam sta da radim?Ako neko zna i moze da mi odgovori na ovo bila bi mnogo zahvalna.z:(

Zdravo svima,nadam se da ce neko od vasu umeti da mi pomogne?!Na trudnickom sam bolovanju od 26 oktobra al imam jedan veliki problem.Radnja u kojoj sam radila je zatvorena 1decembra a vlasnik me jos nije odjavio a meni zdravstvena knjizica vazi jos par dana.Ne mogu da je overim jer je njegov racun blokiran i ne placa doprinose.Ne znam sta da radim?Ako neko zna i moze da mi odgovori na ovo bila bi mnogo zahvalna.z:(

Vidim da ti niko ne odgovara....ali nije ni zahvalno pitanje...))) Ovako ide u tom slucaju-prvih mesec dana bolovanja ti ide na racun poslodavca i on ti sve placa.Bolovanje preko 30 dana on placa ali ti socijalno refundira.ali posto je on ugasio radnju, duzan je bio da te odjavi, a ti u roku od 30 dana da se prijavis na Biro gde bi ti oni objasnili sta ti sve treba od papira i znam da posle oni isplacuju-koliko i do kada ne znam , ali u Nacionalnoj sluzbi bi ti za dalje objasnili.Uzasnuta sam cinjenicom da te cak nije ni odjavio i dao papire potrebne da bar na birou ostvaris svoja prava.
Srecno, i javi sta se izdesavalo u medjuvremenu...)

Mene zanima sledece, ako ima iko slicnu pricu....ili zna nesto tome....
Planiram dve stvari-da otvorim radnju za samostalnu delatnost-agencija-pausalno, ali i , ako bog da, trudnocu....)))
Ali ne znam da li , kako i koliko se isplacuje trudnicko i porodiljsko u tom slucaju?Da li iko zna , ili je primao tu nadoknadu na ovaj nacin , da li je bilo redovno, koliko je iznosilo..?
Bilo kakva informacija bi mi puno znacila....hvalaaaaaaa)))))

A joj.....ovo bolje da nisam videla...ma...sve se ocekuje od ove -drzave- (pre bih rekla stado ovaca nasih tajkuna) ...ali ovo me je bas sokiralo...
U svakom slucaju hvala ti....nadam se da cu uskoro cuti i neko bar malo pozitivnije iskustvo....

Da li neko zna kada se isplacuje trudnicko bolovanje, ali onih 35% koje isplacuje grad Beograd trudnicama? Meni su rekli da nista ne treba ja da podnosim zahtev, sve zavrsava poslodavac. Na trudnickom sam od oktobra i jos mi nije nista uplacivano z:(( .

Back