Trubači-Prdači

ne lupetaj...ja zhivim u chachq od rodjenja...velimir nije nikad bio dobar gradonachelnik i uvek je privlachio praznoglavu bagru koja se lozhi na najprostiju demagogiju...krio se po manastirima...ljubi ga ja u teme

a shto se muzeja tiche...karavno da mozhe...sve mozhe u zemlji sheshira...netje da bude muzej komunista...al tje bude muzej dobre qhinje...kladim se da tje neki velikodostojnik spc-a da otvara dutjan...

AntunTun:
ne lupetaj...ja zhivim u chachq od rodjenja...velimir nije nikad bio dobar gradonachelnik i uvek je privlachio praznoglavu bagru koja se lozhi na najprostiju demagogiju...krio se po manastirima...ljubi ga ja u teme
Nemoj to - ne lupetaj. Godinama pre njega nije bilo grejanja po stanovima. Uveo je gas i da ne nabrajam. Sto jeste, skupio je elemente oko sebe, "poslovnu elitu" i krivac je za uzurpaciju najboljih delova grada koji je dozvolio uskom krugu ljudi. Znam dobro sta pricas i o cemu pricas ali mislim da je bar nesto malo ucinio na pocetku, cisto da ne preteram u kritici. Inace, nije se krio po manastirima ako je verovati onom sto sam cuo.

Video sam u Nemackoj kucu staru 500 i nesto godina koja izgleda skoro isto kao nekada. Restaurirana je 1979. Restauracija vrednog spomenika je jedno a drugo je kada selja na kvarno uzme kucu koja je nacionalno blago i od nje napravi na kvarno glanc novu kucu. Imao je mesta da sagradi kucu, velika je kotlina. Ali, valjda je to simbol pobede nad vrednostima grada a i prakticnost - od starog napravis novo a jos i restoran ako bude... Bojim se da se ne sete Milosevog konaka, ionako je jako matora kucerina, sva se nakrivila. Valja je srediti.

nikad nisam favorizovao likove koji chuvaju kritiq....al ajd sad ti si onaj vernik tako da ima smisla....a shto tjute....pa kome da se zhale?....drzhavi?.....to je bre drzhava....velja and company...ma ovo nije ni rupa...ovo je ....ma ne znam shta je a i mrzi me da pishem.....smorio sam se....dosta za vecheras

pa sad, ne znam zašto ćute...pa ako im Srbija ne može garantovati poštovanje zakona ima ko može: jednažena u mom mestu... lokalni bogataš ima u njenom komšiluku mešaonu stočne hrane...užas...pokušala je sve ali niko ništa a onda je lepo presavila tabak i lepo tražila zaštitu svojih prava u EU...mislim njihovim sudovima i uspela je...
pa eto
ja ne bi ćutala

A ovaj primer je najbolji:
Prosle godine Evropa da donaciju za sredjivanje gradskog parka. Park mali doduse, sa dotrajalim klupama. Opet novi amaterizam: u malom parku su uradjene nove staze sa asfaltom od oko 30 cm. Odigle se staze, mislis da si se popeo na nesto. Staze po parkovima sirom sveta su diskretne, osljuncene i u nivou zemlje. Ove staze su presiroke i nenormalno debele i ima ih previse za jedan mali park. Pogadjate - neko se mnoooogo "valjao" za mnogo asfalta. Dok je Velja kapitalno asfaltirao ulice Cacka sa asfaltom od 2.2 cm preko starog i to cinio opet naredne godine parkic je dobio predebele piste. Sledece: natrpano je lampi u taj parkic toliko, imam utisak na svakih 10 metara. Sija nocu park kao da je Bozic, vidi se sa meseca. Pogadjate - da ne ponavljam. Onda je neko zamislio fontanu. Nije lose ali prokron? Kako ide prokron u parku? Moj poznanik je predlozio lepe statue koje bi diskretno stajale na odredjenim delovima parka. kakve statue, prokron bato. Sledece: napravljen je podijum mali za umetnicke nastupe u parku ali do ulice i buke saobracaja umesto u jedan od tisih delova. Sledece: dok se to radilo, maznuli su nekoliko stabala cisto onako, greskom. Sada je tu cisitina sa mladicama koje ce cekati sledecih 70 godina da ih neko mazne. Doduse, igracke za decu su lepe, necu da ih kudim. Ceo posao je kostao oko 440 000 E. Bolje je nego sto je bilo ali amaterizam, neznanje i pohlepa su naglaseni u jednoj javnoj povrsini. O estetici nema mnogo govora.
E sada ide glavno: Pokusali su skoro da proture projekat AUTOPUTA SA CETRI TRAKE PREKO PARKA, cuvenog instituta za vocarstvo koji je primer arhitekture, tik pored osnovne skole, tehnickog fakulteta i preko gradskih bazena. Ima li neko komentar na ovo? Posle ulozenog novca iz donacije u poluuspeli projekat gradskog parka ovo lici na vic. Verovali ili ne.

King 7:
A ovaj primer je najbolji:
Prosle godine Evropa da donaciju za sredjivanje gradskog parka. Park mali doduse, sa dotrajalim klupama. Opet novi amaterizam: u malom parku su uradjene nove staze sa asfaltom od oko 30 cm. Odigle se staze, mislis da si se popeo na nesto. Staze po parkovima sirom sveta su diskretne, osljuncene i u nivou zemlje. Ove staze su presiroke i nenormalno debele i ima ih previse za jedan mali park. Pogadjate - neko se mnoooogo "valjao" za mnogo asfalta. Dok je Velja kapitalno asfaltirao ulice Cacka sa asfaltom od 2.2 cm preko starog i to cinio opet naredne godine parkic je dobio predebele piste. Sledece: natrpano je lampi u taj parkic toliko, imam utisak na svakih 10 metara. Sija nocu park kao da je Bozic, vidi se sa meseca. Pogadjate - da ne ponavljam. Onda je neko zamislio fontanu. Nije lose ali prokron? Kako ide prokron u parku? Moj poznanik je predlozio lepe statue koje bi diskretno stajale na odredjenim delovima parka. kakve statue, prokron bato. Sledece: napravljen je podijum mali za umetnicke nastupe u parku ali do ulice i buke saobracaja umesto u jedan od tisih delova. Sledece: dok se to radilo, maznuli su nekoliko stabala cisto onako, greskom. Sada je tu cisitina sa mladicama koje ce cekati sledecih 70 godina da ih neko mazne. Doduse, igracke za decu su lepe, necu da ih kudim. Ceo posao je kostao oko 440 000 E. Bolje je nego sto je bilo ali amaterizam, neznanje i pohlepa su naglaseni u jednoj javnoj povrsini. O estetici nema mnogo govora.
E sada ide glavno: Pokusali su skoro da proture projekat AUTOPUTA SA CETRI TRAKE PREKO PARKA, cuvenog instituta za vocarstvo koji je primer arhitekture, tik pored osnovne skole, tehnickog fakulteta i preko gradskih bazena. Ima li neko komentar na ovo? Posle ulozenog novca iz donacije u poluuspeli projekat gradskog parka ovo lici na vic. Verovali ili ne.

Jedom recju: klasika. Imas dobar primer spomenika streljanim na Starom sajmistu. Kada bi samo pretpostavio koliko je novca u njega ulozeno i koliko godina je finansirano...Pa imas primer ne znam koliko hiljada tona nafte koje je stiglo za potrebe grada dok je na vlasti bio SPO. Usli nafta u knjige, ali nigde nije izasla...Ima toga King koliko hoces, nego to meni nije toliko strasno kao kada neko iz politike na pozicijama kakve ima radi na direktnom unistavanju zemlje i njenih resursa radi dobiti ili raznih primamljivih obecanja. Ljudi nisu gadljivi vise ni na sta. Neko voli vlast, neko lovu, neko pi*ku, neko nesto cetvrto i samo je pitanje cene kao sto rece George Bernard Shaw.

Back