Trpovi ili morski krastavci

Ja sam dvaput jeo nekakav jednom sashimi i jednom suši s morskim krastavcima -- oba puta u restoranima u Aziji -- dakle bilo je naživo (u sušiju potpuno živo, u sashimiju blago marinirano).

Od sušija sam dobio dijareju (jedan jedini put u životu od sushija koji jedem preko 30 godina), a od sashimija mi je bilo muka ceo dan (bez povraćanja i dijareje, doduše).

Znači, nema "treća sreća" za trpove što se mene tiče. Probao dvaput i završio s tim smećem.

Ja sam dvaput jeo nekakav jednom sashimi i jednom suši s morskim krastavcima -- oba puta u restoranima u Aziji -- dakle bilo je naživo (u sušiju potpuno živo, u sashimiju blago marinirano).

Od sušija sam dobio dijareju (jedan jedini put u životu od sushija koji jedem preko 30 godina), a od sashimija mi je bilo muka ceo dan (bez povraćanja i dijareje, doduše).

Znači, nema "treća sreća" za trpove što se mene tiče. Probao dvaput i završio s tim smećem.
Uzgred, poslednji put kad sam povraćao, to je bilo od bukovače. Od tad to više ne jedem.

Šampinjone da, kad nađem dobar vrganj, može, nekad i šitake pečurke, kad sam u drugim zemljama gde ima i još 7-8 vrsta u supermarketu, svakako. Ali bukovaču više nikad ne.

Naloviš i gurneš u zamrzivač da se smrznu. Posle ih izvadiš itako smrznute im oguliš kožu. Kada se odlede onda ih očistiš i narežeš na kriške. Propereš osušiš i onda ih propržiš na puteru uz dodatakzačina po želji. Recept koji smo dobili od kineskinje. Moj otac koji jede sve živo je to jednom probao i nikada više. I kineskinja se smejala svojevremeno. Dakle odvratno :mrgreen:

Zna li ko kako se spremaju morski krastavci?

zar u hrvatskoj nisu jednog uhapsili jer se nesmiju loviti ili kupiti to jest iz vode vaditi jer su zashtitjeni!?

realno zar se bash sve mora jesti!?

1662800475248.png

Back