trpljenje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....ili bi bar trebalo da bude...
Da se nadovezem na tvoju zadnju recenicu jer u njoj je kljuc.
Niko normalan se ne odlucuje na razvod naprecac. To je jako teska odluka koja "tinja" u dusi godinama i przi te, ukoliko imas i gram savesti i mozga.
Prvo trebas da savladas svoj licni gubitak sama sa sobom, da ga prihvatis. Onda da rasclanjujes sve ono "za i protiv", da vagas i odmeravas, na ciste casti, bez milosti prema sebi.
To je proces koji te godinama kljuca i truje, a ti cekas nece li se nesto desiti da ti opovrgne sve dosadasnje teorije.
Zapravo jedva cekas. Cak bi i volela. Bilo bi ti lakse. Ali nista ne ide u prilog tom braku...kako god okrenes.

Sasvim sam saglasna sa tobom...spolja gledano deluje da neko nekoga maltretira na racun slabog karaktera ali...samo dvoje koji su u braku i njihova cetiri zida znaju sta se tu sve desavalo i koliko dugo se nesto kuvalo...

meni moj tata rekao, sine moj (bold i podvuceno :lol: ), ako ti se ne svidi makar i kako te gleda, dodji kuci... ja se toga pridrzavam

Nije tata dobro savetovao .... vidi se da nije moderan uopšte :ljutko:, mudri očevi danas kažu najuri budalu napolje pa nek je 100x njegovo :mrgreen:

Inače ajmo sad ozbiljno (mada za oprezne i ono gore može se ozbiljno shvatiti :aha:) to što ti je tata rekao, je totalna katastrofa. Šta ima čiji mama, tata ili bilo ko da govori takve stvari. Prvo ne valja se, drugo prejudicira da je tvoj izabranik/izabranica idiot, treće to je samo poziv da kod prvog nesporazuma bežiš mami/tati umesto da vas dvoje rešite šta imate i četvrto pa valjda se podrazumeve da su u nekoj nevolji vrata roditeljskog doma za dete uvek otvorena, tako da to sem što je potpuno nepotrebno u suštini je i veoma pogrešno a i pored "dobre namere" može biti i kontraproduktivno.

p.s. Naravno da niko ne treba da trpi bilo čije iživljavanje, kako fizičko tako i psihičko!

kako nekad iz obicnog posta mozes da provalis sta koga i gde svrbi :lol: ne znam kako kod vas, kod nas se podrazumeva da roditelji nemaju prava glasa kad su nasi bracni odnosi u pitanju, mislila sam da nema potrebe to naglasavati
a sto se mog posta tice, ono sto je meni moj otac rekao, treba svaki otac da kaze svojoj cerki pre udaje... da i kad sve ostalo zakaze, izneveri, izostane, podrska i pomoc roditelja nece :) da i kad iscrpis sve ostale mogucnosti, imas taj jedan dzoker na koji uvek mozes da racunas, cak i kad napravis kardinalnu gresku i udas se za kretena, npr... ili za finog koji se vremenom pretvori u kretena... ili ma koji razlog kraha te zajednice bio
veliki je blagoslov imati roditelje koji te prihvataju sa svim tvojim greskama, manama, pogresnim izborima, posledicama... moj tata je takav :heart:

a sto se kontraproduktivnosti tice, ako se ikako tako moze nazvati, ne bih sad, siroka je to tema i nema veze sa mojim postom

ne, cim pocne nek prica za koju smatram da je nezdrava stavljam tacku. za razvod mi je trebalo dva meseca da presecem, i to dok sam tacno videla sta i kako i sto smo bili u braku, imamo dete i zajednicku imovinu pa sam jos i razmisljala. ni njega nisam mogla da trpim kad je poceo da se ponasa ko kreten pa tako ne bih ni bilo koga drugog, samo mi za druge treba znatno manje vremena.

Kako manje vremena? Zar nisi rekla u nekom od ranijih postova da odvajaš u svom uzrastu, 6 meseci? Mojrae, jel ti stojiš iza svojih reči?!

Tolerancija je jedno...ali trpljenje pa jos skota kako je napisano u uvodnom postu je neprihvatljivo i neopravdavajuce .bez obzira da li imaju decu
sredstva za zivot.vaspitanje ,zatucanost u glavu strah, nesigurnost, zaljubljenost, sex i ostalo...razidje se lepo i svako na svoju stranu..
trtpljenje je jedan vid mazohizma...

kako nekad iz obicnog posta mozes da provalis sta koga i gde svrbi :lol: ne znam kako kod vas, kod nas se podrazumeva da roditelji nemaju prava glasa kad su nasi bracni odnosi u pitanju, mislila sam da nema potrebe to naglasavati
a sto se mog posta tice, ono sto je meni moj otac rekao, treba svaki otac da kaze svojoj cerki pre udaje... da i kad sve ostalo zakaze, izneveri, izostane, podrska i pomoc roditelja nece :) da i kad iscrpis sve ostale mogucnosti, imas taj jedan dzoker na koji uvek mozes da racunas, cak i kad napravis kardinalnu gresku i udas se za kretena, npr... ili za finog koji se vremenom pretvori u kretena... ili ma koji razlog kraha te zajednice bio
veliki je blagoslov imati roditelje koji te prihvataju sa svim tvojim greskama, manama, pogresnim izborima, posledicama... moj tata je takav
:heart:

a sto se kontraproduktivnosti tice, ako se ikako tako moze nazvati, ne bih sad, siroka je to tema i nema veze sa mojim postom

Ja se slažem sa tobom, ali kao što rekoh ne vidim razlog za posebnim naglašavanjem .... to bi trebalo da se podrazumeva :aha: ........... inače i moj tata je takav, ali mi nije govorio šta da radim ako me neko mrko pogleda :lol:

Inače nadam se da i pored toga što nas ništa ne svrbi smemo da elaboriramo na temi, kao i da repliciramo iznetim stavovima bez da bilo koga lično kvalifikujemo, posebno ako nečim takvim izazvano nije ... a naravno da i o svrabu na temi o svrabu ili nekom drugom mestu možemo pričati :aha:

Poslednja izmena:
Kako manje vremena? Zar nisi rekla u nekom od ranijih postova da odvajaš u svom uzrastu, 6 meseci? Mojrae, jel ti stojiš iza svojih reči?!

sto se trudis da provociras kad ne kapiras sta pise, a mene ne interesuje da se raspravljam sa takvim ljudima.
trea mi sest meseci da upoznam nekog, ali ako pre toga pocne da se ponasa onako kako meni ne odgovara, onda se to zavrsi mnogo ranije. ako mi neko odgovara, za to mi treba sest meseci da vidim.
eto, tako, pa sad blago meni citaj, ne interpretiraj - jer ne umes.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back