Trosi tudje ko lud a nece da radi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

azglancana

Početnik
Poruka
11
Zivim sa suprugom i njenim bratom koji je vec 12 godina punoletan a koji nista ne radi. Ustaje u podne, prvu kafu pije u kafeu, vozi moj auto, pusi najskuplje cigarete, oblaci iskljucivo markiranu odecu,supruga mu svakodnevno daje novac za cigarete, za izlaske, za benzin. Sto je najgore nece nista da radi a trosi previse. Da li je normalno da mu moja supruga i dalje daje novac koliko mu treba? Znam da ga voli jer joj brat ali po meni to je previse

Шта значи неће да ради: не тражи посао, не студира, не жели да ради...

Има много варијанти, у сваком случају добио би педалу од мене, а супруг би могао и да се изврне.

Нисам дужна да издржавам лезилебовиће, па нека су и моје крви.

А ти изгледаш имаш прилично чим можеш све ово да му приуштиш.

И успут - да ли твоја супруга ради нешто или и она само трошкари, као бата?

Треба да отворено и смирено поразговараш са својом женом наравно без присуства њеног брата. Објаснио јој да то није добро пре свега за њега, чиниш му магарећу услугу. Он треба да гледа како да заснује своју породицу и да је егзистенцијално обезбеди. Породица брзо дође а новац за живот се тешко стиче поготово у данашње време. Размазили сте га превише, сутра ће свој брак уништити зато што сте га ви навикли да трошкари туђи новац (у овом случају вероватно женин)... Мислим да би било најбоље решење ако је икако могуће, ако већ желиш да му помогнеш, да му понудиш неки посао. Ако неће да ради сасвим је легитимно да га избациш напоље.

Zivim sa suprugom i njenim bratom koji je vec 12 godina punoletan a koji nista ne radi. Ustaje u podne, prvu kafu pije u kafeu, vozi moj auto, pusi najskuplje cigarete, oblaci iskljucivo markiranu odecu,supruga mu svakodnevno daje novac za cigarete, za izlaske, za benzin. Sto je najgore nece nista da radi a trosi previse. Da li je normalno da mu moja supruga i dalje daje novac koliko mu treba? Znam da ga voli jer joj brat ali po meni to je previse
Nije normalno.
Trebalo bi da porazgovaraš sa suprugom o tome, a ona da porazgovara sa njim. Ok je da mu pomogne kad zaškripi, brat joj je, ali da živi na vašoj grbači i to tako galantno, to nije u redu.
Koliko ne valja za vas, ne valja ni za njega, da živi k'o bubreg u loju. Činite mu medvedju uslugu.

A jel supruga daje tvoj novac ili i sama zaradjuje?
Sto lenstini dozvoljavas da vozi tvoj auto kad vec tvoju zenu iskoriscava?

Lepo kažeš, tvoja supruga mu daje novac, a ne ti :lol:
Ja koliko vidim iz priloženog, roditelji tvoje supruge i šuraka su jako imućni ljudi, pa samim tim i tvoja supruga (još ako ima i dobro plaćen posao) i tvoj šurak. Auto (a možda i stan /kuću) je najverovatnije ona kupila, ili opet njihovi roditelji, tako da ne znam šta ti je tu nelogično i čudno.
U svemu ovome je očigledno da:
1. je kod vas "ima-se-može-se" situacija. Samo da si ti onaj koji "ima i može", ti bi onda lako našao šurakovu primenu i još lakše ga uhlebio negde, a ne bi ćutao i trpeo
2. se ti tu ništa ne pitaš, jer se tvoj šurak više oseća na svome, nego na tvome, a jedino ovo, dosad napisano, može biti odgovor na pitanje "zbog čega je to tako". Jer niko iole normalan ne bi trpeo takvu situaciju, a kamoli imao živaca i stigao da piše toliko suzdržano i meko o istoj (kao da za sve to postoji neki debeo razlog npr ovakav)

Lepo kažeš, tvoja supruga mu daje novac, a ne ti :lol:
Ja koliko vidim iz priloženog, roditelji tvoje supruge i šuraka su jako imućni ljudi, pa samim tim i tvoja supruga (još ako ima i dobro plaćen posao) i tvoj šurak. Auto (a možda i stan /kuću) je najverovatnije ona kupila, ili opet njihovi roditelji, tako da ne znam šta ti je tu nelogično i čudno.
U svemu ovome je očigledno da:
1. je kod vas "ima-se-može-se" situacija. Samo da si ti onaj koji "ima i može", ti bi onda lako našao šurakovu primenu i još lakše ga uhlebio negde, a ne bi ćutao i trpeo
2. se ti tu ništa ne pitaš, jer se tvoj šurak više oseća na svome, nego na tvome, a jedino ovo, dosad napisano, može biti odgovor na pitanje "zbog čega je to tako". Jer niko iole normalan ne bi trpeo takvu situaciju, a kamoli imao živaca i stigao da piše toliko suzdržano i meko o istoj (kao da za sve to postoji neki debeo razlog npr ovakav)

А што мислиш да је тако? Негде није написао да узима супругин ауто, већ његов. Можда он ради и има позамашну плату а рачун је заједнички па супруга с тог рачуна скида и даје рецимо свом брату уместо да купи себи нешто или уложи у кућу, ха? Нигде није споменуо родитеље супруге, рекао је да шурак живи са њима 12 година, ако су му већ богати родитељи што онда не живи са њима или му не купе стан?

a nije bas to svejedno kad covek zasnuje svoju porodicu onda u nju treba i ulagati vise nego u dotadasnju

Па нормално да није свеједно. Поготово чак и да трошкари туђе паре, то је магарећа услуга којој се што пре мора стати на крај. Човек од 30 година мора да ради, како би створио радне навике, ко ће сутра да издржава породицу тог шурака? Сестра, његови родитељи? Ако си му пријатељ онда треба лепо то да му објасниш, најлакше је трошкарити паре али то је тако глупо, краткорочно и плитко, јер сутра ако остане сам неће знати да се снађе.

pa zena daje, ali ciji je to novac koji daje?
zamisli da zaradjujes jedno 5 puta jacu platu od zene i jedan deo dajes majci, nebitno zasto a zena ti se buni.
da li smatras da si obavezan da bas citavu platu ostavljas njoj, ili mozes da jedan deo sam koristis kako hoces, ako vec u kuci ima svega?
da nema dovoljno para ne bi se kupovale firmirane stvari, ne bi se vozila kola - znaci da imaju, tj da ona ima. odakle njoj je vec druga stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back