Trošenje...

Свиђа ми се одговор.
И морам признати да имам то блесаво (не) расположење понекад без реалне основе. Само се намрштим и нервирам саму себе а онда и друге таква никаква. Мој проблем је што ми се на лицу све види. Могу љубазно да причам, културно комуницирам али ме фаца одаје да нисам сва своја :lol:
Sto puta sam se uverila da je uvek balans u ljudima, da nema ljudi koji su čili i veseli i jednostavni i uvek laki za komunikaciju i saradnju. Oni koji deluju svima pitko često su teški kao sama smrt za neke stvari.

Zato ja uvek više volim te transparentne "mrgude", sa njima si načisto. Svidelo ti se ili ne... ali uvek su otvorena knjiga.

Ja neke osobe namerno ne zovem jer ne mogu da ih slusam majku svekrvu zaovu
To samo kad imam snage za to
Ta kolicina kukanja ubija u pojam svakog zivog
Iako su najrodjeniji ne mogu
Znaci dosta mi je mojih muka a mene niko ziv sem mojih ne pita kako sam ja

Da, to je karakteristično za one koji su nam troše energiju, sagovornik im služi samo da bi sažaljevali sebe, i uopšte ih ne interesuje šta je sa drugima.

Ima i ona pojava kad se neko samo hvali, i za to im trebaju drugi, to mi je smešno. Pa budu uvređeni kad kasnije vide da ćutanje druge strane nije bila zavist i divljenje kako su se oni nadali.:lol:

Sto puta sam se uverila da je uvek balans u ljudima, da nema ljudi koji su čili i veseli i jednostavni i uvek laki za komunikaciju i saradnju. Oni koji deluju svima pitko često su teški kao sama smrt za neke stvari.

Zato ja uvek više volim te transparentne "mrgude", sa njima si načisto. Svidelo ti se ili ne... ali uvek su otvorena knjiga.

Истина...
Па, често су комичари приватно најзловољнији.

Ja opet vise volim opustene, pozitivne ljude. :) Nekako mi vise prija kako zrace. U njihovom drustvu se opustim i primam dobre vibracije. U drustvu mrguda se distanciram, psihicki najvise.
E sad, koliko me ljudi koji mi ne prijaju iscrpljuju, to cesto zavisi i od mene same i od mog trenutnog stanja. U principu ih nema previse. Samo mama i sestra i njihovo vecito nerazumevanje i njihova potreba da im budem prevodilac... :)
Poslednji put sam im rekla da su obe odrasle osobe, obe starije od mene, pa neka to rese same.
Dodelile su mi ulogu koju je tata nekada imao. Dosta sam slicne naravi, ali ipak nisam tata.

Mnoge stvari funkcionisu po principu koliko i sta ces sve dopustiti i gde ces povuci granicu.

I ovi su opušteni, zato i dozvoljavaju sebi da ne budu večiti pozitivci.

Sve je to stvar licnog dozivljaja. :)
Meni deluju kao da su histericni i u curcu.
Jutros sam bas naisla na jednog, koji se bez razloga istresao na kasirku, jer ga je vratila da izmeri banane... :) A sam je zaboravio, pa je poceo da vice kako je u jednoj prodavnici ovako u drugoj onako.

Sve je to stvar licnog dozivljaja. :)
Meni deluju kao da su histericni i u curcu.
Jutros sam bas naisla na jednog, koji se bez razloga istresao na kasirku, jer ga je vratila da izmeri banane... :) A sam je zaboravio, pa je poceo da vice kako je u jednoj prodavnici ovako u drugoj onako.

To merenje voća je pakao za starije ljude. Meni bude žao što moraju da love ko će da im kuca one šifre koje moraš da otkucaš za delić sekunde inače umesto trocifrene šifre unese dvocifrenu ili jednocifrenu. U nekim zemljama mere ti na kasi, nemaš ti šta da se petljaš. Samo što viče na pogrešnu osobu, ili uopšte ne treba da viče, ali je u redu izraziti nezadovoljstvo.
O tome pričam, o toj naučenoj pristojnosti koja te obavezuje na izveštačeni osmeh u svim prilikama, a ventil bude tamo gde treba da budeš najbolji. O tome da moraš da budeš večiti pozitivac da nekog slučajno ne smoriš jer ljudima stalno treba vetar u leđa i pokretači na akciju i lepo raspoloženje inače bup, kljoknu i ne mogu da dođu sebi danima. Malo karikiram, ali nisam ni mnogo preterala...

U ovoj radnji nije tako komplikovano. Brojevi i slike su na ekranu i samo treba tu prstom dodirnuti i nalepiti racun. Zapravo, to sa trocifrenim siframa ovde jos nisam videla.

Moj dozivljaj je da se pozitivni, zadovoljni, stalozeni ljudi redje nerviraju zbog sitnica. Niko nije savrsen, niti uvek sretan i veseo, ali tu se jednostavno radi o drugacijem pristupu zivotu. Dok mrgudi bukvalno traze nesto zbog cega bi protestovali. Sitnicare, pa ne vide siru sliku, sve im je negativno, svi lazni.
To su dva razlicita tipa ljudi, a jedni o drugima obicno imaju negativno misljenje. :)
Ali tu ne bih mesala kulturu i vaspitanje. Covek je vaspitan te vaspitan bez obzira na narav.

Dobra stvar je sto svoje okruzenje u vecini slucajeva biramo sami. Onoliko koliko to mozemo.
Kao u ljubavi. Svako nadje svog para. :)

Zar ne misliš da je nešto nije u redu kad deliš strogo u dva tabora? I jedni i drugi imaju jedno i drugo u sebi, različiti su mehanizmi ispoljavanja. Treba osvestiti obe strane. Što su ti spoljne manifestacije uglađenije i pod kontrolom, to je podsvest kao ekspres lonac. Pa zato kod za javnost divnih ljudi gle čuda, pasivno agresivnog otpora i gledanje da se sačuvaju svoji živci, egocentrizma i ostalih iznenađenja za bližu familiju i prijatelje.
Zato i ne treba to kvalifikovati kao dobro i loše, sve je to isti kalup, već naći ono što tebi odgovara. To se slažemo.

Koliko vas trose medjuljudski odnosi?

Osecate li nekad energiju koju niko ne moze potrositi?
A ponekad obican razgovor sa kolegom vas iscrpi?

Sta utice na vasu snagu i koliko cesto se, i da li se, preispitujete koliko sebe dajete?

mene najvise iscpre medjuljudski odnosi na poslu i cela ta atmosfera koju imamo vec 4 godine otkako sam pocela tu da radim. zato pozitivnu energiju crpim iz moje porodice, tu sam stvarno stavila kineski zid i to je moja oaza. Njima se dajem maksimalno, ali istovremeno mi oni daju i najvecu snagu. medjutim, imam prilicno velik problem sa mamom koja je jedan energetski vampir i odnos sa njom me godinama vec iscrpljuje. gledam da nekako ostanem normalna i da sacuvam odnos sa njom, ali to postaje sve teze

Koliko vas trose medjuljudski odnosi?

Osecate li nekad energiju koju niko ne moze potrositi?
A ponekad obican razgovor sa kolegom vas iscrpi?

Sta utice na vasu snagu i koliko cesto se, i da li se, preispitujete koliko sebe dajete?

ja reko sad ćemo o trošenju novca,kad ono...
elem
sve više postajemo individualisti, što nije loše do određene granice

- - - - - - - - - -

De me nađe Čičkava ovako na sabajle! :eek:
Dajem se uvek 100% i to je jedino što me troši.
Ne umem da se distanciram, za mene su ljudi jedino što vredi.

Imam ogromnu energiju za ljude, ali me ubija kancelarijski posao gde sam zatvorena svaki dan veći deo dana sa nekoliko ljudi.
Ništa me ne ždere toliko kao kancelarija.

a jel si se raspitivala o drugom poslu, šta bi ti odgovaralo?
neki komercijalista na terenu :think:?

Zar ne misliš da je nešto nije u redu kad deliš strogo u dva tabora? I jedni i drugi imaju jedno i drugo u sebi, različiti su mehanizmi ispoljavanja. Treba osvestiti obe strane. Što su ti spoljne manifestacije uglađenije i pod kontrolom, to je podsvest kao ekspres lonac. Pa zato kod za javnost divnih ljudi gle čuda, pasivno agresivnog otpora i gledanje da se sačuvaju svoji živci, egocentrizma i ostalih iznenađenja za bližu familiju i prijatelje.
Zato i ne treba to kvalifikovati kao dobro i loše, sve je to isti kalup, već naći ono što tebi odgovara. To se slažemo.

Ta „podela“ je u smislu ove diskusije i oslanja se na termin „mrgud“. Nadovezala sam se na prethodni razgovor. Nije bukvalna podela. :)
A ne vidim ni da je stroga.
Zbune me ponekad tudja tumacenja onog sto napisem. :D

Ta „podela“ je u smislu ove diskusije i oslanja se na termin „mrgud“. Nadovezala sam se na prethodni razgovor. Nije bukvalna podela. :)
A ne vidim ni da je stroga.
Zbune me ponekad tudja tumacenja onog sto napisem. :D

To mrgud je bilo pod znacima navoda, akcenat na transparentan. Pošto smo svi ovako ili onako mrgudi. :lol:

a jel si se raspitivala o drugom poslu, šta bi ti odgovaralo?
neki komercijalista na terenu :think:?
Ne mogu ja da budem komercijalista na terenu jer ne volim da silim ljude da nešto kupe, a onda da ih vijam za pare.
Našla sam šta mi odgovara, samo to ne može preko noći, treba vremena da se razradi. Najbitnije je da ću skinuti ovu državu sebi sa grbače i onda mogu da kradu koliko hoće, ali ne od mene i moje dece. :zurka:

Back