Trošenje...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Koliko vas trose medjuljudski odnosi?

Osecate li nekad energiju koju niko ne moze potrositi?
A ponekad obican razgovor sa kolegom vas iscrpi?

Sta utice na vasu snagu i koliko cesto se, i da li se, preispitujete koliko sebe dajete?

De me nađe Čičkava ovako na sabajle! :eek:
Dajem se uvek 100% i to je jedino što me troši.
Ne umem da se distanciram, za mene su ljudi jedino što vredi.

Imam ogromnu energiju za ljude, ali me ubija kancelarijski posao gde sam zatvorena svaki dan veći deo dana sa nekoliko ljudi.
Ništa me ne ždere toliko kao kancelarija.

Sta utice na vasu snagu i koliko cesto se, i da li se, preispitujete koliko sebe dajete?

Ubijaju me. Ali bukvalno. Energije nemam uopšte, sve su mi pojeli. Tako kao danas, od ranog jutra počnu i jedu me kao salatu. Ima lepo da se šlogiram i da me strpaju u neki krevet i neka me tamo jedno 20 godina. Toliko o tome.

De me nađe Čičkava ovako na sabajle! :eek:
Dajem se uvek 100% i to je jedino što me troši.
Ne umem da se distanciram, za mene su ljudi jedino što vredi.

Imam ogromnu energiju za ljude, ali me ubija kancelarijski posao gde sam zatvorena svaki dan veći deo dana sa nekoliko ljudi.
Ništa me ne ždere toliko kao kancelarija.

Alisa,
Tebe to muci vec godinama
Zasto ne preseces i ne das otkaz?
Pa nek bude greska, nek bude ludost, prezivecete sa jednom platom dok ne nadjes nesto drugo.
Zasto se ne odvazis na taj korak?

Zivot je jedan i tako brzo prolazi :aha:

Nekako sam progledala po tom pitanju, ne očekujem od ljudi ništa, prihvatam ih onakvima kakvi su, pa mi ili odgovaraju, ili ne.

Ubijaju me. Ali bukvalno. Energije nemam uopšte, sve su mi pojeli. Tako kao danas, od ranog jutra počnu i jedu me kao salatu. Ima lepo da se šlogiram i da me strpaju u neki krevet i neka me tamo jedno 20 godina. Toliko o tome.

Imas li neki izduvni ventil?
Sta ti puni baterije?

Moras sebi pronaci neki ventil ili neku stvar koja te cini srecnim i sto cesce je upraznjavati.

Mm ne voli pritisak.
Iako se naizgled lako nosi sa svim tim, jedan dan mi kaze, izludecemo ga deda i ja, umrece u cetrdesetoj ako nastavimo.
I stvarno je tako.
Zasto bi ja njega nervirala umesto da ga postedim i cuvam? Zarad posla. Ne vredi to.

Mislim da svi mi nekome odgovaramo, a nekome ne. Nema menjanja, ako ti neko crpi energiju uvek će biti takav, što se to pre uvidi biće lakše.

Poslednja izmena:

Компликовано је...
Највише се дајеш када се највише црпиш, зар не!? Е сада, важно је направити поделу, ко је вредан тога а ко не.
Логично је да се највише узбудиш, изнервираш, потресеш... због најближих. Али највише и обрадујеш, ганеш, будеш поносан... И за то не желиш. Волиш, стало ти је... Не мериш да ли више даш или добијеш.

Проблем је када споредни људи на које си из неког разлога упућен почну да те троше. Док си равнодушан или то оставиш за собом чим директан контакт престане, то је у реду. Али ако нервоза и умор остају треба пресећи. Нема тог ризика који може да уплаши љубав према себи и потребу за спокојем.

Али је најгоре када изгубиш дом, када из њега бежиш јер ти је свуда лепше него тамо. Када не журиш да се ушушкаш и склониште од свега с поља што те жуља. Него ти је ту, где треба да су најмирнији заправо најицрпљујуће. А пуно је људи који то трпе и одлажу да пресеку...

Sta ti puni baterije?

Moras sebi pronaci neki ventil ili neku stvar koja te cini srecnim i sto cesce je upraznjavati.

Mm ne voli pritisak.
Iako se naizgled lako nosi sa svim tim, jedan dan mi kaze, izludecemo ga deda i ja, umrece u cetrdesetoj ako nastavimo.
I stvarno je tako.
Zasto bi ja njega nervirala umesto da ga postedim i cuvam? Zarad posla. Ne vredi to.

cicak, kod vas je to uzajamno i tako cete poziveti sto godina, nista ne brini :lol:

Mislim da svi mi nekome odgovaramo, a nekome ne. Nema menjanja, ako ti neko crpi energiju uvek će biti takav, što se to pre uvidi biće lakše.

Mozes ti da uvidis ali ne mozes da menjas... kolege, rodbinu, okruzenje... :lol:
Sustinski mozes, da pobegnes i da prosto preseces...
Ali i tamo negde ce te trositi
Mozda je bolje napraviti balans, truditi se da sebe ne dajes previse.
To opet znaci da emotivno ne ucestvujes u tome i to nekako slici na zivotarenje...

Poslednja izmena:
Mozes ti da uvidis ali ne mozes da menjas... kolege, rodbinu, okruzenje... :lol:
Sustinski mozes, da pobegnes i da prosto preseces...
Ali i tamo negde ce te trositi
Mozda je bolje napraviti balans, truditi se da sebe dajes previse.
To opet znaci da emotivno ne ucestvujes u tome i to nekako slici na zivotarenje...
Možeš da menjaš sebe, način na koji to doživljavaš. Npr. sećam se komentara moje svekrve, ovo dete je gladno, sigurno mleko ništa ne valja, moji su ovako i onako...i sličnih gluposti. Mene je to stvarno nerviralo, osećala sam se povređenom, nevoljenom... a sada bih umela drugačije da reagujem na iste stvari.

Sta ti puni baterije?

Mm ne voli pritisak.
I stvarno je tako.

Nemam. I ništa. Nemam vremena za stvari koje me čine srećnim. A i više ni sam ne znam koje su to stvari.

Treba više da ga "poštediš" a i on tebe. Vi imate, beše dvoje ili troje dece, šta sad sa tim nivoom stresa i nerviranja, treba dakeko bilo, da dobije šećer ili neku drugu sličnu boleščinu pa da zagorča život i tebi i toj deci pogotovo. Znam takvih primera koliko hoćeš. Takav vam ne treba ni za klinac, treba vam zdrav, normalan i pametan čovek. Možda ni tebi nije lako, ali probaj nekada da se preispitaš da li preteruješ i samo mu stvaraš stres oko nekih glupih i nebitnih stvari.

Možeš da menjaš sebe, način na koji to doživljavaš. Npr. sećam se komentara moje svekrve, ovo dete je gladno, sigurno mleko ništa ne valja, moji su ovako i onako...i sličnih gluposti. Mene je to stvarno nerviralo, osećala sam se povređenom, nevoljenom... a sada bih umela drugačije da reagujem na iste stvari.

Мудрост :)
Зато младост сама по себи није предност. Сви бисмо другачије. И мање узимали к срцу. Заправо, нису нас други повређивали него ми сами себе. Нисмо се довољно волели.

Iscrpljuju me samo situacije u kojima moram da sam a ne zelim, tipa istpeti klijenta koji me nervira i sl...
Inace ovako niko i nista jer ja funkcionisem po principu ako ne zelim necu
Ne vidjam se sa ljudima sa kojima ne zelim

Vrativši se na primer svekrve, ja sam očekivala da ona bude takva kakva meni odgovara, ali to je nemoguće, takva je kakva je. I treba to tako prihvatiti, onda nema razočarenja.

- - - - - - - - - -

Мудрост :)
Зато младост сама по себи није предност. Сви бисмо другачије. И мање узимали к срцу. Заправо, нису нас други повређивали него ми сами себе. Нисмо се довољно волели.

Baš tako.:aha:

Vrativši se na primer svekrve, ja sam očekivala da ona bude takva kakva meni odgovara, ali to je nemoguće, takva je kakva je. I treba to tako prihvatiti, onda nema razočarenja.

- - - - - - - - - -

Baš tako.:aha:

Тако сам ја мојој мами замерала свашта. Не као ћерка. Него када сам добила дете, као жена другој жени, као мајка другој мајци. Мени је требала другачија мама. А можда треба и мом сину? Обе се трудимо да будемо најбоље што умемо. Боље не знамо.
Више јој не замерам ништа. Само сам се другачије поставила. И не кидам се више. Дала сам предност својој улози мајке у односу на улогу ћерке. Више се дајем као мајка а мање трошим као ћерка. Јер ни моје дете мени не дугује ништа. Ја сам њега бирала и њему сам дужна. Не мами, ја сам њен избор и продукт не она мој.

• Podržavam
Reactions: Em.
u odnosima sam se mnogo davala, bez rezerve
i to me istrosilo
sad sam u fazi regeneracije, kad svoje rane lizes sam do oporavka
oporavlja me povlacenje i u tom periodu samo sa retkima komuniciram

Back