Trombocitoza

Liv Tyler

Primećen član
Poruka
783
Biopsijom kostane srzi postavljena je dijagnoza - trombocitoza. Jasno je da je trombocitoza povecano stvaranje trombocita, u ovom slucaju je uzrok nepoznat, a u pitanju je poremecaj maticnih celija. Google mi nije pomogao. Terapija je litalir. Moze li neko detaljnije da mi objasni bolest, prognozu, sanse izlecenja, bez uzdrzavanja. Molim vas, vazno mi je. Ako ne mozete (ne znate) da mi pomognete, bar nemojte da budete neljubazni i neprijatni. Unapred hvala.

evo ja se javljam jer imamo istu bolest :(
dijagnosticirana mi je prije jedno 5 godina, ignorirala sam ju koliko se dalo....lijecim se inekcijama roferona vec godinu dana i sad su mi se opet nalazi pogorsali pa sam isla ponovo traziti po internetu
koliki su tebi trombociti?

POŠTOVANJE SVIMA,
BOLUJEM OD TROMBOCITOZE OD 1979 GODINE KADA SAM ZBOG TROMBOCITOPENIJE MORAO HIRURŠKI DA ODSTRANIM SLEZINU. TROMBOCITI SU MI BILI OD 500.000 DO 700.000 A NEKADA I VIŠE. POSLEDNJIH NEKOLIKO GODINA SAM UZIMAO LEK ANAGRELID ILI TROMBOREDUKTIN KOJI SAM TEŠKOM MUKOM NABAVLJAO IZ INOSTRANSTVA. POD LEKOVIMA (1 KAPSULA 0,5 MG DEVNO) ODRŽAVAO SAM TROMBOCITE OD 500. 000 DO 600.000.POŠTO LEK SVE TEŽE NALAZIM, POKUŠAO SAM SA ALTERNATIVOM I USPEO. 4 NEDELJE PIJEM UJUTRU 170 ML MATIČNOG ODNOSNO 100% ČISTOG SOKA OD NARA I TROMBOCITI SU SPALI NA 300.000.TIH 4 NEDELJE NISAM UZIMAO LEK. SVAKE NEDELJE PROVERAVAM TROMBOCITE I VIDIM SAMO POBOLJŠANJE. DOZA MOŽE BITI ILI MANJA ILI VEĆA, PA KO ŽELI NEKA PROBA. INAČE, KADA BIH RANIJE PROPUSTTIO PAR DANA DA NE POPIJEM LEK, TROMBOCITI SU "SKOČILI" NA 1.000.000. BIO BIH JAKO SREĆAN AKO BIH NEKOM POMOGAOBSOK OD NARA KAO I MENI.
NEBOJŠA

Back