Тrnu mi prsti

hvala svima na pomoci,ali meni niko konkretno nije objasnio koliko je to opasno ili ne,koje su posledice,sto mene najvise i zanima
posto ste,koliko vidim upuceni u te stvari onda vam je i jasno koliko mene to zanima
naravno da cu od ponedeljka otici kod lekara na preglede,taman sam na odmoru ali bih mi bilo lakse kad biste mi ipak rekli koliko je to opasno

Хахах...насмеја ме у ове ситне сате :)..опусти се, вероватно није ништа посебно.
Иначе, каналис улнарис је буквално канал који граде две кости у пределу лакта кроз који пролази улнарни нерв. Значи, не ради се ни о каквој страшној ствари, ако је то. А дотични нерв јесте сигурно, а др на прегледу ће закључити о ком нивоу се ради.;)

poz
da ne duzim mnogo
na levoj ruci vec izvesni period mi trnu mali i domali prst
znam da bih trebao da odem kod neurologa,ali bih mi vase misljenje mnogo znacilo pre odlaska kod istogz:)

Dobre sanse da je od sedenja za kompom. Ja imam isti problem i provalila sam kad sam predugo za kompom i naslanjam se laktom na sto, kasnije mi trnu bas mali i domali prst na toj (levoj ruci ). Probaj malo manje da se oslanjas na levu ruku pa vidi da li to prestaje.

Dobre sanse da je od sedenja za kompom. Ja imam isti problem i provalila sam kad sam predugo za kompom i naslanjam se laktom na sto, kasnije mi trnu bas mali i domali prst na toj (levoj ruci ). Probaj malo manje da se oslanjas na levu ruku pa vidi da li to prestaje.
Isto mi se desava s vremena na vreme,i samo nestane iako isto vreme provodim za kompom.

Нервус улнарис. :)
Сад да л' је врат или каналис улнарис код лакта ....како год, мора да се сними...ортопед и неуролог.....али пре ортопед.

Eto...
Meni to godinama zna povrenemo da trne..domali i mali prst na desnoj ruci...
A dok sam se takmičila (karate - borilačke veštine) "popila" sam žešći udarac u lakat koji od tad više nije isti.. Eto, prošlo je oko 12 godina od tada, a ja i dalje nekad tu osetim smetnje.

edit: posle te povrede lakta sam neko vreme, kod ručnih udaraca, imala osećaj nekog jakog istegnuća u laktu.. nisam mogla da "izvučem" udarac do kraja.

Poslednja izmena:
poz
da ne duzim mnogo
na levoj ruci vec izvesni period mi trnu mali i domali prst
znam da bih trebao da odem kod neurologa,ali bih mi vase misljenje mnogo znacilo pre odlaska kod istogz:)

Pretpostavljam da si mlad , tako da je situacija verovatno sledeca (ovaj forumas sto ti je savetovao ortopeda je najblize istini). Najverovatnije je u pitanju deformisan polozaj gornjeg dela kicme USLED loseg i dotrajalog kreveta! Proveri u kakvom ti je stanju krevet na kom spavas, koliko je star, da li je ugnut na sredini? Ovi simptomi koje si nam opisao kod mladje osobe najcesce posledica loseg lezaja (na kome provodimo poprilican broj sati 8-10). Usled toga se istegnu ligamenti koji stabilizuju kicmu, pa se kicma izbaci iz anatomskog polozaja. To dalje dovodi do pritiskanja spleta nerava koji idu uz kicmu, sto izaziva trnjenje prstiju, a mogu da se jave i tegobe u lumbalnom delu kicme (L-S predeo).
Savet:Promeni hitno dusek na kom spavas, po mogucnosti kupi neki bez federa. Posle 7 dana spavanja na takvom duseku doci ce do znatnog poboljsanja, a ubrzo nakon toga i do potpunog prestanka tegoba.
Ne savetujem snimanje kicme bez preke potrebe, zbog velikog zracenja.

Poslednja izmena od moderatora:

Back